Kaksplus.fi

MENU

torstai 3. joulukuuta 2015

Koko perhe saman pöydän ääreen: syöttötuoli harjoituksia!


Me käytiin eilen länsikeskuksen Denniksessä lounaalla. Matilda tietenkin heräsi juuri sillä minuutilla päiväuniltaan kun saavuimme ravintolaan (kuinkas muutenkaan!). Vauva sylissä syöminen onnistuu muttei ole kovinkaan mukavaa, ei vanhemmalle eikä vauvalle. Milloin ruokaa tippuu toisen tukkaan haarukasta ja milloin pieni käsi huitasee lautasta levittäen ruokaa ympäriinsä. Olen siis odottanut syöttötuoliaikaa kuin kuuta nousevaa, se helpottaa ruokailua niin paljon! Eilen bongasin ravintolassa  kasan ikean muovisia syöttiksiä ja mietin, miksipä ei? Kokeillaan!Siihen hänet laitettiin ja siinä hän tönötti kuin tikku...lumihangessa. Ei heilunut, ei meinannut keikata vaan istua naureskeli kuin vanha tekijä. Matilda oli yhtä hymyä ja riemua kun pääsi samalle tasolle muiden kanssa! Matilda on jo jonkin aikaa istuskellut sylissä sen aikaa mitä jaksaa pitää selkää suorana mutta syöttötuolia en ole eiliseen mennessä tajunnutkaan kokeilla. Niin heiluvalta meno välillä tuntuu mutta hienostihan se meni! 

Elviralla on tähän saakka ollut käytössää syöttötuoli mutta nyt oli aika kaivaa varastosta esille pappan ostama juniortuoli ja luovuttaa valtaistuin pikkusiskolle. Meidän syöttötuoli on Baby Dan merkkinen joka toimii samalla periaattella kuin TrippTrapp: menee läpi elämän, kestää myös aikuisen ahterin painon. Emme kuitenkaan nähneet kannattavaksi ostaa toista syöttistä tukkimaan jalkatilaa joten päädyimme hankkimaan Elviralle uuden tuolin. Meidän syöttis on aika tilavaa mallia ja pistinkin käsipyyhkeen rullalle Matildan vatsan ja turvakaaren väliin; antamaan tukea pienelle ja heiluvalle ihmiselle!
Molemmat tytöt nauttivat uudesta taidosta sydämensä kyllyydestä! Naureskeltiin ja hymyiltiin siskolle puolin ja toisin. Seurattiin tarkasti mitä toinen syö ja molemmat söivät reippaasti lautasensa tyhjäksi! Matildan keskittyminen välillä kyllä hieman herpaantui kun ympärillä oleva maailma oli taas aivan erinäköinen syöttötuolista. Joten pitihän sitä tutkailla tarkkaan ja nauravaisesti koko ruokailun ajan! 

Meinasin ensin asettaa tytöt pöydän eri päihin mutta onneksi tuolit mahtuivat sulassa sovussa samaan päätyyn! Pääsen todella paljon helpommalla kun ei tarvitse seilata kesken ruokailun päädystä toiseen. Ja vielä helpommalla kun en joudu kuuraamaan kun toisen pään ympäristön joka ruokailun jälkeen! Vinkkivitosena voin kertoa että vauvan puhdistusliinoilla lähtee kuivuneet ruoka- ja sosetahrat syöttötuolista ihan älyttömän hyvin! 

Tästä on taas hyvä jatkaa, pieni asia mutta suuri helpotus arkeen kun päästään koko perhe saman päydän ääreen! Seuraava virstanpylväs on sitten sormiruokailu sekä maissinaksut, niillä on hyvä lahjoa hiljaiseksi tiukanpaikan tullen ;)

Tänään oli lounaana parsakaalia, perunaa ja kanaa! 
Isommalla neidillä muusia sekä lihamureketta! 

Kuva on hieman tärähtänyt mutta tästä näkee miten olen pyyhkeen laittanut tukemaan istuma-asentoa!

4 kommenttia :

 1. Mäkin oon huomannu ton, että niillä vauvojen kosteuspyyhkeillä pyyhkii melkein minkä pinnan vain tarvittaessa. niillä lähtee kyllä pöydästä tahrat irti tosi hyvin. Meilläkin ne on ollut kovassa käytössä ja en kyllä ymmärrä, et miten jotkut pärjää ilman.

  VastaaPoista
 2. Voiii een kestä miten ihania nuo on yhdessä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noi äläpä :') <3 pikkuset itkut aina välillä saa tihrustaa kun katsoo näitä kahta <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3