Kaksplus.fi

MENU

perjantai 4. joulukuuta 2015

Kymmenen (tai sata...) tapaa pilata lapsi!

1. Synnytys; luomuna, lääkkeillä vai sektio. Kivunlievitys pilaa niin luonnollisen synnytyksen kuin äidin sekä vauvan terveyden. Luomusynnytys on silkkaa hulluutta ja sektio ei ole synnytys sitten ollenkaan. Mitä...?

2. Imetys vai korvike? Imetä, imetä, imetä. Ihan sama tuleeko tisseistä maitoa mutta imetä silti. Jos imetys ei onnistu, se on vaan sinun tahdostasi kiinni. Korvike on saatanasta ja sitä rataa. Toisaalta, jos imetät hieman isompaa lasta niin se on todella ällöttävää ja lähestulkoon lapsen seksuaalistahyväksikäyttöä. Hui sinä itsekäs äiti jos pidät imetyksestä ja haluat imettää taaperoa!

3. Perhepeti. Se sen olla pitää. Vauva vierellä ja iholla 24/7. Ei se pieni nyt voi missään omassa sängyssä nukkua, kuka hullu ne kehdot ja kaikki on keksinyt. Ei, sittenkin omaan sänkyyn! Perhepeti kasvattaa vanhemmistaan riippuvaisia mammanpoikia ja pilaa parisuhteen.

4. Kiinteiden aloitus. Vauvalla ei voi olla tarvetta kiinteiden aloittamiselle ennen 4 kuukauden ikää. Ei vaan voi koska minunkaan vauvalla ei ollut. Vauvat nyt vaan heräilevät koko ajan syömään, mitä sitten jos maitoa menee monta litraa? Älä myöskään missään nimessä venytä kiinteiden aloittamista sinne puolen vuoden ikään. Ei herranjumala älä vaan! Sitten sun murupullalla on kaikki mahdolliset allergiat eikä se opi koskaan syömään. Eikä varmasti kasva tarpeeksi.

5. Tutti? Ahahahhaa ai se. Ei meillä, ei siis todellakaan! Pilaa hampaat, pilaa täysimetyksen ja aivan turhake vauvalle. Tutti? Joo siis todellakin! Heti synnärillä suuhun ja parivuotiaana sitten lähetetään oravavauvoille. Elinehto! 

6. Töihin äitiysloman jälkeen? Höpöhöpö, päiväkoti on aivan järkyttävä paikka ja pilaa lapsen. Kotona kolme vuotta? Höpöhöpö, älä kasvata epäsosiaalisia mammanpoikia! Verorahoista puhumattakaan...Ainiin mutta maksaahan päivähoitokin hitusen verran enemmän mitä me siitä maksamme...

7. Vauvansoseet tehdään alusta asti omin pikkukätösin! Purkkiruoka on saatanasta ja ihan kamalaa moskaa! Mitä enemmän kattilanaineksista saa poimittua omalta takapihalta, sitä parempi. Ai sä teet soseet itse? Mikä supermutsi sä luulet olevas...Ihan älytöntä..

8.  Kun äiti haluaa moloa...Pomppia, poppia tai rodinia sen olla pitää. Ai sä puet lapsesi merkkivaatteisiin? Kuka hullu niistä maksaa. Lapsikin siinä kärsii kun täytyy varoa vaatteita ja ei saa pukea mitä haluaa...Lastenvaatteista ei todellakaan saa tykätä eikä niihin todellakaan saa panostaa. Mutta jos et panosta, et välitä lapsestasi tarpeeksi. Yksinkertaista eikö? 

9. Ruoka. Luomua, laatua ja omaa takapihaa. Älä vaan anna sokeria koskaan ikinä. Pilaa lapsen. Eikun anna vaan, muuten olet kamala natsikasvattaja ja voi lapsiraukkoja. Kyllähän ne nyt sokeria tarvitsee! Einekset, ehdoton ei. Eikun kyllä sittenkin, kuka nyt jaksaa päivästä toiseen seistä hellan vieressä kun muutakin tekemistä olisi. Maitoa ruoka- ja juhlajuomana. Aina ja ikankaikkisesti. Ei, ei sittenkään maitoa vaan kaurajuomaa. Maito ei ole hyväksi ihmiselle, vasikan ravintoa. Voita vai flooraa? Siinäpä vasta tappelunaihe. Makeutusaineista tai aromivahventeista puhumattakaan.

10. Kymmenentenä se kaikkein suurin ja parhain: Kasvatus. Ihan sama, mä olen aina oikeassa ja naapuri väärässä. Ai sä teet eritavalla kuin minä? Sun lapset kyllä kasvavat ihan kieroon ja ovat vähintäänkin nuorisorikollisia. Jokaisella oma tyyli? Höpöhöpö, ei sellaista ole. Mä olen aina oikeassa.

Kyllä me äidit sitten ollaan...Kauniisti sanottuna hankalia. Niin tai näin, aina väärinpäin. Tappelu tai vähintäänkin väittely saadaan aikaiseksi mistä tahansa. Teet mitä tahansa, lapsesi on jonkun mielestä pilalla. Kultainen keskitie tai omatyyli on äitien keskellä aivan hevahööd ja mahdottomuus. Mutta tiedättekö, äitiys tuottaa naisten välillä kitkaa mutta se on myös aika vahva liima. Vai oletteko monta kertaa tavannut äidin jonka kanssa tulisi paljon hiljaisia hetkiä? Minä en ainakaan ole. Lapsista keksii aina puhuttavaa, hieman kinastellen tai ihan kauniisti rupatellen. Mutta silti. Ollaanko äidit armollisia toisillemme ja koitetaan ymmärtää ettei kaikki toimi aina samalla tavalla? Miten olisi joku pieni joulurauha näin joulukuun kunniaksi? ;) Ja hieman pilkettä silmäkulaan jooko? 


22 kommenttia :

 1. Hyvä postaus! Nää on semmosia asioita, et toimintatapoja on yhytä monta ku vanhempiaki. Se oma on paras omalle lapselle/perheelle. :)

  VastaaPoista
 2. Haha, hyvä postaus! :) Uutena äitinä tuleminen tähän äitimaailmaan oli kyllä aika shokki, mutta mä koitan ainakin omasta puolesta liputtaa juuri tuon kultaisen keskitien ja maalaisjärjen puolesta! :) Kukin tehköön niin kuin parhaaksi näkee! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) täällä ihan sama, maalaisjärki ja kultainen keskitie! Ja kieltämättä shokki oli kyllä täälläkin... :D

   Poista
 3. Hahhaa, huippu postaus! Kyllä se oman tien löytäminen ja omalle lapselle parhaimman tavan löytäminen on tärkeää. Sanoo äiti joka on synnyttänyt molemmat lapsensa sektiolla, juottanut korviketta 1-2 kk iästä ja aloittanut kiinteät 3 kk iässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) täällä myös korviketta ja kiinteitä liian "aikaisin" ;)

   Poista
 4. Hyvä postaus ja mä oon nii kyllästyny just näihin samoihin kinoihin ja ikuisuusjuttuihin!
  Hitto et repesin tota "kun äiti haluaa moloa" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D;D;D kiitos! <3 ja ihan sama, vuodet vaihtuu mut kinastelut pysyy samana :D

   Poista
 5. Hahaha :D jostain tupsahdin tänne. Nauroin vedet silmissä. Olet niin oikeassa, tällaisiahan me ollaan :D

  VastaaPoista
 6. Hyvä postaus ja sopivasti pilke silmäkulmassa toteutettu! :) Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 7. Hahaaaa, Aamen!. Aivan loistava kirjoitus, osui ja upposi. Itsekin näitä miettineenä, että teit miten tahansa, niin aina on joku kertomassa, että ei sitä kyllä noin voi tai saa tehdä... Että ei meidän Irma Petteriä kyllä kasvateta, syötetä, pueta noin.... Niin ja välillä kaiken joka tuutista tulevan informaation ja tutkimusten (osa huuhaata) perusteella tulee sellainen olo, että tekee kaiken väärin.... Jotenkin on tullut sellainen fiilis, että jos kuuntelee muita liikaa, tai lukee liikaa juttuja netistä, niin ei voi koskaan onnistua. Oonkin ajatellut, että meidän tavat tehdä ovat tarpeeksi ok. Osa asioista olosuhteiden pakosta ja osa valintojen tulosta. Ollaan armollisia itselle ja toisille. Varmasti jokainen, joka yrittää tehdä parhaansa on ihan riittävän hyvä äiti, tai isä ja onnistuu varmasti kasvattamaan muitakin kuin kieroon kasvaneita lapsia. Jokainen omalla tavallaan varmasti yhtä oikeassa, mutta eikös se menekin usein niin, että hyvään lopputulokseen voi olla montakin reittiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noi tutkimukset on niiiin totta :D hitto kun niihinkään ei voi luottaa kun kaikki sanoo vähän eriä :p ja viimeinen lauseesi on niin totta, hyvin sanottu!

   Poista
 8. Haha, eikä!! Tää on ihan loistava! Ja sää oot ihan mahtis <3
  Näinhän se menee, et mikää ei oo hyvä. Aina tekee "väärin", tekeepä sit miten vaan. Joten tuun siihen johtopäätökseem, et kaikki tavst on loppu viimein oikein :D Me naiset ollasn oikeesti hankalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua ihana kiitos sinä <3 :') me naiset ollaan! Siihen vielä äitys päälle niin ou mai... :D

   Poista
 9. Ehkä vähän väsymystä havaittavissa täällä, mut mua nauratti nro 8. Kun äiti haluaa moloa... 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. xD nauroin sitä itekkin väsymyksissäni kun mietin miten ihmiset sen ensin tajuaa...Jos koskaan ymmärtävät oikeaa merkitystä :p mutta ei sen kai niin väliä ;)

   Poista
 10. Hyvä postaus! :D kyllä noita keinoja pilata oma kullannuppunen on varmaan just se sata ainakin; mulle tuli heti mieleen listan jatkoa (vaipat -kestot vai kertikset, sormiruokailu, päiväkoti vai kotihoito jne) hulluja me äitit ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) hei noi olis kyllä ollu hyvä lisä tähänlistaan, ehkäpä jatko osaa tulee joskus ;) Kiitos vinkistä! Ja hulluja kyllä... :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3