Kaksplus.fi

MENU

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Matkalla makujen maailmaan: monien mahdollisuuksien jauhelihakeitto!

Tänään vauvalle vuorossa sitä kotiruokien perinnettä parhaimmillaan;
 Jauhelihakeittoa!

Tarvitset:

Perunaa

Porkkanaa

Jauhelihaa
 (sikanauta, nautasika, nauta..)

Palsternakka

Purjosipuli

Kuori, pilko, keitä ja soseuta. Annoin kiehua n.40 min, ihan ylikypsäksi asti koska mössöä siitä tulisi joka tapauksessa. 
(Ennen soseuttamista kaada liemi vaikkapa mukiin ja lopuksi notkista sose liemellä!)

Raa'an jauhelihan voi heittää heti kattilaan tai kypsennetyn jauhelihan sitten hieman myöhemmin. Jos meinaa soseuttaa valmiin keiton haarukalla, jauheliha kannattaa lisätä joukkoon valmiiksi soseutettuna jotta menee tarpeeksi pieneksi.  Palsternakan ja purjosipulin nyppisin keittojuureksien joukosta kun tein samalla muulle perheelle jauhelihakeittoa. Lisäsin niitä ihan vähän mausteeksi koska molemmat olivat Matildalle uusia makuja. 

Vinkki: 
Jauhelihakeitosta saa todella helposti joka kerta hieman erilaista. Tein tylsää ja tavallista keittoa koska meillä makustelu on aika alkutekijöissään. Kokeneemmalle maistelijalle voi lisätä joukkoon mausteita, mm. basilikaa, valkosipulia, ripaus mustapippuria. Keittoon saa helposti uutta makua laittamalla joukkoon vaikkapa paprikaa, tomaattia, tomaattimurskaa tai kaalia.
 (Kaalia ei suositella suurissa määrin pienelle vauvalle koska saattaa aiheutta helposti vatsavaivoja!) Tai vaikka pakastealtaan kunkkua: herne-maissi-paprikaa!
(Herneissä sama homma kuin kaalissa, ei suositella suurissa määrin)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3