Kaksplus.fi

MENU

perjantai 11. joulukuuta 2015

Matkalla makujen maailmaan: jauhelihakiusaus


Uusi postaussarja jossa jaetaan reseptejä  perheen pienimmille! Postaussarja joka ilmestyy säännöllisen epäsäännöllisesti kerran, kaksi tai kaksikymmentä kertaa. Monipuolisilla soseresepteillä ei ole rajana taivas vaan jaksaminen sekä kekseliäisyys! Katsotaan miten kekseliääksi ja jaksavaiseksi saan itseni tämän postaussarjan myötä. Hyvä ja houkutteleva alustus eikö? Mennään kuitenkin asiaan eli itse reseptiin.

Tarvitset:

Jauhelihaa 

Perunasuikaleita

Tomaattimurskaa

Basilikaa


Uunivuokaan perunaa pohjalle. Jauhelihaa, tomaattimurskaa sekä basilikaa seuraavaan kerrokseen. Päälle vielä yksi kerros perunasuikaleita. Lirautin tilkan vettä. 200 asteiseen uuniin 45-60 min. Soseuta haarukalla, notkista vauvan käyttämällä maidolla ja ääntä kohden! 

Vinkkivitoset: tomaattimurska sisältää aavistuksen verran sokeria (ainakin tämä jota käytin) joten sen voi halutessaan korvata ihan tavallisella tomaatilla. Tai tehdä murskan itse!

Käytin valmiiksi soseutettua kananpojanjauhelihaa jota minulta löytyy pakkasesta valmiina annos "lihapullina". Jauhelihaa ei saa haarukalla kovinkaan pieneksi joten suosittelen soseuttamaan jauhelihan ennen uuniin laittamista! Joskaan tämä ei ole ongelma kuin pienen vauvan ja sihtikurkun kohdalla!

Alle vuosikkaan ruoassa voi käyttää halutessaam kermana esimerkiksi kaurakermaa!


Tuomariston mielipide: 
Jatkoon! Vaikkakin arvon neiti Matilda oli hieman ihmeissään uudesta ruokalajista! Mutta ihmettelystä huolimatta lautanen tuli tyhjäksi.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3