Kaksplus.fi

MENU

maanantai 7. joulukuuta 2015

Veri vetää muuttamaan...TAAS.Muistatteko kun tovi sitten kirjoitin että vihdoin olen kotona? Vihdoin tuntuu että olemme löytäneet monen asunnon jälkeen sen The kodin. Nyt naurattaa koska veri vetää muuttamaan. Taas!

Mulla on viharakkausuhde tähän meidän nykyiseen asuntoon. Joka toinen päivä herään ilolla innolla kotihiireilemään ja joka toinen päivä tuntuu että seinät kaatuvat päälle. Ensin ajattelin että olen vain kyllästyntyt olemaan kotona ja kaipaan muutosta. Mutta siivouspäivänä se karu fakta iskee päin pläsiä: meiltä loppuu yksinkertaisesti tila.

Meidän asunto on kaksikerroksinen rivitalon pääty. 84,5 nelitötä plus ulkovarasto. Kun me tänne muutimme, ajattelin että kyllähän tänne hyvin mahtuu kolme ihmistä. Neljäkin niin kauan kuin lapset nukkuvat samassa huoneessa. Kuitenkin unohdin tyystin yhden asian: yhden lapsen mukana tulee tavaraa pienen suurperheen verran. Ongelmana on siis enemmänkin säilytystilan puute kui asumisneilöiden. Toisaalta olisi ihan kiva kun koton pystyisi ottamaan enemmän kuin 20 askelta ennenkuin olisi kiertänyt koko töllin. No okei, ehkä hivenen liioittelen tätä ahtautta mutta tältä se tällä hetkellä tuntuu. 
Rivitaloasumisessa on etunsa: asumiskulut ovat kuukaudesta toiseen jotakuinkin samat eikä niin sanottuja yllätyskuluja tarvitse asumisen osalta pelätä. Taloyhtiö huolehtii ja on helpottavaa kun tietää että joku auttaja on puhelinsoiton päässä 24/7. Esimerkkinä se, kun viime kesänä meiltä oli yön aikana haljennut alakerran wcpöntön vesisäiliö. 10 minuuttia ja "ilmainen" korjaaja oli oven takana. Lainausmerkeissä siksi, että kyllähän me siitä maksetaan joka kuukausi vastikkeessa. Joka huitelee tällä hetkellä vesimaksuineen jo melkeinpä 500 euroa kuussa..Aikamoista.

Kaipaan tilaa. Kaipaan omaa pihaa. Kaipaan kunnon lastenhuoneita. Kaipaan isompaa keittiötä. Kaipaan omaa rauhaa. Kuumeilen siis omakotitalosta. Eilen olimme kahden ihanan sankarin synttäreillä ja heidän juuri remontoitu ok talo ei ainkaan vähentänyt kuumetta. Veri vetää myös vahvasti pois Turusta, takaisin kotikonnuille eli Lietoon. Yksikerroksinen, 4h+k+khh olisi unelma. Pienellä laitolla tai ilman. Ei kovin suuria kriteereitä mutta tahdon sen olevan täydellinen. Me tahdomme, joskin tuo toinen osapuoli ei omista niin suurta muuttoviettiä mitä meikäläinen. Tino vitsaileekin mun olevan lintu joka kerran vuodessa tahtoo lentää etelään..Tai siis toiseen kotiin. Meillä ei ole kiire joten sitä oikeaa odotellessa. Harmittavaa on vain se, että tämä kuume ei buranalla laske...Ja ensin pitäisi vielä päästä tästä kodista eroon. Harmi vaan ettei asuntomarkkintat taida tällä hetkellä käydä kovinkaan kuumana...Olenkohan mä vain yksinkertaisesti levoton sielu? Tai sitten sitä oikeaa taloa ei vain ole löytynyt. Ehkä seuraava...?


8 kommenttia :

 1. Aijai, muuttaminen on kyllä niin kovaa hommaa että itse en jaksaisi taas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on se mutta se tunne, kun pääsee järjestelemään paikkoja kuntoon !! :D aiettä <3

   Poista
 2. Siis oon aivan samanlainen. Oon muuttanu kotoa kun olin 15v eli kuusi vuotta sitten. Oon asunut yhdessä ja samassa kaupungissa, mutta kuudessa eri asunnossa. :D Se tekee keskimäärin juuri tuon vuosi/asunto. Mutta todellisuudessa ollaan asuttu tässä nykyisessä puolitoista vuotta nyt. Ja tästä en oo löytäny vielä valitettavaa, heh. :D Toki vaatehuonetta kaipaan edellisestä asunnosta mutta muuten naapurit on kivoja, säilytystilaa kiitettävästi ja Ellelle voi pitää vaikka kahta huonetta. Rivariin tahtoisin vaan tää on niin edullinen, ettei kyllä pysty. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa etten oo ainut :p meillä nimenomaan rupeaa tuo säilytystila loppumaan, sitä on todella niukasti!!

   Poista
 3. Allekirjotan taas tänki!! 6kk-2v menee samassa kämpässä. Alkuun on niin ihana laittaa uutta kotia, mut sit sille tapahtuu jotain ja kaipaa taas uutta. Mä oon 22 vuodessa muuttanu 13 kertaa enkä haluis pojille samaa, mutten tiiä millä mut saa pysähtymään. Älä välitä, jos tuli virheitä! Heijaan Eemiä enkä oikein nää mitä kirjotan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eemille suukkoja <3 Mulla on ihan sama ajatus etten kyllä haluu lapsia koko ajan siirtää paikasta toiseen :p sillä mielellä nyt lähdetään uutta kotia metsästämään että se menee mooooonta vuotta, ehkä jopa siihen saakka kun tytöt muuttaa pois kotoa! (sitten kun äiti siihen luvan antaa, ehkä kaksvitosina aikasintaan ;D )

   Poista
 4. Meillä on just muutto menossa ensimmäiseen omaan kotiin. Ei mitään hauskaa puuhaa, mutta ihanaa sitten kun kaikki on paikoillaan ja voi alkaa sisustaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tsemppiä muuttooN! Se ei todellakaan oo helppoa mutta niiiiiiiiiin palkitsevaa!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3