Kaksplus.fi

MENU

lauantai 2. tammikuuta 2016

Haaste: Somettomat sunnuntait vuonna 2016!


Teittekö te uutena vuonna lupauksia? Minä en eiliseen saakka ollut luvannut mitään (syystä että ne eivät ikinä pidä...) mutta eilen sain niin loistavan idean jonka nimitin uuden vuoden lupauksekseni. Nimittäin somettomat sunnuntait vuonna 2016!

En ole mikään maailman aktiivisin naamakirjan tai snäpin käyttäjä. Ainut somekanava jota aktiivisesti päivitän on Instagram ja blogin facebook sivu. Tosin, niilläkin on viime päivinä ollut aika hiljaista. En koe millään tavalla olevani somesta riippuvainen enkä koe että se vie päivistäni liikaa aikaa mutta koen sitä kohtaan tällä hetkellä jonkinasteista ahdistusta. Some ahdistaa, enkä oikein edes tiedä miksi. 

Meillä jokaisella olisi varmasti varaa vähentää somen käyttämistä. Some tuntuu vievän tänä päivänä hyvin suuren osan ajasta ja tuntuu, että somettamatta oleva ihminen on ihan out ja ulkona. Sosiaalinen ja normaali, mutta kaikesta paitsi jäävä. Tosin en tiedä mitä menettäisin jos kaiken maailman someraivot ja -ahdistukset jäisivät pois päivistäni...Kuitenkin, tein lupauksen että tänä vuonna vähennän somettamista. Tänä vuonna olen somettamatta yhden päivän viikossa. Joka sunnuntaina. Edessä on 52 (oikeastaan 51 kun vuodenvaihde osuu seuraavan kerran viikonloppuun) sometonta sunnuntaita. Joka sunnuntai tietokoneeni pysyy kiinni. Tablettini pysyy kiinni. Kännykkäni pysyy auki mutta wifi sekä mobiilidata ovat poissa käytöstä. Tästä lähin minut saa sunnuntaisin kiinni pelkästään vanhanaikaisesti tekstaamalla tai soittamalla. Tosin ei välttämättä niilläkään, olen ehkä maailmankaikkeuden huonoin vastaamaan puhelimeen. Huomenna on ensimmäinen someton päivä ja luulen että täytyy kirjoittaa muistilappu kahvinkeittimeen jotten rojahda tuttuun tapaan aamukahvi kädessä sohvalle ja avaa naamakirjaa...

En usko että tämä tuottaa mitään ongelmia muuten kuin tuon päivän muistaminen. En koe olevani kovinkaan riippuvainen somesta. Bloggaamisesta ja blogeista kyllä, joten ehkä tämä tekee näiltä osin hyvää. Aina ei edes somettaminen jaksa kiinnostaa, mutta kumma kyllä kerta toisensa jälkeen sitä löytää itsensä kännykkä kädestä. 

Luulen että nämä sunnuntait tulevat olemaan viikon parhaita. Sunnuntai on lepopäivä, pyhäpäivä ja sen aion pyhittää pelkästään perheelle ja sille oikealle elämälle.

Tiedän, että meillä kaikilla on varaa vähentää somettamista ja keskittyä elämään näytön toisella puolen.. Sen takia haastan teidät kaikki tähän samaan lupaukseen. Haastan teidät viettämään vuoden verran somettomia sunnuntaita! Uskallatko sinä lähteä mukaan haasteeseen? 


4 kommenttia :

  1. Hei hyvä haaste, lähden mukaan! :)

    Minulla on pari ryhmää facessa joita selaan päivittäin ja insta on käytössä mutta tämä on sen verran hyvä juttu, että kyllä mää päivän viikossa pärjään ilman somea.

    http://elamaaaidinsilmilla.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3