Kaksplus.fi

MENU

maanantai 11. tammikuuta 2016

Kyllä me äidit ollaan sitten sitkeitä tyyppejä.


Juuri kun mä pääsin teille hehkuttamaan miten hyvin meillä yöt nukutaan. Juuri kun ehtisin hieman tottua siihen ettei sieltä lämpimän untuvapeiton alta tarvitse keskellä yötä lähteä yhtään mihinkään. Juuri kun mun mustat silmäpussit alkoivat menettää väriään. Jep, meillä valvotaan taas. Kiitos sinulle flunssa siitä.

Kahden lapsen äitinä huonosti nukuttu yö on saanut aivan uuden merkityksen. Nyt oikeasti voin sanoa tietäväni miltä se univelka ja kilon painavat silmäpussit tuntuvat. Miten sitä onkaan jaksanut Matildan ensimmäiset kuukaudet herätä neljä viisi kertaa yössä ja aamulla reippaana (Not) ylös taaperon kanssa. Nyt tuntuu että ei millään mutta kovin kummasti sitä vain ne viisi kuukautta jaksoi. Toki aina viikonloppuisin sain nukkua välillä pitkään mutta kuitenkin. Yksi hyvä yö kuuden huonon joukossa ei juurikaan niitä silmäpusseja vaalenna.

Kovin on kummaa miten sitä ennen lapsia piti kuuden tunnin yöunia huonoina. Nyt huonot yöunet tarkoittavat sitä että se kuusi tuntia on aika jota voit kutsua yöuniksi. Mutta et suinkaan nuku sitä tunti määrää, ehei. Kuusi tuntia ja lukematon määrä edestakaisin liikettä sängyn ja lastenhuoneen välillä. Kuuden tunnin yhtäjaksoinen uni on luksusta, oi kyllä. Haudassa ehtii leävätä, vai miten sitä väitettiinkään...

Molemmat tytöt ovat siis flunssassa ja yskiä köhivät läpiyön. Minähän herkkäunisena herään joka ainoaan rasahdukseen joten unisaldo jää hieman heikoksi. Mutta en valita (valitan, mutta ihan vähän vaan..) tärkeintä olisinyt vain saada tytöt tervehtymään. Luulisi että pian tämä flunssa olisi selätetty kun nyt viimeinkin tarttui tuohon perheen pienimpään. Itse en toivottavasti sitä sen enempää saa, univelka yhdisttettynä flunssaan kuulostaa jo siltä ettei sieltä zombilandiasta ole sitten paluuta.

Kaikesta nurinasta huolimatta oikein ihanaa viikkoa kaikille! Eiköhän me täällä jakseta, juhlamokan ja löhöilyn avulla! Näinä päivinä on hyvin vaikea pitää syöminen aisoissa, kroppaa huutaa väsymyksessään hiilamättöä. Eritoten suklaata...Onneksi joulusuklaat on tuhottu jo aikoja sitten.

Tälläsinä päivinä ei meikata. Ei harjata hiuksia. Koitetaan nyt vaan lähinnä pysyä hengissä ;)

10 kommenttia :

 1. Täällä kans sairastetaan oikein urakalla! Tytöt 2v ja 9kk tosi kovassa flunssassa ja yskä on molemmilla ihan järkyttävä! Ja tadaa, äiti kans kuumeessa. Voin kertoa etten oo ikinä ikinä ollu näin väsynyt! Mutta jos jotain positiivista yrittää miettiä, niin hyvä et lapset sairastaa samaan aikaan niin meneepähän samoilla valvomisilla. Ite oisin tosin voinut jättää tän taudin välistä. Mut tsemppii sinne ja toivottavasti menis nopee ohi!
  -Jenspa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tota mä just pelkään että itsekin sairastun! Tsemppiä sulle, on varmasti tooodella rankkaa! :/ <3

   Poista
 2. Oliko niin, että tytöt nukkuu samassa huoneessa?
  Voisitko kirjoittaa kuinka tuo siirtymävaihe sujui ja entäs nyt? Herääkö molemmat, jos toinen itkustaa yöllä?
  Täällä olis kohta samainen vaihe edessä. Vanhempi lähenew 2v ikää ja tää junnu, joka muuttaa kaveriksi olis siirtovaiheessa lähellä 6kk.

  -imbe

  VastaaPoista
 3. Tää on niin tätä kun heti hehkuttaa edes vähäsen *huoh!* :D sitkeät mamat rulez <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3