Kaksplus.fi

MENU

torstai 7. tammikuuta 2016

Mitä kuuluu puoli vuotiaalle?


Matilda täytti puoli vuotta jo reilu viikko sitten. Myös puolivuotisneuvola oli jo viime viikolla mutta vasta nyt sain aikaiseksi kirjoittaa puoli vuosikkaan kuulumisia. Tai oikeastaan tekstiä on löytynyt jo pidemmän aikaa mutta kuvia ei. Tästä saamme syyttää pimeää talvea sekä laiskaa äitiä. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan ja täältä pesee; mitä kuuluu meidän Matildalle?

Matilda on edelleen aika tyytyväinen mutta vahvatahtoinen tapaus. Iloinen, kun kaikki on hyvin mutta äikkäkös ääni kellossa muuttuu jos jokin pieni asia kehtaa olla huonosti. Maidon tarkasta lämpötilasta liian täysinäiseen vaippaan. Matilda höpöttelee vauvakieltä, pärisyttelee, kiljuu ja karjuu paljon hereillä olessaan. Hän kaipaa paljon seuraa kun on hereillä eikä juurikaan viihdy lattialla yksikseen.Matilda oppi pari päivää sitten liikkumaan akselinsa ympäri. Hitaasti mutta varmasti. Edelleen käännytään vain mahalta selälleen eikä konttaamisesta tai ryömimisestä ole tietoakaan. Into päästä siskon perään löytyy, mutta liikkeelle lähteminen ei olekkaan niin helppoa. Ja ihmekkös tuo, kun tuota kokoa meidän neidillä tosiaan on.

Matilda painoi neuvolassa 9,8 kiloa ja oli 69 senttiä pitkä. Aikamoinen pötkylä! Painoa kertyy edelleen melkein kilo per kuukausi tahdilla mutta ihmekkös tuo, ruokahalu nimittäin on kohdillaan. Kiinteitä syödään jo 5 kertaa päivässä ja maidon kulutus edelleen on hyvinkin riittävä. Ruoka maistuu, niin purkista kuin äidin kattilastakin! Pikkuhiljaa ollaan tutustuttu myös sormiruokailun maailmaan maissinaksujen avulla mutta aikamoinen sihtikurkku meidän Matilda näyttäisi olevan. Esimerkisi neljänviljanpuurosta voi vaan haaveilla, rukiin kuoret saa aikaan kakomisrefleksin vaikka hiutaleet olisi vedettey jauhoiksi blenderin avulla. 


Siirrettiin Matildan sänky meidän huoneesta lastenhuoneeseen hetki sitten. Tadaa, neljä yöherätystä katosi kuin tuhkatuuleen ja neiti aloitti kokonaiset yöt. Melkein aina, nyt taas hampaiden ja siskon yskän takia ollaan heräilty jonkun verran syömään. Äiti kuitenkin taisi häiritä aika hyvin neitosen unia koska uutenavuotena nukuimme vierekkäin ja yö oli hyvin levoton ja maidon täyteinen. Pikkuhiljaa pitäisi varmaan aloittaa yömaidosta vieroittaminen mutta en taida raaskia kun maitoa ei kuitenkaan ihan joka yö mene. Katsotaan tässä pikkuhiljaa joskos neiti vierottaisi itse itsensä.

Matilda rakastaa hampaidenpesua. Sekä leikkimistä siskon kanssa. Syöttötuolissa istuminen on myös yksi ehdoton lemppari. Sen sijaan vaatteiden pukeminen saa aikaan huudon jokaikinen kerta. Hampaita Matildalla on kaksi, mutta uskon ettei kovinkaan kaukana seuraavat ole. Vaatteista suurinosa on kokoa 74 tai 86. 86 on muuten passeli mutta hihat ovat kilometrin mittaiset. Ei mene kauakaan kun meidän tytöille saa ostaa samankokoisia vaatteita! 

 Tiivistettynä tämä koko teksti: Matilda kasvaa kuin rikkaruoho. Ja aika lentää. Edelleen.


24 kommenttia :

 1. Suloinen Matilda <3 Kuulostaa ihan Elviralta pienenä ;)

  VastaaPoista
 2. Voi ei mikä ihana pullero<3 Meidän tyttö oli vasta 1vee neuvolassa 9,2kg ja 71,5cm :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meidän Elvira oli 1,5 vee neuvolassa 9,9 kiloa... :D:D: kiitos <3 :)

   Poista
 3. Niin suloinen tyttönen.♥ Hienoa jos yöt alkaneet sujumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3 älä muuta sano, olo on ihan eri ja niin freesi!

   Poista
 4. Niin suloinen Matilda ja juuri sopivan kokoinen! Turhaa vertailla lapsia keskenään, jokainen on yksilö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ! :) ihan oikeassa olet, kaikki on yksilöitä ja juuri sopivia " <3

   Poista
 5. Eikä , miten veikeä pikkuneiti! <3 koska teillä tuli eka hammas? Meillä (mila 5kk) tulee hirveesti kuolaa ja tuntuu kutittavan ikeniä, onkohan hampaita tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Matilda oli vähän reilu 4kk kun ensimmäinen puhkes! Voi olla että siellä tehdään leegoja! <3 :) toivotaan että tulee nopeasti tai ainakin vähällä kiukulla, meillä kiukuteltiin toista viikkoa ja kuolattiin ennenku tuli läpi :D

   Poista
 6. On kyllä Matilda niin ison tytön näköinen, että hyvin voisi ajatella useamman kuukauden vanhemmaksi :) Ja hiuksetkaan ei näköjään pudonneet päästä! Oma kummityttö on nyt 9kk ja tukka on edelleen yhtä olematon kuin syntyessäänkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näin on, tosi moni luuleekin Matildaa paljon vanhemmaksi! :D mä olen sitä mieltä että se on toi tukka mikä sen tekee ! :) se on hassua miten eritahtiin lasten hiukset kasvaa, Elviralla oli tukkaa syntyessään mutta melkein kaikki lähti parin kuukauden aikana! Siltikin vuoden iässä reuhka oli jo aikamoinen!

   Poista
 7. Ihanan topakka tyttönen istuu niin hienosti tuossa vikassa kuvassa! :) Tosi hyvin kyllä menee noi teidän yöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, hän on kyllä ihana sekä topakka!:)no niin menee, aivan ihanaa!

   Poista
 8. Ihana neiti 😀 Meidän samanikäisen jäbä ruokailee edelleen tiuhaan öisin, vaikka päivälläkin syö jopa enemmän kuin 4,5v... Kiva että teillä yöt sujuu!

  VastaaPoista
 9. Mä en kestä kuinka syötävän suloinen pikkuneiti hän onkaan! Tuo tukka on vaan <3
  Ja hän on kyllä todella iso tyttö. Meidän reilu 7kk neiti on kääpiö verrattuna teidän Matildaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiiitos <<3:) hän on kyllä iso, elvira painoi samanverra 1,5 vuotis neuvolassa :D vaikka aika samanpituinen oli samssa iässä :p

   Poista
 10. voi hyvä hyssykät :D nyt siä on menty meidän ohi :) meillä tasan 1kk vanhempi tyllerö joten kiva seurata sun blogia :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3