Kaksplus.fi

MENU

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Somettomalla.

Olen tällä hetkellä viettämässä sometonta sunnuntaita. Tai siis nyt en ole, kun tätä tekstiä kirjoitan mutta silloin olen kun sinä tätä luet. Jos et ole ennen lukenut blogiani, niin haastoin teidät kaikki uudenvuoden kunniaksi viettämään joka sunnuntai sometonta sunnuntaita tänä vuonna. Itse vietän somettomat, joka sunnuntai. Lähellä kuitenkin kävi että tämä sunnuntai olisi päässyt unohtumaan, sen verran sekaisin päivistä olen. Ja pää muutenkin pehminnyt näin äitiyslomalla...

Viime sunnuntaina en avannut nettiä ollenkaan. Tai avasin, Viaplayn muodossa mutta some pysyi kiinni koko päivän. Ei naamakirjaa, ei instaa, ei whats appia tai blogia. Ei mitään, joka veisi huomioni pois siitä oikeasta elämästä. Samaan aikaan sunnuntai oli hyvin vapauttava sekä tylsä. Vapauttava, kun ei "tarvinnut" katsoa mitään. Ei tarvinnut julkaista mitään. Tykätä mistään. Jakaa mitään tai lukea muiden murheista. Oli vain minä ja perheeni. Välillä tunnen suurta painetta, jopa velvollisuutta julkaista instassa tai blogissa jotain, Kiitokseksi seuraajilleni. Nyt tätä painetta ei ainakaan sunnuntaisin enää näy, koska olen kertonut että silloin ei tipu sitten yhtikäs mitään. Vapauttavaa, mutta samalla niin kovin tylsää.

En ollut ennen tätä sometonta päivää tajunnut miten paljon kulutan "tylsyyttäni" somessa. Tylsä hetki, luuri käteen. On päiviä kun some ei aukene usein, mutta ne ovat päiviä kun on paljon tekemistä. Nyt minun oli keksittävä jotakin muuta tekemistä niille tylsille hetkille. Oli oikeasti vaikeaa, kun ei odotellessa jotakin voinutkaan avata ja kurkata ilmoituksia ja kuvia. Hassua, mutta vapauttavaa. Hyvällä tavalla tylsää! Ja sai aikaiseksi todella paljon enemmän mitä yleensä...Kumma juttu ;)

Suosittelen kokeilemaan, ainakin yhden sunnuntain. Oppii ehkä jotain uutta omasta somettamisestaan. Itse ainakin yllätyin miten "riippuvainen" somesta olen vaikka en sitä kovinkaan paljon koe käyttäväni. Ehkä joku päivä otan oikein kellon käteen ja lasken joka minuutin mitä täällä netissä vietän. Tulos voi yllättää...Ja pelästyttää. Nyt kuitenkin toivotan teille kaikille ihanaa sunnuntaita, sometonta tai somellista! Somellista, jos tätä eksyt lukemaan! ;) Ihanaa päivää teille ihanille, nähdään taas huomenna! ;)


3 kommenttia :

 1. Olen yrittänyt myös vähentää somettamista varsinkin näin sunnuntaisin, iltaa kohden kyllä lipsuu näemmä. :) Aion kyllä jatkossakin koittaa vähentää ja keskittää huomioni muihin asioihin. Kiitos innoituksesta! :)

  VastaaPoista
 2. Olen kokeillut tätä ja se on todellakin vapauttavaa! :) Hyvä idea haastaa muitakin mukaan. Tsemppiä vuoden kaikkiin somettomiin sunnuntai-päiviin!

  VastaaPoista
 3. Itse suljin jouluksi puhelimesta fb:n periaatteena "anna lapsellesi someton joulu" ja sillä linjalla pysyn edelleen, jotenkin paljon rauhallisempaa kun puhelin ei ilmoita koko ajan uusia päivityksiä yms. Kun sitten tahtoo lukea niitä, menee koneelle niinkuin ennen vanhaan.. :D
  Hyvät uudet vuodet! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3