Kaksplus.fi

MENU

maanantai 15. helmikuuta 2016

Ei kuitenkaan mikään sokerinatsi.


Mä en luokittele itseäni välttelijä äidiksi. Äidiksi, joka välttelee kaikkea aina hajusteista lisäaineisiin. En sano että siinä olisi mitään pahaa, tietenkään. Mutta aivan liian vaivalloista ja stressaava minulle. Vaikka tähtään puhtaampaa  ja aidompaan ruokakulttuuriin meillä kotona, en menetä yöuniani jos syömme lisäaineilla ja e-koodeilla höystettyä karkkia. Karkista pääsemmekin vihdoin siihen aiheeseen: sokeriin. Tuohon itse saatanan kehittelemään valkoiseen aineeseen jonka väitetään koukuttavan huumeen tavoin. (Huumeista ei ole kokemusta mutta sokeri koukuttaa, oi kyllä...) Ja minä annan sitä lapsilleni, oi kyllä.


Mä en ole koskaan oikein ymmärtänyt tätä nykyajan jokotai trendiä. Aivan täysin ollaan unohdettu se kultainen keskitie kaikessa. Pitää olla totaalisuvakki tai totaalikieltäytyjä, aiheessa kuin aiheessa. Mä kävelen yleensä sitä kultaista keskitietä tai ainakin yritän. Niinkuin tässäkin asiassa. Meillä lapset saa sokeria. Tai siis Elvira saa, Matilda on vielä liian pieni. Muroja, jugurttia, mehua, keksiä ja karkkia. Oi kyllä, sokerilla tietenkin! Mutta kuitenkin kohtuudella. Ja rajallisesti.

Vaikka meillä syödään sokeria jonkin verran eikä sitä ole meidän katon alla demonisoitu, pyrin sitä silti tietoisesti välttämään aina välillä. Niin omalla kuin Elvirankin kohdalla. Jos on mahdollista syödä terveellisemmin niin miksi en sitä tekisi? Eikös se olisi jo silkkaa huulluutta jos näin en tekisi... No kuitenkin tässä helppo, hyvä, terveellinen ja ennenkaikkea herkullinen herkku koko perheelle. Täysin sokerittomana mutta silti niin makeana!Smoothiejätski

Mansikoita

Mustikoita

Banaania

Maustamatonta jugurttia 

Blenderiin, mehujäämuotteihin ja pakkaseen! Done!
Ja tämän voi tehdä ihan mistä aineksista tahansa!

Smoothiejätskin kanssa voin olla se ihan superäiti joka antaa silloin tällöin syödä jäätelöä iltapalaksi ;) Tämä maistui Elviralle paremmin kuin hyvin ja en voinut kuin taas kerran todeta: ei sitä sokeria ihan oikeasti lapsi mihinkään tarvitse. Silti sitä vaan tulee annettua ja tuputettua sekä puputettua todella usein. Äidin sokerihammasta jäi kuitenkin vähän kaivertamaan joten ehkä ensi kerralla ripaus sokeria tai hunajaa äidin jädeen...


P.s oletteko huomanneet että osassa Piltin hedelmä/marjasoseita on lisättyä sokeria nykyään!? Vaikka en sokerinatsi olekkaan niin tätä en kyllä sulata. Lisättyä sokeria alkaen 4kk...oikeesti, kukaan vauva EI TARVITSE sokeria. Kelpaa se makea hedelmäsose ilmankin sitä...

15 kommenttia :

 1. Meillon noita myös. ;)
  ps. Sokeri on ruskeeta. Valkoinen on värjättyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen sokeri ei ole värjättyä. Se on niin prosessoitua ja putsattua että ravintoaineet ja luontaiset värit ovat kadonneet.

   Poista
  2. miks mä oon aina luullu että sokeri on luonnostaan valkosta... :D apua ! noh, aina oppii jotain uutta ;)

   Poista
 2. Oon huomannut tuon lisätyn sokerin Piltin ja Bonan soseissa, siksipä ostankin Muksun soseita. Just päivällä suunnittelin ostavani nuita jätskimuotteja, käteviä muille pikkusille kesälläkin (jospa saatais lämpimiä päiviä!) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo lämpimiä päiviä, ei jaksais odottaa!! ja sitten tulee kuitenki kylmä kesä... :D mä en ole edes tajunnu tettä jossain bonan soseissa on kun niin monessa niissä lukee sokeriton kyljessä enkä muita ole edes ottanut! Kiitos vinkistä noihin muksun soseisiin liittyen, ehkä niitä siis tästä lähin niin ei tarvitse tihrustella etikettejä! :)

   Poista
 3. Me syödään ihan älyttömästi smoothieita mut ei oo kyllä ikinä käyny mielessä tehdä niistä jädeä. Pitääpä kokeilla :)

  Ja kohtuus on hyvä, kirjotin just itsekin aiheesta viikonloppuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos vinkistä, käyn lukemassa! :) nää jädet on kyllä helppoja ja herkullisia vaikka ei näin talvisin niin tee mieli mitä kesällä :p

   Poista
 4. Ihanaa! Joku muukin ajattelee, että ihme jokotai meininki nykyään :D Parastahan kaikessa on löytää se keskitie. Sokeria mussutetaan meilläkin, mutta tietysti kohtuudella. Lauantai on karkkipäivä ja siitä koitetaan pitää kiinni, mutta enhän minä pojilta (tai itseltänikään) kiellä kyläilyn lomassa tarjottua pullaa tai keskellä viikkoa juhlittavia juhlia. Ja onhan sitä joskus ihan arkenakin kiva ottaa päivällisen jälkeen jälkiruoka ;)

  VastaaPoista
 5. Täällä kans yks kultaisen keskitien kulkija. :) Ja ihmettelen itekin suuresti nykyajan totaalikieltäytymistä sokeriin (lapsilta mut ite aikuiset kuitenkin sitä mussuttavat.) Omg. Niin ja Sulla on niin huippu blogi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana!! <3 ja joo hassua toi ehdottomuus lapsilla mutta jos sitten itse syödään! Esimerkki kun on paras opettaja että toivottavasti edes sitten salassa ;)..

   Poista
 6. Me ollaan kai vähän hassu perhe sokerin suhteen, itse käytän vähän ja mies paljon. 2v saa yleensä kerran viikossa jotain selkeästi makeaa tai herkkua (esim. jätskiä, lettuja tai muuta) Limua tai karkkia ei ole koskaan maistanut. Eipä tuo pyydä niin miksi tarjoisin. Meillä on myös selkeesti herkut ja ruuat erillään, esim. Jugurttina vai mastaumatonta. Tuo piilosokeri jugurteissa ja muroissa ei musta oo kovin hyvä juttu ihan pienille. Uskon että meidänkin neiti syö niitä jossain vaiheessa, mutta nyt ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo näissä juguissa on kyllä aivan älytön määrä piilosokeria! Siksi meillä syödään niitä harvoin ja ne on sitten siinä samalla sen päivän "herkku" eli ei tipu muuta makeaa sitten enää..:p ellei nyt sitten kylään johonkin mennä :p :D ja piilosokeria mä pidän siinä vaiheessa pahana kun oikeesti aikuinen ei tiedä miten paljon sitä sokeria siinä on ja niitö tuotteita mussutetaan siinä luulossa että ne on jotain terveyskamaa !! :) kun piilosokerin määrä tiedostetaan niin sitä on helppo rajoittaa ja käyttää niitä muroja vaikka viikonloppu herkkuina!

   Poista
 7. Meillä minä en käytä sokeria kuin harvoin, mies on oikea sokerihiiri 😊 Esikoinen on nyt 2v3kk, eikä saa sokeriherkkuja. Omilla synttäreillä on maistanut kakkua. Herkkuina toimivat hedelmät ja marjat. Vielä toimii hyvin, ei edes pyydä kahvipöydässä pullaa tms., jakaa vaan vieraille niitä, huolehtii että kaikki aikuiset saa 😂 Paitsi itse en yleensä ota. Suosituksethan sanoo että ei sokeriherkkuja mielellään alle 3 vuotiaille ollenkaan ja ne enimmäismäärätkin paukkuu jo pienestä sokerijogurttipurkista noin pienillä. Meillä on lisäksi kakkonen nyt 10kk, se on myös toinen syy miksi ollaan oltu esikoisen kohdalla ilman sokeria. Jos vanhempi saisi herkkuja niin sitä aiemmin toinenkin niitä haluaisi. En kuitenkaan tuomitse vanhempia jotka silloin tällöin taaperolleen sokeria antaa, me vaan toimitaan näin 😊 Muutenkin lasten myötä syödään tosi terveellisesti, mietin huolella mitä noille pikkuisille syötän, samaten mitä omaan kroppaan laitan.
  T. Maaret

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tosi hyvältä kuulostaa teidän toimintatapa! :) mä stressaan ja mietin juurikin tuota että miten pitää Matilda erossa herkusita ja onko edes mahdotonta...Elvira sai ekan kerran herkkua 1 vee synttäreillään ja sen jälkeen toooooosi harvoin eli ehkä kerran kuussa jos silloinkaan. Nyt vaan mietin miten kauan tuota pienempää voi huiputtaa maissinaksujen ja muiden avulla... :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3