Kaksplus.fi

MENU

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Hyvän mielen ruokaa hyvällä mielellä.


Mä en ole koskaa  ollut mitenkään  erityisen kiinnostunut hyvinvoinnista tai terveellisistä elintavoista. Vasta nyt kun olen kantapään ja erehdysten kautta huomannut miten paljon omaan jaksamiseen ja arkeen  voi vaikuttaa ruokavalion kautta, olen yhä enemmän kiinnittänyt huomiota niihin pieniin valintoihin. Niihin pieniin, parempiin tekoihin joista muodostuu jotain suurta. Ja pysyvää, sitä elämäntapaa.

Lapsuudessani ja nuoruudessani söin ja liikuin hyvin. Vanhempani pitivät siitä huolta ja se oli oikeastaan itsestäänselvyys. Aikuisiällä kun kuvioihin tuli oma kukkaro ja päätäntävalta ostoskorin sisällöstä, alkoi oikeat valinnat vaihtua mielitekoihin. Ostin mitä sillä hetkellä teki mieli, sen enempää asiaa ajattelematta. Vasta nyt äitiyden myötä olen taas kiinnittänyt huomiota niihin valintoihin. Minun on pakko, koska tiedän tapojeni ja valintojeni heijastuvan suoraan omiin lapsiini. En tahdo herätä koskaan siihen aamuun kun huomaan lasteni voivan huonosti minun oppieni takia.

Mun ajatusmaailmaan ei mahdu lisäravinteet. Ei vähäkaloriset, makeutusaineilla myrkytetyt skyr rahkat. Ei protskupatukat taikka protskujuomat. Ei kevyt tuotteet. Ei kevytperunat (oikeesti, kuinka moni voi kirkkain silmin väittää olevansa huonovointinen tai epäterve perunan takia...). Sen sijaan ajatusmaailmaani kuuluu kotiruoka. Oman keittiön tuotos. Myös kerma, sokeri ja herkut. Kaikkea näitä ohjaa kohtuus.


Mun elämäntaparemontti on täynnä pieniä valintoja. Pieniä valintoja jotka muodostavat suuremman kokonaisuuden. Enemmän salaattia. Suklaan sijaan hedelmiä. Vähemmän iltanapostelua. Keitettyjä kasviksia pastan tai perunan tilalle. Pienempiä annoksia. Makeutusainemössön tilalle aitoa tavaraa. Kebablihan lisukkeeksi salaattia, ei ranskalaisia. Pieniä valintoja joilla oikeasti on merkitystä. Tärkeintä valinnassa on, että siitä tulee hyvä mieli. Valintoja, joita on helppo noudattaa koko loppu elämän.

Normaali ruoka on tervettä. Kohtuus on tervettä. Pienistä puroista kasvaa suuria jokia. Elä, nauti ja ole terve. Siihen ei vaadita ihmeitä. Mä en niinkään puolla laihdutusta vaan terveellisiä elämäntapoja. Siltikin kun katson näitä kuvia joissa olen reilu 13 kiloa painavampi, tunnen inhoa. Ulkonäkö ei miellytä silmää niin paljon mitä tämänhetkinen mutta enemmän tunnen inhoa siitä, miten huonosti itseäni tuolloin kohtelin. Roskaa naamariin ja sohvanpohjalle...ei enää ikinä. Lupaan sen itselleni. Ja lapsilleni. Tahdon olla terve. Tahdon jaksaa. Tahdon elää. Mutta tahdon myös nauttia siitä.

Nyt kun ruokavalioni alkaa olla oikealla suunnalla, otan seuraavaksi opiskelu ja tutustumiskohteeksi makeutus- sekä lisäaineet. Tutustun kunnolla, mitä ne pakkausmerkinnät oikeasti tarkoittavat ja mitä kaikki sisältävät. Kohti puhtaampaa, aidompaa ja alkuperäisempää ruokaa. Se on seuraava askeleeni tässä remontissa. Kaikki linkit, vinkit ja linkkivinkit tässä asiassa ovat enemmän kuin tervetulleita! 


6 kommenttia :

 1. Aamen! En usko mihinkään patukoihin, pussikeittoihin vaan kaikki lähtee itsestä ja omista valinnoista. Mielestäni kohtuus kaikessa ja kotiruoka on parasta! :) Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja kiva kun löytyy samanlaisilla ajatuksilla höystettyjä! <3 :p

   Poista
 2. Ihana kirjoitus!! On sentään joitain samoin ajattelevia olemassa! Kannattaa tutustua REKO-rinkeihin ellei entuudestaan ole tuttuja. Lähiruokaa suoraan tuottajilta. Kirjoitin juuri aiheesta itse: http://punainenleijona.blogspot.fi/2016/02/reko-teko.html?m=1 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja kiitos vinkistä ihan superisti!!! täytyy tutustua!! :) ja kiitos linkistä, käyn lukemass!

   Poista
 3. Näin on!
  Yksi pienen pieni juttu tuli mieleeni, aina se terveellinen ruoka ei riitä terveyteen ja et sinäkään tietysti sitä tarkoittanut. Mutta tahdon vain kertoa, että olen aina syönyt terveellisesti, välillä ehkä liiankin, sairastuin keuhkoveritulppaan ja täytyyn sanoa että usein mietin että miksi juuri minä, kun syönkin niin hyvin. Mikä kummallista että tulpan jälkeen on alkanut maistua lihapiirakat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi on ihan totta, aina ei voi omilla valinnoilla vaikuttaa mitä kohtalo tuo tullessaan! :/ :) tuollainen on varmasti tosi pysähdyttävä ja rankka kokemus, tsempit sulle vahva nainen <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3