Kaksplus.fi

MENU

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Matilda 8kk !


Hyvää kuukausipäivää meidän perheen pienemmälle! Aika liitää päläpälä...kyllähän te tiiätte. Kahdeksan kuukauden "kunniaksi" neiti sairastaa elämänsä ensimmäistä räkäkuumetta ja me valvoimme melkein aamukuuteen saakka joten hiiteen someton sunnuntai, se on ainut joka pitää tämän maman nyt hereillä iltaan asti. Elvira ja Tino lähti mummilaan turvaan kun ovat jo hieman parempia ja pikku nuhanenu nukahti vaunuihin joten nukkumisen sijaan meikäläinen istuu koneelle näpyttelemään. Haudassa ehtii levätä ja sitä rataa. Millainen meidän kahdeksan kuinen siis on?

Liikkumisen saralla tehtiin läpimurto heti seuraavana päivänä kun olin saanut tämän tekstin ulos. Heti seuraavana päivänä Matilda otti ensimmäiset kunnolliset konttausaskeleet ja nyt mennään jo aikamoista vauhtia. Välillä raajoihin kompastellen ja liukastellen mutta eteenpäin mennään. Ja päivä päivältä lujempaa! Tajusin juuri yksi päivä että Matilda ei ole edelleenkään kääntynyt selältä mahalleen. Ei kertaakaan. Ehkä taitoa jo olisi mutta yritäpäs saada tuo pieni viihtymään selällään muutakuin nukkuessa...Matilda on osannut jo reilu kuukauden nousta itse istumaan ja istuukin todella hienosti ilman tukea. Mitä nyt vähän välillä pää kolisee lattiaan kun hivenen liian innokas haalaja nimeltä Elvira yllättää...

Matilda syö ihan mitä tahansa eteen laittaa. Oikeasti, ei ole ainuttakaan ruokaa tähän asti tullut vastaan mistä ei tämä matami tykkäisi. Suurimmaksi osaksi mennään äidin soseilla vaikka hedelmät edelleen purkista tulevatkin. Kaupan ruokasoseet maistuvat hieman heikommin mutta maistuvat kuitenkin. Eivät kuitenkaan pidä nälkää niin hyvin loitolla mitä omatekoiset. Ja ruokahalua tällä neidillä löytyy jos jotakin. Sormiruokailun fani en ole koskaan ollut (laiska siivooja...) mutta pikkuhiljaa meidänkin rähmäkäpälä hätähousu on päässyt siihen jyvälle. Helpottaa kummasti sitä että oman ruoan saa edes joskus syödä lämpimänä. Sormiruokailun myötä olemme myös saaneet sihtikurkun tottumaan hieman karkeampaan ruokaan! 

Nukkuminen on ottanut taasen vähän takapakkia ja kokonaiset yöt ovat harvassa. Välillä öisin Matilda kaipaa pelkkä tuttia mutta välillä se lämmin maito on ainut joka saa neidin rauhoittumaan. Kuitenkin yöt ovat heräilystä huolimatta aika rauhallisia ja herätys jää yleensä siihen yhteen. Matilda menee iltaisin nukkumaan 19-20:30 välillä ja nukkuu n. 12 tuntia heräämisellä tai ilman. Päiväunia neiti vetelee puolesta tunnista kolmeen tuntiin, kaksi tai joskus harvoin kolme kertaa. Yleensä yhdet päikkärit ovat hieman pidemmät ja muut pieniä puolen tunnin torkkuja. Jos ei ole mahista jostain syystä nukkua ulkona niin päiväunet menevät vähän plörinäksi yleensä.

Matilda on luonteeltaan aika voimakastahtoinen. Hermostutaan helposti jos jokin ei mene pienen mielen mukaan. Matilda kaipaa hyvin paljon seuraa hereillä ollessaan, joskin seuraksi riittää vain lattialla istuva ihminen ja mielellään touhuu omiaan siinä vieressä. Matildan luonteesta näkyy kilometrien päähän että kyseessä on pieni nainen, mielialat vaihtelee nanosekunnissa laidasta toiseen ;) Sanoisin kuitenkin että Matilda on tyytyväinen vauva, silloin kun kaikki on hyvin. Ja niin iloinen naantalin aurinko jonka hymy on herkässä! Ja nauraa, voi että hän nauraa isosiskolle niin makeasti aina!Matidalla on kuusi hammasta. Kolme alhaalla ja kolme ylhäällä. Matildan vaatekoko on suurimmaksi osaksi 86 tällä hetkellä vaikka osa 74 mahtuu vielä päälle. Lempileikki taitaa olla äidin kaulanahan nipistely ja paras ystävä on ehdottomasti isosisko. Neuvolan tuoreet mitat olivat tiistaina 10420 grammaa ja 71,8 senttiä. Seuraava neuvola onkin sitten vasta vuoden iässä, aika hurjaa!

Vauvavuotta on taputeltu komeasti jo 2/3. Valehtelisin jos väittäisin ettenkö odottaisi jo taaperoaikaa. Edelleenkään ei vauvavuosi ole meikäläisen juttu. Kuukauden päästä on mun aika palata takaisin töihin, nopeastihan tämä "loma" menikin!


4 kommenttia :

 1. Ihana Matilda♡ hurjaa vauhtia ne pienet kasvaa, tätä päivittelen itsekseni liiankin usein :D

  VastaaPoista
 2. Taitava typykkä! :) Selällään ei meilläkään hirveästi viihdytty kun liikkuminen alkoi sujumaan, ihan tylsää sellainen makoilu :D Paranemisia pienelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 joo ei kyllä makoilu enää kiinnosta sitten yhtään, ei edes oikein väsyneenä :p

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3