Kaksplus.fi

MENU

torstai 25. helmikuuta 2016

Meidän torstai.Herään pieneen höpöttelyyn joka kantautuu lastenhuoneesta. Vilkaisen kännykän kelloa ja se näyttää 6:20. Ylös, ei auta vaikka kuinka väsyttäisi. Mitäs selasin sängyssä somea taas aivan liian myöhään...yö on ollut kuitenkin rauhallinen joten eiköhän se tästä. Noustessani ylös astun pienen mytyn yli joka makaa meidän lattialla. Taas neiti taapero siirtyi kesken yötä meidän lattialle patjan päälle. Lähden hiipien alakertaan lämmittämään Matildalle maitoa. Siinä toivossa että maito tainnuttaa pienemmän ja saan vielä hetken torkkua. Alhaalla ollessani ylhäältä kuitenkin kuulu askeleita ja huuto kukkokiekuu. Ei epäilystäkään siitä etteikö päivä olisi virallisesti alkanut.
Matildakaan ei taintunut maidon voimalla joten aamutoimien jälkeen marssimme koko konkkaronkka alakertaan. Tai naiset, isi on töissä jo. Aamukahvi tippumaan, Elviralle aamupalaa ja Seikkalija Dora pyörimään. Rauhallinen kahvihetki taattu kun Matildakin tyytyväisenä mutustaa lelujaan. Kun äiti on vihdoin hereillä on aika hieman siivota ja pakata kasseja koska kohta olisi lähtö isomammalaan.
Tyttöjen mamma hakee tytöt aikaisemmin ja lähtee edeltä ajamaan yläneelle, tai siis pöytyälle päin. Minä menen noutamaan siskoni matkaan ja järjestelemään kirpparipöydän jonka jälkeen lähdemme mekin ylänettä kohti spotify soiden. Ehkä saatoin nappasta kotiin muutaman uudenvanhan paidan itselleni viereisestä loosista..mutta kun halvalla sai ;)
Isomammallassa syödään ja nautitaan. Saan kuulla että Matilda oli kontannut siellä komeasti ennen meidän tuloa ja pienten tirsojen jälkeen taito näytetään myös äidille. Upeaa, meidän vauva konttaa!! Lähdemme ruoan jälkeen pienelle kävelylle ja kauppaan. Elvira ei yrityksestä huolimatta nukahda päikkäreille joten nukkukoon kotimatkalla. Silläkin uhalla että loppu kyläreissu menisi reisille kiukuttelun takia. Matilda nukahtaa Manducaan ja jatkaa unia eteisen sohvalla. Kotimatka on rauhallinen molempien lasten nukkuessa ja äitiäkin hieman väsyttäisi. Varsinkin kun säkylän tie on niin tolkuttoman pitkä ja suora. Onneksi sisko on keskutelukaverina ja aurinko paistaa ihanasti paljastaen kaikki rillieni pienet roskat sekä sormenjäljelt!Kun saavumme kotiin, alan melkein heti valmistamaan päivällistä isin leikkiessä tyttöjen kanssa. Päivälliseksi syömme kaalipataa. Ennen päivällisen tekoa toki hypetetään ja kuvataan Matildan konttaamista. Päivällisen jälkeen hääräämme kotitöiden parissa, leikimme ja pelleilemme yhdessä. Iltapalaa tytöt syövät hieman seitsemän jälkeen. Matilda tätätäärää ylläri kaurapuuroa ja Elvira äidin näkkäriä eli gluteenitonta näkkäriä. Iltatoimet menevät Elpin osilta vähän pelleilyksi, selkeesti päivällä syöty sokeri ja spesiaali kyläreissu saavat neidin housut täyttymään muurahaisista.


Sininen uni -laulun jälkeen lysähdän meidän sänkyyn ja alan rustaamaan tätä tekstiä kännykkäni blogger sovelluksella. Väsyttää ja hieman flunssattaa,toivottavasti ei kovin pahaa räkistä ole tulossa. Pyykkikone laulaa vielä viimeisen biisin kertoen ettei tämä takapuoli ole ihan vielä valmis lysähtämään sohvalle viaplayn pariin. Ja toki ensin saamme Tinon kanssa vuorotellen käydä lastenhuoneessa laittamassa tuttia tai kantamassa taaperoa takaisin sänkyyn. Matildalla on ihan selkeästi jokin äitivaihe menossa koska koko päivä on kitisty äidin perään ja nyt illallakin meidän itsenäinen nukahtaja tarvitsee äidin silitystä avuksi. Lopulta kuitenkin huone hiljenee ja tietokone aukenee jotta saan kuvat ja pari pöhköä videota tähän postaukseen. 


Ihana, tavallinen mutta silti niin spessu torstai. Vähiin käy nämä päivät, enää karvan verran yli kuukausi aikaa että työt taas alkavat.

11 kommenttia :

 1. Hih, ihania noi videot :) Mukava päivä teillä ollut!

  VastaaPoista
 2. En kestä miten ihana pakkaus tuo Elvira on! Hymy nousi korviin tuosta videosta, ilta pelastettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä <3 ja hän kyllä on aivan ihmeellisen ihana! Ihanaa että hän piristi sunkin päivää <3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. !!! Voin lyödä satasen vetoo että he tuntee toises koska siellä kaikki tietää kaikki JA KAIKEN :d

   Poista
  2. No mulle tuli kans ihan heti mieleen, erät nää niiiiiin tuntee!! :D

   Poista
 4. Mäkin just kirjotellu meidän äitiäiti-vaiheesta, ei tosin päästy pelkällä silittelyllä vaan viikko nukahdettiin kainaloon.. Tänä iltana vihdoin simahti omaan sänkyyn! Ja voi mikä video:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös tuntuu vaihe olevan taas ohi, tai ainaki helpottamasn!! :)

   Poista
 5. Hei mitä, miks oot noin hoikka ja timmissä kunnossa?! :D Ihan kateelliseks vetää :D Ihana Elviira tuossa videolla <3 Meneekö tyttöset päikkäriin, vai miten ootte järjestäny hoidon kun lähdet töihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua kiitos ja kerron sulle salaisuuden; ylimääräsen nahan saa tungettua kireiden farkkujen alle piiloon xD ja kiitos, hän on ihana <3 meillä on niinkin huikea tilanne että äitini jaa vuorotteluvapaalle vuodeksi ja ottaa tytöt mammalaan! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3