Kaksplus.fi

MENU

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Hippasen hipimpi mutsi: Hunajaa yskänlääkkeeksi!

Elviralla on nuhakuumeen jälkitautina jäänyt aika sitkeä ja limainen yskä. Yskä vaivaa eniten öisin ja viimeyönä me valvoimmekin sen takia 22-01. En ole koskaan ollut yskänlääkkeiden käyttäjä itse joten en niitä lapsillenikaan anna. Ihan syystä että en koe niistä olevan mitään apua. En myöskään kovin mielelläni pumppaa lapsiani täyteen käsikauppalääkkeitä vaikka joka vaivaan ratkaisu tuntuu löytyvän sieltä apteekista. Vanhassa sekä luonnollisessa vara parempi, ja yskään löytyykin oiva ja luonnollinen apu: Hunaja ! 

Hunajan sanotaan olevan vähintäänkin yhtä tehokas yskänhelpottaja kuin yskänlääkkeet. Ilman yskänlääkkeiden haittavaikutuksia. Hunajan teho perustuu sen sisältämiin antioksidantteihin ja sen mikrobeja tuhoaviin vaikutuksiin. Hunaja lisää myös limaneritystä ja näinollen auttaa sen poistumisessa. Hunajalla on myös rauhoittava vaikutus (edistää serotoniinin erittymistä) ja auttaa pientä ihmistä rauhoittumaan! Hunajalla on myös monen monta muuta terveyttä edistävää vaikutusta, google laulamaan niin aivan varmasti on kokeilemisen arvoinen juttu!

Limaiseen yskään ainakin voin todella suositella hunajaa. Teelusikallinen hunajaa ennen päivänokosia ja Elvira aivan silminnähden alkoi yskimään limaa irti. No ehkä vähän liioitellusti, mutta välillä lastenhuoneesta kantautuva yskä ei ole enää sitkeän limainen vaan kuivahko pieni köhähdys. Todellakin helpotti liman irtoamista! Tästä tosin opin että ehkä kannattaa antaa hunaja hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa jotta ehtii köhimään keuhkot mahdollisimman puhtaaksi ennen pään painamista tyynyyn. 


Muistakaa ettei hunajaa suositella alle 1 vuotiaille botulismi vaaran takia. Muille vaaraton, mutta pienen lapsen immuunijärjestelmä ei vielä ole tarpeeksi kypsä tuhoamaan kyseistä bakteeria. 

4 kommenttia :

 1. Mä olen nykyään alkanut käyttämään teen kanssa hunajaa (juuri sen terveysvaikutusten takia). Taapero tulee mielellään kanssa syömään teelusikallisen hunajaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä myös käytän joskus vaikka hunaja ei lukeudu mun lempi makuihin...samoin lorautan välillä maustamattoman rahan ja jugun joukkoon ! :) meillä taasen ei kunnolla meinaa upota tuo hunaja taaperolle, mehun joukossa juuri ja juuri!

   Poista
 2. Meillä käytetään hunajaa myös lapsilla yskän/limaisuuden hoitoon. Itse käytän lapsille ehdottomasti luomu hunajaa. Sitä ei ole käsitelty niin paljoa ja siinä ei ole torjunta-aineen jäämiä eikä säilöntäaineita.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3