Kaksplus.fi

MENU

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Hippasen hipimpi mutsi: sinivalkoisempi kuluttaja.


Tuossa yksi päivä istuessani kahvikupposen äärellä, silmäni osuivat maitopurkin kylkeen jossa luki jotakuinkin näin: jos lisäisimme 10 euroa kuussa kotimaisten tuotteiden ja palveluiden käyttöä syntyisi suomeen 10 000 uutta työpaikkaa. Ajatuksena naurettavan epärealistinen että kaikki suomalaiset saataisiin tähän kamppanjaan mukaan mutta minä. Niin, miksipä ei? En sano että lähden laskemaan juuri tuota kymmentä euroa mutta hiljaa hyvää tulee. Pienin askelin kohti parempaa huomista. Pienin askelin kohti sinivalkoisempaa kuluttajaa.

Koska olen vasta tutustumisasteella kotimaisuuteen (toki ennenkin käyttänyt kotimaisia tuotteita, kukapa meistä ei mutta lähinnä tarkoitan sitä että tietoisesti katson hyllystä ne kotimaiset vaihtoehdot.) ajattelin aloittaa helposta ja aika vaivattomasta asiasta: hygieniatuotteista. Tällä hetkellä resurssit (lue: levottomat lapset kauppareissulla) eivät anna periksi kovinkaan aikaavievää etikettien syynäämistä. Joten, aloitan jostakin jota ei tule ihan joka kauppareissulla ostettua ja näistä tuotteista on todella helppo bongata se avainlippumerkki. 

Ensimmäisenä sinivalkoistin oman shampooni sekä hoitoaineeni. Ja voi hyvä luoja miten herkulliselta nämä tuoksuvat! Hinta oli aavistuksen verran korkeampi kuin se tuttu Garnier, mutta ei todellakaan mitenkään huomattavasti. Ja hygieniatuotteista on hyvä aloittaa kotimaisuuden kannattaminen jos kotimaisten tuotteiden korkeampi hinta mietityttää (tämä tosin ei aina pidä paikkaansa, kotimainen voi olla myös edullisempi): hygienia- ja kosmetiikkatuotteita tulee ostettua sen verran harvemmin ettei hivenen korkeampi hinta ole kovinkaan huomattava kuukausibudjetissa.

Suosin suomalaista mutten aio niitä ulkolaisia kuitenkaan unohtaa. On asioita joista en luovu ja yksi niistä on mahdollisimman stressitön sekä mukava elämä. Joten, en ota tästä asiasta stressiä. Myös pienillä askeleilla on merkitystä joten älä ajattele niin etteikö sillä olisi väliä valitsetko tällä kertaa sen kotimaisen vai ulkomaalaisen tuotteen. Kyllä sillä on. Pienistä puroista kasvaa suuria jokia, niin se vain oikeasti menee.

Suositaanko teillä kotimaista ja missä määrin?


14 kommenttia :

 1. Tuo shampoo ja hoitoaine sen verran hyvän tuoksusia, että välillä tekee vaan mieli puristaa sitä suoraan suuhun. Samaa merkkiä myös toista tuoksua, mikä on aivan taivaallista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !!! älä muuta sano!!!! täytyy kokeilla muitakin tuoksuja! :)

   Poista
 2. Koen että aika paljon suosin suomalasita, varsinkin ruuassa.
  Myös vaipoista ostin viimeksi Muumeja, pesuaineista esim pyykinpesuaine on suomalaista ja kauppahallissa käyn aktiivisesti.

  Todella hyvä postaus!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! :) kiitos! ja hienossa mallissa sun kotimaisuuden kannattaminen, mävielä opettelen ;)

   Poista
 3. Mahdollisimman paljon. Ja arvostan kaikkia kovasti jotka myös näin tekevät. :)

  VastaaPoista
 4. Mahdollisimman paljon käytän, varsinkin ruoka on lähes kaikki suomalaista :)

  VastaaPoista
 5. Suosin :) näkyy ruuissa, lastenvaatteissa ja huonekaluissa

  VastaaPoista
 6. http://www.hs.fi/m/kuluttaja/a1305859694240
  Linkin takana hyvä artikkeli aiheeseen liittyen, kannattaa ehdottomasti lukea! :)
  T. Blogin satunnainen, mutta koukuttunut lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos!!! :) täytyy lukaista! Ja kiitos koukuttumisesta ;) <3 onko sana edes... ? :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3