Kaksplus.fi

MENU

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Onko meidän koti turvallinen liikkuvalle vauvalle?


Nyt kun Matilda konttaa jo kovaa vauhtia eteenpäin on tullut ajankohtaiseksi pohtia hieman kodin turvallisuutta. Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon jotta pienen olisi turvallista mennä ja tutkia paikkoja?

Tähän alkuun täytyy heti myöntää että ainoa kodin turvalaite lapsia varten on tällä hetkellä turvaportti rappusissa. Ja pelkästään rappusten yläpäässä. Meidät siunattiin erittäin kuuliaisella (uhma kyllä hyvin hyvittänyt tämän asian...) esikoisella emmekä ole tarvinneet minkään sortin turvalaitteita. Toki vahinko voi sattua sillä ensimäisellä kerralla eikä tämä mun ajatustapani ole sieltä turvallisimmasta päästä mutta näissä asioissa en ole kovinkaan hysteerinen. Kuitenkin jokainen lapsi on yksilö ja Matildasta saattaakin kuoriutua portaita ravaava pistorasiahiplari ihan koska vain. Toivottavasti ei, mutta koskaan ei tiedä.

Pistorasiat tosiaankin taitavat olla rappusten lisäksi meidän talossa ne ainoat "uhat" jotka täytyy taas ottaa huomioon uudelleen. Elvira ei ole koskaan ollut kiinnostunut pistorasioista, joten meiltä ei ainuttakaan suojaa niistä löydy. En ole kokenut tarpeelliseksi suojata rasioita etukäteen ja suojaaminen tapahtuu sitten jos siltä näyttää että niitä halutaan hiplata. Tällä hetkellä Matildaa ei kinnosta itse pistorasiat vaan enemmänkin se tavara joka siellä kiinni on. Laturi, kännykkä, tietokoneen johto...Niitäkään ei koskaan loju ulottuvilla ilman aikuisen silmäparia samassa huoneessa, joten pistorasiapelko ei ole takaraivossa tällä hetkellä kovin aktiivisena uhkana.Rappusten yläpäässä meillä tosiaan on jo turvaportti Elviran takia. Ollut jo siitä asti kun muutimme. Elviraa ei ole kiinnostanut rappusten kiipeäminen juuri ollenkaan (ilman valvontaa siis..) joten alakertaan emme ole porttia joutuneet hommaamaan ollenkaan. Saas nähdä kuinka kuuliainen tapaus tämä pienempi on ja riittääkö karjaisu taikka pari pitämään tytön erossa rappusista. Se jääköön vielä nähtäväksi. "Varmuuden vuoksi" porttia alas ei taida tulla, koska ongelmana on sen kiinnittäminen ja en tiedä mitä keksimme jos näin täytyy toimia...

Kaikki koriste-esineet ovat suurimmaksi osaksi pienten käsien ulottumattomissa. Joskin tässäkin asiassa Elvira on ollut aikoinaan niin älyttömän kiltti että jätti kaikki parin kehotuksen jälkeen rauhaan. En ole kyllä mikään tilpehöörisisustaja, joten aika harvassa meidän talossa ne koriste-esineet ovatkin. Tässäkun nyt sohvalta katselen olohuonetta niin näen pari asiaa joihin pieni ihminen ehkä pääsisi käsiksi vaikka ei tarvitsisi: kaukosäätimet sekä yksi kahvikuppi. Nou hätä siis tässäkään kohtaa.

Kaikki myrkyt ja kemikaalit ovat jo valmiiksi piilossa. Terävät veitset ja keittiövälineet laatikoissa joihin ei pienet kädet yllä ja laatikot niin tiukkoja ettei lukkoja niihin tarvita. Check, check ja check täyttyy turvallisuuslista. Ainut ongelma jota ei ole vielä ratkaistu kunnolla on Elviran pienet lelut. Ne ovat kyllä säilytyksessä eri paikassa missä muut lelut joihin Matilda pääsee käsiksi, mutta miten te olette ratkaisseet leikkihetket niiden kanssa? Leikkiikö isompi pelkästään pöydän ääressä tms ja miten se muka onnistuu kun toinen liikkuu valonnopeudella paikasta a paikkaan b !? 

Niinkuin kuvista huomaa, kyllä se kielletty vaan kiinnostaa. Neiti ymmärtää hyvin sanan EI mutta se on niin kivan kuuloinen että ihan vaan naurattaa koko sana. 

Jäikö tästä mun listasta vielä uupumaan jotain huomioimisen arvoista?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3