keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Oodi julkiselle terveydenhuollolle.

Matilda on huutanut viimeiset kolme yötä kurkku suorana tunnista kahteen tuntiin. Neuvot, supot ja hermot alkoivat loppua joten aamulla varasin ajan korvatarkastukseen lääkärille. Se oli ainut joka tuli enää mieleen mikä voisi olla huudon syynä. Heräsin aamulla 9:00 ja ajattelin olevani todella liian myöhässä varamassa aikaa, emme varmasti saisi sitä enää tälle päivälle. Vaan kappas keppanaa, yllätys koko keissin kohdalla oli todella positiivinen.

Aikoja oli vaikka millä mitalla vaikka ajattelin että kaikki vapaat menee heti aamulla kun puhelinlinjat aukeavat. Soitin aamu yhdeksän aikaan ja saimme ajan 10:55. Täytyy vielä mainita että olisimme päässeet aikaisemminkin mutta emme olisi kerinneet. Ajat eivät olleet myöhässä, hoitaja oli mukava ja lääkärisetä oli mukava. Mikä tärkeintä, korvat olivat puhtaat (täytyy tosin myöntää että toivoin melkein tulehdusta jotta saisimme selityksen ja parannuksen näihin demoniöihin). Mietin että mistä ihmeestä ne kaikki kauhukuvat julkisen terveydenhuollon huonoudesta tulevat? 

Me emme ole vakuuttaneet lapsiamme. Olen aina luottanut että lääkäriin pieni ihminen pääsee silloin kun tarve on. Tämä oli eka kerta kun lääkäriä tarvitsimme ja kokemus oli kaikkea muuta kuin huono. Ajan sai nopeasti ja palvelu oli hyvää, mistä ne ihmiset aina oikein puhuvat? 2,5 äitivuoden aikana olen tasan kerran vienyt lapseni lääkäriin, tänään. Miettikää miten kipeäksi olisimme saaneet itsemme maksaa kalleista vakuutuksista, ja aivan turhaan. Maksan verorahoillani terveydenhuollosta, miksi en käyttäisi sitä tarpeen tullen? Neuvolasta tai hammashuollosta puhumattakaan. Ne vasta priimaa ovat olleetkin.

Viikonloppupäivystykset jonoineen ovat aivan varmasti eriluokkaa mitä tälläisenä arkipäivänä. Mietin siltikin, että onko meidän terveydenhuolto demonisoitu ihan turhaan? Ainakin lasten kohdalla. Jaksan meinaan edelleen uskoa että lasten kanssa kyllä pääsee nopeastikkin hoitoon. Ja itse olen maanantaina menossa lääkäriin ja ajan varasin eilen. Asia ei ole kiireellinen mutta voin todeta että siitä huolimatta ajan sain aika kivasti vain viikon päähän. Ja muutenkin koko elämäni aikana käytetyt julkiset palvelut terveydenhuollossa ovat olleet mainiota, vatsatutkimuksista synnytykseen. 


Nyt niitä kokemuksia kehiin kiitos, niin negatiivisia kuin positiivisiakin. Miten teidän alueen julkinen terveydenhuolto pelittää ja millaisia kokemuksia teillä on ? 

P.s Tiedättekö, meitä hävetti käydä lääkärissä kun neiti oli siellä oikea naantalin aurinko. Toisaalta, niin on viimepäivät menneet; päivisin ollaan iloisia mutta öisin huudetaan. Jos joku keksii mikä ihme pientä voisi vaivata niin kiitos ole hyvä ja kerro se!<3 Itse veikkaan nyt eroahdistusta, katsotaan miten käy jos Matilda pääseekin ensi yöksi äidin kainaloon...

46 kommenttia

 1. Voi toista pientä, toivotaan todella, että syy löytyy ja yöt saisitte nukuttua. :) Minullakin on julkiselta puolelta pelkkää hyvää sanottavaa, paitsi yhden kerran yksityinen on minut "pelastanut". Kärsin jatkuvasti angiinoista ja sain syödä lähes kuusi antibiootti kuuria vuodessa ja julkisella vain hyssyteltiin, että nielurisat suojaavat nielua eikä niitä mielellään leikata. Minä sitten varasin ajan yksityiselle KNK-lääkärille ja sain ajan kolmen päivän päähän. Lääkäri, kun näki nieluni, sanoi hän, että nielurisat on ehdottomasti poistettava, koska niissä oli jatkuvasti krooninen tulehdus päällä. Näin minä sitten pääsin leikkausjonoon, tietenkin julkiselle puolelle, kun ei minulla ollut niitä vara leikkauttaa yksityisellä. Sitten muutaman kuukauden päästä yksityisellä käytyäni nielurisani poistettiin eikä tulehduksia ole sen koomin ollut. Mutta muuten julkisesta pelkkää positiivista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiedätkö, kyllä kannatti valittaa koska seuraava yö (ja siitä lähtien) nukuttiin kun tukit :D no onneksi pääsit hoitoon !! :) mulla taas julkisella puolella passitettiin heti risojen poistoon eikä tuumailtu edes :D:D:D kaipa tosi paljon lääkäristäkin kiinni !

   Poista
 2. Mä olen niin onnellinen että meillä on vakuutukset. Yhtään hyvää kokemusta julkisesta ei ole. Viimeksi kun tyttö oli ollut nuhainen kolme viikkoa ja epäilin korvatulehdusta, meitä ei edes huolittu terveyskeskukseen. No, mentiin yksityiselle hakemaan se diagnoosi ja antibiootit. Ihana kuitenkin kuulla että teillä on noin hyvä kokemus! Antaa toivoa että ehkä se julkinen sittenkin joskus toimii niinkuin pitäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voih, kuulostaapa kurjalta! Onneksi teillä sitten tosiaan on ne vakuutukset! :) uskon että on tosi paljon paikasta sekä jo pelkästään siitä lääkäristä kiinni miten missäkin kaikki pelittää !

   Poista
 3. Meiltä löytyy vakuutus, mutta ollaan käyty kerran julkisellakin kovassa flunssassa ja pelkäsin myöskin korvatulehdusta. Ei mitään pahaa sanottavaa, soitin vasta 10 aikaan aamulla ja aika saatiin kans "heti kun vaan pääsette tulemaan". Pikkusen oli ajat myöhässä, mutta meilläkin neiti aurinkoinen odotustilassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !! : ) se on kumma miten nämä pienet potilaat jaksaa aina olla aurinkoja <3 luulen että tosi monessa paikkalasten kanssa pääsee nopeasti. Mikä on todella hyvä ! :)

   Poista
 4. Uskon että tuo enemmän riippuu lääkäristä kun paikasta. Mutta kyllä mua v*tutti viedä lastan kunnalliselle ja lääkäri oli sitä mieltä että terve lapsi vaikka silmät rähmi ja huus ku hyeena kun tutki korvat.. Silti terve kuulemma. Vein seuraavana päivänä yksityiselle ja saimme lääkkeet korvatulehdukseen ja silmätulehdukseen. Aion jatkossa käyttää kuitenki joskus kunnallista mutta en koskaan enään tätä samaa lääkäriä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !! oon ihan samaa mieltä että lääkräi se on loppupeleissä mikä toimii taikka mättää, paikalla ei niin väliä !

   Poista
 5. Niin ja meillä oli sama tilanne ihan hetki sitten.. Päivisin oltiin niin iloista, että! Mutta kun nukkumaan piti mennä niin ihan järkyttävä karjuminen ja huuto. Pari tuntia yritin aina rauhoitella, mutta sitten oli pakko ottaa kainaloon. Tätä kesti reilu viikko ja ihan yhtäkkiä kelpasikin taas oma sänky. Käytiin kans korvia näyttämässä, mutta ei tulehdusta. Laitoin myöskin jonkin eroahdistuskohtauksen piikkiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !! Meillä tais ollai han saman juttu koska tämän tekstin jälkeen huuto loppu kuinseinään ja ollaan nukuttu yöt heräämättä :D!!!

   Poista
 6. En ole eläessäni kummemmin julkisella käynyt. Pienenä muistan jonottaneeni yömyöhään päivystyksessä korvatulehdusta itkiessä, olin ehkä viiden vanha. Itkin vain kipua ja lopulta nukahdin päivystykseen, kun lääkäriä ei näkynyt. Toisaalta muutama kesä sitten sain silmätulehduksen ja yritimme vain yrittää jos täkäläiseen terveyskeskukseen pääsisi, vaikka olikin sununtai. Pääsin heti sisään ja sain lääkkeet. Julkisella puolella asiat kuitenkin rullaa mielestäni erinomaisen hyvin. Puhelimin vastataan, netistä saa helposti aikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mä luuken että noi yöpäivystyksenvoi olla vähän erilaisia mitä näin päivisin! :)

   Poista
 7. Hei!

  Täällä yksi joka ilmoittautuu kenellä on pelkkää huonoa kokemusta julkisesta :/ Me olemme ottaneet lapsellemme vakuutuksen ja olemme mielellämme maksaneet vakuutusmaksuja, eikä ole mennyt rahat ainakaan turhaan koska olemme joutuneet paljon käymään lääkärissä ja se mikä hyvä niin pääsee yksityisellä erikoislääkärille. Viikonloppusinkin kun on ollut tarvetta niin netistä vaan varata aika ja mennä, ei tarvitse pienen lapsen kanssa mennä mihinkään päivystykseen jonottelemaan. Ilmeisesti tuo riippuu niin terveyskeskuksista miten saa noita aikoja, meillä päin niitä ei saa sitten millään. Olen myös itse käyttänyt muutaman kerran yksityistä koska ei ole vaan saanut millään aikaa terveyskeskuksesta ja on ollut tilanne sellanen että sitä lääkäriä tarvitsee niin on vaan joutunut omasta raha pussista sen maksamaan, käsittämätöntä, silloin oon aina miettinyt että minkälainen tää "hyvinvointi" valtio oikeen on kun ei edes lääkäriin pääse, mutta kiitos siitä että noita yksityisiä paikkoja. Jouskus on voinut terveyskeskuksesta saada 2kk päähän ajan :O mutta ilmeisesti niin kun aikaisemminkin totesin että riippuu terveyskeskuksesta tai kunnasta... Lapsen kanssa joskus ensimmäiset kerrat käytiin terveyskeskuksessa, eikä se ajan saaminen ollut mitään helppoa. Klo 8 piti soittaa ja joku yks aika oli ja kerran kun soitin että lapsellani epäilen korvatulehdusta että pitäis päästä tarkistuttaa niin sanottiin että seuraile nyt pari päivää viel :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas sulla ollut kurjia kokemuksia! :/ ja tosiaankin, nää on varmaan niin kovin kuntakohtasia juttuja valitettavasti!

   Poista
 8. Ihanaa kuulla, että muillakin huudetaan, lohduttaa tätä mamia kummasti...meillä päivää vanhempi poitsu huutelee öisin oikein urakalla, meinaa usko loppua 😩 Päivällä tyytyväisestä, aurinkoisesta poitsusta ei millään tätä uskoisi, mutta yön koittaessa se alkaa... Vinkkejä/neuvoja siis tännekin! Ja kovasti tsemppiä teille 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, tsemppiä teille ja toivottavasti helpottaa <3 Ja kiitos tsempeistä, meni kyllä onneksi täällä päässä nopeasti ohi. Toivotaan että sielläkin menee!

   Poista
 9. Hieno juttu että pääsitte nopsaan. Uskon, että tähän vähän vaikuttaa valitettavasti asuinpaikkakunta. Täällä maalla ei saa yleensä aikoja omaan tk:n kun tuurilla,puhelin on tukossa, joutuu menemään 40 km päähän päivsttykseen,johon ei enää oteta kun kiireeliset. Tilanne huononee koko ajan. Uskon silti, että lapset hoidetaan. Vakuutus on,mutta turha sekin kun yksityisellä ei päivystystä. Otin lähinnä jos olisi ollut jotain synnynnäistä tai esim. allergiaa. Varmaan kohta lopetan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kuulostaa ikävältä, tuokin että loppujen lopuksi se vakuutus ei auta mitään noissa tilanteissa! :/

   Poista
 10. Täällä sama. Vakuutus on, mut kerran käyty terveyskeskuksessa. Oltais saatu aika puolen tunnin päähän, muttei ehditty, koska Aleksi oli töissä eikä päässy niin nopeesti kieppaamaan tän kautta. Tunnissa oltiin kuitenki siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just pääsin sanomaan! Juusolla on vissiin silmätulehdus ja soitin tänään terveyskeskukseen - _74_ jonossa!! Toimiva juttu siis muuten, mut en kyllä jääny jonottaa linjoille vaan varasin yksityiselle ajan. Eka vapaa-aika 20min varauksesta ja tk:ssa en ois päässy edes jonosta siinä ajassa.

   Poista
  2. !! nää varmaan vaihtelee niin (tuurista) ja päivästä riippuen! :) ja voi juuso<3

   Poista
 11. Hyvä kuulla positiivisia kokemuksia. Täällä meillä ei voi enää varata aikaa lääkärille, siis jos päivystyseen haluaa, vaan pitää mennä jonottamaan. Ja se jono on jo aamulla pitkä eikä etene ollenkaan/etenee tooooosi hitaasti. Onneks lapset pääsee jonon ohi, vähän vaihtelevasti on odoteltu 45min-3h..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onpa kurja kun ei ssaa varata aikaa! Paremmin se odottelu sujuisi siellä kotisohvalla kun tk:n aulassa :/

   Poista
 12. Itse tykkään terveyskeskuksista, ajan on saanut aina samalle päivälle. Joskus soitin vasta aamupäivästä mutta sain ajan silti ja kyse oli kuitenkin omasta kuumeestani eikä lapsen. Joten peukku ylös. Mutta päivystys on sitten yksi perseenreikä! Siellä saa jonottaa kuumeisen ja kipeän lapsen kanssa useita tunteja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !! Mulla ei ole päiviystyksestä kokemusta ja toivottavasti ei tulekkaan... :/ mtta uskon että siellä saattaa olla ruuhkaa!

   Poista
 13. Omalla kohdalla ei oo kehumista julkisesta, käynkin nykyisin vain yksityisellä maksoi mitä maksoi. Tytölle otettiin vakuutus vain siksi, että saamme hänet nopeasti tarvittaessa lääkäriin.

  Julkisesta hammashuollosta mulla ei ole mitään kehuttavaa. Viisurin puhjettua, mua käskettiin odottamaan kutsua tarkastukseen puoli vuotta. Vaikka kuinka vaadin, että pakko olisi päästä heti. Päädyin varaamaan ajan yksityiselle. Joka sitten korjasi suurimman osan epäonnistuneista paikkauksista, mitä mulla kunnallisella puolella oli tehty laskua kertyi yli 800€. Nyt sitten olen kyseisellä hammaslääkärillä käynyt vuoden välein, eikä korjattavaa ole ollut muutamaa alkanutta reikää lukuunottamatta. Hintakin pysynyt säädyllisesti lukemissa. Pahinta mitä on sattunut kunnallisessa hammashuollossa, joudun lääkärin virheestä juurihoidettavaksi. Ylä etuhampaassa todettiin pieni lohkeama ja alkava reikä, korjaus jätettiin puolen vuoden päähän. Lopulta korjauksessa todettiin, että se olikin juureen asti. Tämän jälkeen vetivät vain paikan päälle, ja totesivat et se voi kipeytyä. Meni toinen puoli vuotta, jonka jälkeen kovissa tuskissa istuin kipupäivystyksessä. Tätä ei oli tarvinnut tapahtua jos hammas olisi hoidettu heti tai edes kuvattu.

  Terveyskeskuksesta muistan vain sen, kuinka aina joutui menemään akuutissa sairastumisesta päivystykseen. Terveyskeskukseen ne eivät huolineet. Omalle lääkärille pääsit vain ja ainoastaan ei akuutissa tilanteessa kuten allergiatutkimus. Kaikki nämä kokemukset ajoivat tilanteen siihen, että tytöllä on vakuutus ja sitä käytetään aina kun tarve.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onpas sullakin ollut kurjia kokemuksia! Mulla ei niin kauheesti tuosta julkisesta hammashuollosta ole VIELÄ kokemuksia muuta kuin tarkastuksia. Kohta olis edessä luultavasti viisurien poisto niin katsotaan mitä sitten sanon...Sen verran siitä tiedän että kovin on ruuhkaisaa eikä akuuttiaikokajaan saa päivien sisällä. Joku väitti ettei edes viikkoon vaikka kuinka särkisi. Tiedä sitten, oma aikani meni ainakin puolen vuoden päähän mutta tosiaankin vain tarkastuskäynti!

   Poista
 14. oon sun kanssa ihan samaa mieltä! ollaan jouduttu käyttää melko paljon julkista terveydenhuoltoo niin itsemme kuin lastenkin kanssa ja kokemukset on pelkkää positiivista. Aina ollaan saatu ajat samalla päivälle, myös meille aikuisille ja lääkärit olleet hyviä, osanneet hommansa ja lähettäneey jatkotutkimuksiin tarvittaessa, soittaneet perään yms, sama myös hammaslääkäreissä, vaikka jonot on yleensä täällä sitä puolen vuoden luokkaa niin päivystysajan saa samalle päivälle ja jos on kiireellinen tapaus mutta ei päivystystapaus niin saa ajan ihan kuukauden päähän. Eli täältä myös oodi julkiselle terveydenhuollolle :)

  VastaaPoista
 15. Ja lisäyksenä, asutaan porvooossa :)

  VastaaPoista
 16. Mulla meni usko julkisen puolen lääkäreihin, kun tyttö oli kolmen peräkkäisen korvatarkastuksen tuloksena ihan terve ja kun menin korvalääkärille yksityiselle, niin molemmissa korvissa oli jo pahat liimakorvat. Viikon päästä oltiin jo tuubit korvissa Mehiläisessä. Ihanan nopeaa palvelua ja ammattitaitoa :) En väitä, etteikö julkisen puolen korvalääkärikin osaisi hommiaan, mutta yksityiselle pääsi heti seuraavana päivänä ja tosiaan tuubit oli jo viikon päästä paikoillaan. Vakuutus meillä on, maksaa 350€ vuodessa ja on maksanu meille tähän asti siis 700€, takaisin ollaan saatu vakuutuksesta lääkärikäynneistä ja toimenpiteistä yli 2500€. Joten meillä kannatti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi tuubitus on vissiin asia joka vetää paljon lapsiperheitä yksityiselle! :) oon myös kuullut muilta että sieltä saa PAAALJOn nopeammin mitä julkiselta! :)

   Poista
 17. Ihana kuulla, että hyvääkin hoitoa on mahdollista saada! Meillä on monta kertaa käynyt (Helsingissä) niin, että on kipeä lapsi, tarvitsen ennenkaikkea sairauspoissaolotodistuksen työnantajaa varten ja meille ei ole enää antaa mitään aikaa, vaikka olen soittanut ajanvaraukseen klo.8 ja takaisinsoitto soittaa klo.10.30 ja kertoo, että aikoja ei ole - menkää päivystykseen! Noin yksi tarinamme monista ;) Minusta sen pitäisi olla edellytys, että samana päivänä pääsisi edes terveydenhoitajalle joka voisi arvioida tilanteen. Todella kipeä korvatulehdustpotilaskin voi olla vaikea pidätellä iltaan saakka ja sitten päivystykseen odottamaan lisää. Usein sitten turvaudunkin yksityiseen, vaikka vakuutuksia ei ole. Olen todella iloinen monien saamasta huippuhyvästä hoidosta julkisella puolella! Kunhan vaan päättäjät saisivat tasattua alueellisia eroja, niin hyvä :)

  Tänä vuonna alettiin tutkia toisen lapseni päänsärkyjä. Kävimme lääkärissä tammikuussa ja meillä jatkuu tutkimukset toukokuussa. Vähän tuntuu pitkänpuoleiselta tämä odottelu... Mutta sitkeästi odotamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, kunpa vaan jokapuolelle saisi toimivan terveydenhuollon! Kyllä on pitkä aika odotella päänsäryn kanssa :/

   Poista
 18. Jos tyttö itkee vielä seuraavankin yön, menisin yksityiselle korvalääkärille tarkituttamaan korvat. Julkisella puolella ei ole niin hyviä välineitä, kuin yksityisellä ja monet korvatulehdukset jäänyt huomaamatta ainakin omassa lähipiirissä.
  Meillä onneksi vakuutus on, vaikkain tk:ssa käytetty välillä myös (iltaisin ja vkl), palvelu ollut ihan hyvää julkisella suurimmaksi osaksi, mutta valitettavasti mukava lääkäri joka ei nää omilla välineillään (ei lääkärin vika!) tulehdusta on yhtä tyhjän kanssa.

  VastaaPoista
 19. Voi pientä (ja mammaa) kun huutaa öisin :/

  Meillä käytiin ekaa kertaa julkisella terveysasemalla nyt maanantaina, neiti ollu flunssas 2 viikkoa ja rupes huutamaan vähän väliä lauantai yönä ja paniikki huutoa sunnuntai yönä.
  Maanantaina 8lta soitettiin ja 10ksi saatiin lääkärille aika, siellä sit todettiin korvatulehdus ja otettiin varmuudeksi crp.

  Myöhässä olivat noin 30min mutta ei se haitannut kun neiti aurinkoisena odotustilassa hurmaamassa kaikki :'D

  Vakuutus neidillä kuiteskin on kunnossa ja niin on meillä kaikilla muillakin perheenjäsenillä :)
  Mutta ihan tyytyväinen olen ainaskin vielä tällä hetkellä julkiseen puoleen *peukku*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !! :) kiva että teilläkin on ollut hyviä kokemuksia. Ei kiva että neiti on kipeä, toivottavasti jo parempi <3

   Poista
 20. Onpas ollut tuuria sekä terveyspalvelujen ja varsinkin terveyden suhteen. Otimme vakuutuksen. Ajatuksena, että hyvä vaan, jos ei siitä tarvitse hakea korvauksia, vaikka se vakuutus maksaakin. Tunne siitä, että tarvittaessa voi viedä lapsen mihin specialistille vaan saati johonkin toimenpiteeseen ilman jonoja, on aika lohduttavaa. Toki Suomessa kaikki saavat hoitoa julkisella puolellakin aikas hyvin. Hoidon laatu tosin vaihtelee, riippuu niin monesta asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin itsekkin ajattelen että vaikka sitä vakuutusta ei juuri tarvitsekkaan niin on lohduttavaa ajatella että nimenomaan tarvittaessa pääsee jonottamatta ihan mille lääkärille tahansa kyllä kunnallisella on esimerkiksi kauheet jonot toimenpiteisiin/leikkauksiinkin jos tarvitsee. Lapselle laitettiin yksityisellä putket korvaan noin runsas viikko korvalääkärin vastaanoton jälkeen, kunnallisella olisi ollut n. 3kk jonot putkitukseen, eihän me nyt voitu niin kauan odottaa kun kierre päällä josta piti päästä eroon.

   Poista
  2. Siinä se pointti onkin. Akuutit asiat hoituu suht helposti, mutta kun on vähänkin jotain muuta sairautta vakuutus maksaa itsensä vuosien saatossa. Sen olen jo joutunut toteamaan. Haluan tarjota parasta tässä asiassa lapsilleni. Moni ajattelee vakuutuksen hintavaksi, mutta mielummin säästän monissa muissa jutuissa. Täten vähennän aika paljon oman lapsen kärsimyksiä esim. pääsemällä nopeasti oikeiden asiantuntijoiden hoitoon.

   Kovasti ihmettelen, mihin sinä yksi olet vienyt lapsesi hoitoon, jos et ollut tyytyväinen. Olemme olleet aina erittäin tyytyväisiä erikoislääkäreiden palveluihin ja niitä on valitettavasti kertynyt todella paljon vuosien myötä.

   Poista
  3. toi on kyllä totta että onhan tuo vakuutus hyvä jos vähääkään tarvitsee spesialisteja! :) ja meillä tosiaan lapset ovat olleet uskomattoman terveitä nuhakuumeita lukuunottamatta <3 onnea on ollut matkassa!

   Poista
 21. Mulla on yksityiseltä puolelta vain huonoja kokemuksia - tai sitten mulle on vain sattunut ne epäpätevimmät lääkärit. Yksityisellä oireiden perusteella luultiin että stressiä, julkisella passitettiim jatkotutkimuksiin ja selvisi että allergia. Yksityisellä luultiin että selkäni vain vähän jumissa, julkisella sain jatkotoimenpiteitä ja jopa puolilmasen magneettikuvauksen ja selvisikin eräs sairaus.
  Eli ääneni menee julkiselle (y).

  Liina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tietäkö, mulla myös yksityiselta tasan yksi kokemus ja sekin surkea. Se oli Elviran raskausaikana eikä lääkäri maininnut siellä sanallakaan eräästä asiasta joka näkyi sitten parin viikon päästä julkisella puolella. Sellainen asia joka oikeasti hän varmasti huomasi mutta oletti varmaan että tiesin siitä jo. Noh, enpä tiennyt :D tosin tämänkin kyllä pistin lääkräin, en ykstyisen piikkiin mutta kyllä kirpaisi maksaa ittensä kipeäksi ja saada huonoa hoitoa!

   Poista
 22. Meillä vakuutus ja vain sen tähden jos tulee myöhemmässä iässä jotain. (ikuisia sairauksia) silloin vakuutuksesta apua paljonkin. Nimimerkillä vakuutukseton ja omaisuus lääkekuluihin vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi on kyllä ihan totta! Toisaalta, itse seurasin läheisen sairaudenhoitoa ja lääkekuluja niin kyllähän niistä hienosti saa korvaukset pois ilman vakuutustakin. TOnnien lääkkeet maksoivat kymppejä! :) mutta varmasti kovin paljon näissäkin eroja lääkkeiden välillä!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.