Kaksplus.fi

MENU

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Reissaaminen lasten kanssa; ei kovin rentouttavaa mutta hirmuisen palkitsevaa.


Saatiin sunnuntaina yks kaks yllättäen idea että mitäpä jos lähdettäisiin päiväristeilylle. Rutisetaan viimiset mehut irti ennen äitiyslomani loppua ja nautiskellaan päivä perheen seurasta sekä hyvästä ruoasta. Tuumasta toimeen ja maanantai aamuna olimmekin jo matkalla turun satamaan. Väsyneet lapset kyydissä, ei tuo kellojensiirto ole meitä lapsiperheitä varten.

Laivaksi valiutui tällä(kin) kertaa Silja Line ihan siitä syystä että se on se "muumilaiva" ja meidän kotona asustaa pieni muumifani. Ja vähän suurempikin...Otimme tietenkin pelkän piknikristeilyn koska hytissä nukkumien pienten lasten kanssa ei houkuttele. Itse nukun laivalla aina kuin tukki, mutten uskalla kokeilla miten lapset nukkuisivat. Ja muutenkin, tuo päiväristeily on aivan tarpeeksi pitkä niin pienille kuin isoillekkin. 


Elvira on jo siinä iässä että hänen kanssaan reissaaminen on jo ihan mukavaa. Ja helppoa, kun ei tarvitse sen enempää miettiä kellontarkkoja päiväunia kuin ruoka-aikojakaan. Vaikka 2,5 vuotias poukkoilee ympäriinsä kuin pingispallo, oli reissu aika vaivaton hänen osaltaan. Sen sijaan tuo neiti 9kk aiheutti enemmän stressiä. Mikron ainainen metsästäminen ja vaippashow ahtaassa laivan vessassa ei ollut kovinkaan antoisaa. Koska ne hoithuoneet, ei tarvitse sanoa muuta kuin hyi. Ja kauhistus. Matildaa myös ärsytti ihan selkeästi kun hän ei päässyt vapaasti konttaamaan ja liikkumaan päivän aikana. Ei siis oikein ollut laiva tälläisen konttaavan neidin mieleen. Siitäkin syystä että meillä tosiaan ei nukuta kunnon päikkäreitä muuten kuin ulkona, joten aika väsyneissä meiningeissä mentiin koko päivä.

Vaikka lasten kanssa reissaaminen aiheuttaa harmaita hiuksia meille vanhemille, on se samalla silti niin kovin antoisaa. Se oman lapsen riemu, se on niin parasta. Kun Elvira ensimmäisen kerran pääsi muumipeikon kanssa jumppaamaan, ei paljon riemua hidastanut se että muumihumppa tuli ruotsiksi. Muiden lasten kanssa oli niin upeeta tanssia ja juosta heidän perässään. Se oman lapsen riemu on se minkä takia näitä reissuja tehdään vaikka olisi miljoonasti helpompaa olla kotona. 

Kun saavuimme illalla satamaan, Elvira vilkutti laivalle ja sanoi: heihei, nähdään sitten huomenna. Kaikesta palkitsevuudestaan huolimatta me katsottiin Tinon kanssa toisiamme ja todettiin: ehkä pikemminkin viiden vuoden päästä.


13 kommenttia :

 1. Hiihii mutta ihania kuvia joissa on rentoutunut tunnelma ;) Meidänkin pitää lähtee kyllä joku kerta risteilylle. Reissaaminen on kyllä jo paljon helmpompaa tuon 2.5 vuotiaan kanssa verrattuna viime vuoteen :D

  VastaaPoista
 2. Voi että teidän tytöt on suloisia! :)<3 Ja ihanaa, kun jaksatte lasten kanssa reissata, vaikka se varmasti raskasta onkin, mutta elämys heille ja varsinkin Elviralle, kun pääsi muumeja näkemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!! <3 tuo on juurikin se miksi näitä reissuja jaksaa tehdä! :)

   Poista
 3. Ihanat ja iloiset kuvat. :) Varmasti ollut kiva päästä joraamaan Muumipeikon kanssa. :)

  VastaaPoista
 4. Noista Siljan laivoista kun ei ole juurikaan kokemusta, niin mimmoiset leikkitilat siellä on pienille? Kyllä tuo risteily houkuttais, mutta mihin tuollaisen teidän tyttöä hieman nuoremman tytyn uskaltaa laskea myllertämään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tosi huonot :/ ne oli todella iso pettymys! Toisella laivalla (en muista kumpi siljan laivoista!) Oli hivenen paremmat mutta aika ahtaita ja pieniä oli molemmat leikkipaikat :/ siellä paremassa oli pieni "patjakehä" johin voi pienen laskea konttaamaan!

   Poista
 5. Suosittelen kokeilemaan vuorokauden risteilyä rohkeasti. Tai meidän minit on ainakin nukkuneet tosi hyvin siellä huminassa ja pienessä tärinässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi humina ja tärinä saa kyllä mutkin nukkumaan kuin tukki!! :D

   Poista
 6. Ihania kuvia! Kyllä reissusta jää ihanat muistot, vaikka onkin varmasti naatti illalla<3

  VastaaPoista
 7. Kivoja kuvia reissulta! Muutaman kerran ollaan oltu lapsen (vauva-aikana) kanssa laivalla ja kivaa on ollut. Kivasti lapsille ohjelmaa. Lähiaikoina olisi taas tarkoitus mennä niin pääsee nyt taaperoiässä taas sinne hyppimään. =)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3