Kaksplus.fi

MENU

torstai 24. maaliskuuta 2016

Viimeisiä viedään, hyvästi tylsä kotiäitiys!

Eilen pyörähti käyntiin viimeinen viikko kotiäitinä. Tänään tosin oli jo pehmeä lasku työelämään kun osallistuin aamupäivän ajan firman järjestemään koulutuspäivään. Kyllä vaan niin malttamattomana odotan että työt alkavat ja pääsen takaisin "normaaliin" arkeen!

Niinkuin olen monen monta kertaa jo ohimennen maininnut, kotiäitiys ei ole minun juttuni. En ole äiti, joka tykkää päivästä toiseen oleilla kotona ilman aikatauluja tai käydä innokkaasti erilaisissa kerhoissa ja äitijutuissa. Todella moni on kysellut minulta millä mielin palaan töihin ja kun totean etten malta odottaa sitä ihmiset kysyvät: ihanko tosissasi vai? Jep kyllä, kotiäitiys ei ole minun juttuni yleensä totean siihen perään. Aluksi mietin etten kovin hehkuttaisi (voiko näin sanoa...?) sitä, etten juurikaan viihdy kotona ja kaipaan omia juttuja. Mietin, mitä ihmiset minusta ajattelisivat. Olisinko heidän mielestään huono äiti koska en jaksa omia lapsiani? Vaikka kysehän ei missään nimessä ole siitä. Tai no, hivenen. Rakastan lapsiani ylikaiken mutta kieltämättä heidän kokopäiväinen hoitaminen ilman muuta elämää kyllä kyllästyttää. Mitäpä sitä kaunistelemaan.

Pienen ajatustyön jälkeen tulin kuitenkin siihen tulokseen että mitäpä sitä peittelemään. Tiedän, etten ole ainut äiti joka ei jaksa olla kotona joten miksi siitä ei voisi ääneen puhua. Jos joku minut tuomitsee niin tuomitsekoon, olen yrittänyt opetella elämään vähemmän muiden mielipiteistä välittäen ja tämä on oikein oiva harjoitus sen suhteen. Lapset ovat suuri osa elämääni, mutta kuitenkin osa sitä. Vaikka olen puskenut ulos yhteensa melkein kahdeksan kilon verran vauvaa, en ole muuttunut toiseksi ihmiseksi. Osittain kylläkin, mutta en ihan kokonaan. 

Ja tiedättekö, tuntuu että töihin paluun myötä olen jopa parempi äiti mitä ennen. Kun saan takaisin sitä omaa elämää, omia asioita ja omaa aikaa niin jaksan taas täysillä olla kotona se äiti. Olin tänään aamupäivällä erossa mun pikkupilteistäni ja tuntui kuin olisin aivan eri ihminen sen jälkeen. Kun sain hetken olla täysillä Laura, jaksoin taas paremmin olla täysillä Äiti. Vaikka nämä kaksi pelaavat ihan kohtalaisen hyvin yhteen, he tarvitsevat ehdottomasti molemmat myös laatuaikaa yksikseen. 


10 kommenttia :

 1. Tiedän niin mistä puhut. Olen ollut kahden lapsen kanssa kotona nyt reilun vuoden. Ja nyt alan olla korviani myöten täynnä kotona olemista. Minäkään en koe olevani omimmassa paikassani useita vuosia kotona. Kyllä, rakastan lapsiani yli kaiken ja he ovat tärkeintä mitä minulla on. Oman hyvinvointini, ja sitä kautta myös lasten hyvinvoinnin, lähden viikon päästä töihin! Ja en malta odottaa! Vaikka se varmasti aluksi väsyttää ja on paljon uutta opittavaa (en palaa aiempaan työpaikkaan), tiedän jaksavani lasten kanssa paremmin. Ja lapset pärjäävät varmasti hyvin hoidossakin. Ja onpahan heillekin enemmän tekemistä muiden saman ikäisten kanssa. Joten tsempit myös sinulle töiden aloittamiseen!! Me ollaan hyviä äitejä, vaikka töissä käydäänkin! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii,onnea ja tsemppiä töihin <3 ja kiitos, me kyllä ollaan hyviä äitejä ;)

   Poista
 2. Ihanan rehellisesti kirjoitettu, arvostan! Ja tunnistan tekstistä omiakin ajatuksiani, samanlailla ajattelen monesta asiasta vaikka en vielä olekaan takaisin työelämäss. hinku on kyllä kova, toivottavasti jo viimeistään syksyllä...

  VastaaPoista
 3. Täällä aika pitkälti samoja ajatuksia! Palasin työelämään tammikuussa 2015 nuorimmaisen ollessa 11kk ja vanhempi oli 2,5vuotta. Ensi kuussa jään taas äitiyslomalle ja vaikka odotankin sitä todella todella innoissani niin välillä mietin miten pää jaksaa kotona oleilua. Ei ainakaan tylsää luulisi olevan näiden kanssa, kun vauvakin saadaan mukaan porukkaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no ei kyllä tylsää taida sulla tulla ;) onnea ja tsemppiä loppuodotukseen! <3

   Poista
 4. Ah, mämtaas rakastan kotona oloa. Olen ihan täysin kotiäiti ja nautin suunnattomasti. Tämä kiireetön arki on ihan parasta. Ja se kun saa tehdä mitä huvittaa. Oman lapsen kanssa oleminen on ihanaa, kun käy kerhoissa ja paljon liikkuu ihmisten ilmoilla niin jaksaa hyvin. Myös omat hetket antaa voimaa arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! ihanaa että joku nauttii, itse en vain osaa vaikka kuinka yritän :p ja omat hetket kyllä antaa niin rutosti voimaa! :)

   Poista
 5. Mä myös arvostan sitä, että olet rehellinen kertoessasi, ettet jaksa olla kotiäitinä. Itse imetin vuoden ikään, joten hankala olisi ollut mennä töihin jo tuossa vaiheessa. On myös niitä äitejä, joilla ei ole työpaikkaa mihin mennä, vaikka haluttaisi ja taloudellisesti jopa välttämätöntä. Paljon on myös perheitä, joissa äiti jää kotiin lasten sairauksien vuoksi. Aika rankkaa lähteä töihin, jos yöt ovat katkonaisia. Lisäksi ei työnantaja tykkää, jos tämän tästä on pois töistä. Sulla onnellinen tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3 toi on kyllä totta että jos mä imettäisin vielä niin saattaisi olla hippasen vaikeampaa! Ja olen kyllä onnekas koska olen työkykyinen ja työkuntoinen, kiitos muistutuksesta! <3 tämä nimittäin välillä unohtuu kun itse niin tottunut tähäntilanteeseen..!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3