Kaksplus.fi

MENU

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Sittenkin lastenvaatehullu?


En ole koskaan pitänyt itseäni ihmisenä ja äitinä joka olisi kovinkaan kiinnostunut lastenvaatteista. Oikeastaan olen aina ajatellut olevani niistä minimaalisen vähän kiinnostunut, en itseasiassa edes avaa lastenvaatteista kertovia blogipostauksia. Tai korkeintaan katson kauniit kuvat koska söpöt lapset on ihania. Älkääkä ymmärtäkö niin, että pitäisin lastenvaatehulluutta huonona harrastuksena. Ei vain minuun kolahda. Olen vähän tälläinen rönttömutsi jonka lapset kulkee ehjissä muttei aina edes kovin puhtaissakaan vaatteissa. Aamulla ne olivat kyllä puhtaat...Kyllä te varmasti ymmärrätte mitä tarkoitan.
Lauantaina kuitenkin kävi niin Elviran vk haalari meni rikki ja tajusin että ehkä sittenkin olen jonkinsortin lastenvaatehullu. Hieman kuitenkin eritavalla mitä tuo sana yleensä tarkoittaa. Nimittäin minulle on hyvin, painotan HYVIN tärkeää vaatteen mukavuus, käytännölliyys ja että hintalaatusuhde on paikallaan. Kivasta ulkonäöstä ei toki ole haittaa, mutta niissäkin ylistän paljon lapsekkuutta. Muumit tietty on kaikken parhaimpia...

Niin tosiaan, kun se haalari hajosi. Olin jo viime keväänä miettinyt Everest merkkistä vk pukua Elviralle mutta ne valitettavasti alkavat vasta koosta 86 ja olivat auttamatta liian suuret meidän ripakintulle. Nyt kun vanha hajosi ja näin ollen "sain luvan" ostaa tilalle uuden, huristelin samantien Skanssin Stadiumiin. Everestin takkihoususetti oli kaikkea mitä vaatteelta toivon: mukava (ainakin päällisin puolin istuu hyvin, väitetään että hyvin hengittävä. Elvirahan ei oikein osaa kertoa vielä..;) ) käytännöllisyys (vesipilari 5000 joten ei kurahousurumbaa enää! Tämän takia tätä settiä suosittelee sekä kotiminä että työminä!) ja hintalaatusuhde (saanut kovin paljon kehuja ja hintaa setille tuli 49,90! ). Ja ulkonäkökin on kiva, värivaihtoehtoja oli monta mutta yllätys että tyttölapsen äitinä päädyin siihen pinkkiin. Takissa ja housuissa on myös hyvät heijastimet! Niin että pisteet tälle setille täältä. Tosin kesävyydestä en osaa sanoa, toivotaan ettei nyt ihan pienestä kulu puhki!
Muistan miten Elviran raskausaikana hamstrasin kaapin täyteen kaikkia kivoja mekkoja ja pantoja. Käyttämättähän ne jäi epäkäytännöllisyytensä vuoksi. Matildan kanssa ollaan menty jokakuinkin sukkahousu + body linjalla nämä ensimmäiset kuukaudet. Syksyksi olisi myös kiva löytää Matildalle jokin vedenpitävä haalari jotta kurahousut eivät hankaloittaisi liikkumista. Toisaalta jos tätä tahtia neiti kasvaa niin eiköhän Everest syksyllä jo ole sopiva!

Niin, että ehkäpä mä olen sittenkin vähän lastenvaatehullu. Hullun tarkka siitä että lapseni saavat pukeutua mukavasti. Ja ehkä sopivan hullu myös siinä että pääsen itse pukemistilanteessa helpolla...Kanssasisaria?8 kommenttia :

 1. Mie ite kiinnitän kans huomiota siihen,että vaatteet on mukavat. Ei oo itellekään kivaa kököttää töissä farkuissa jumpassa,joten ei se oo lapsellekaan. Ulkovaatteita ostaessa taas hankin sellaista,joiden laatuun ja ominaisuuksiin voin luottaa. Eli toisin sanoen natiainen saa touhuta huoletta pihalla :) En ookaan tutustunu tohon Everestiin, pitänee tarkastella! Ps. Blogissani on juttua meidän vk-vaatetuksesta ;3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !!! Asiaa! tämä myäs meidän perheen eka everesti mutta tosi paljon hyvää kuullut ja vielä ainakin nyt 4 päivän jälkeen ovat ehjäöt ! :D:D:D:

   Poista
 2. Lastenvaatehullu ilmoittautuu.. mutta, mutta ehkäpä myöskin erilaisessa mielessä. Nimittäin olen ennemminkin kirpparihullu. Eli en osta kalliita merkkivaatteita uutena kaupasta vaan käytettynä kirpputoreilta halvoin hinnoin. Lapset kasvavat niin nopesti ja en jaksa muutenkaan kolmen lapsen äitinä niuhottaa jokaisesta tahrasta yms.niin eipä harmita suklaatahrat muutaman €:n vaatteissa ;) Everest merkkinä meille tuttu ja hyväksi koettu. Kaunis tyttö ja ihania kuvia <3 Jos oikein innostut ja teet poikkeuksen niin käyhän kurkkaamassa mein 7v ja 2v siskosten lastenvaateblogia ;) Aurinkoista kevättä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä rakastan myös kirppiksiä!! ja kiitos <3 mä myäs tykkään käyttää kovin niitä kirppisvaatteita lapsilla koska ei tarvitse henkihieverissä miettiä montako euroa taas meni roskiin jos tulee paljon pinttyneitä tahroja taikka reikiä :p ihanaa kevättä myös teille ja kyllä mä teen poikkeuksen <3 ;)

   Poista
 3. Minustakin on tosi tärkeää, että tytöllä on ulkona laadukkaat vaatteet. Saa rymytä rauhassa ilman, että tarvitsee pelätä, että tyttö kastuu tai tulee kylmä. Vaatteiden pitää olla myös mukavat päällä. Näiden lisäksi haluan, että vaatteet ovat kivannäköisiä. Se on harmillista, kun näiden yhditäminen ei aina ole helppoa. Miksi teknisesti hyvät vaatteet eivät voisi näytääkin hyvälle? Toki laatu menee ulkonäon edelle pattitilanteessa. Onneksi tälle keväälle ei tarvinnut tehdä kompromissia, kun löysin Name Itiltä kivan soft shellin ulkoleikkeihin. Sen vedenpitävyyttä on kovasti kehuttu, toivottavasti näin on ja kestää muutenkin käytössä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Name itin haalarit on kyllä tosi kivan näköisiä! :) ja vaikka ei itsellä kokemuksia niin tosi kehuttuja myös! :) meillä töissä näkee myös paljon name itin haalareita ja näyttävät pysyvän siisteinä vaikka vähän römyääkin! Hyvän valinnan luulen siis että olet tehnyt ;)

   Poista
 4. Itse olen varmaan jotain tuolta väliltä. Uutuuksien tai merkkien perässä en yleensä juokse. Itselläni oli kaapit täynnä vauvanvaatteita jo ennen lapsen syntymää. Tykkään siis ostaa lastenvaatteita ja pidän näteistä vaatteista. Kotioloissakin tulee puettua lapsi niihin kivoihin vaatteisiin eikä huonompiin (ei nyt kuitenkaan sentään pukua ole päällä =) ) Sen olen huomannut, että ne käytännöllisimmät vaatteet ovat olleet käytössä useimmiten. Hinta-laatusuhde on itselleni tärkeä ja pidän nykyään vaatteista, jotka ovat pitkäikäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hintalaatusuhteen täällä myös peukutetaan!! :) mielummin maksan vähän enemmän jos tiedän ettei heti ekassa pesussa lähde värit kävelemään tai ekan käytön jälkeen venahtaa ihan muodottamaksi! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3