Kaksplus.fi

MENU

torstai 28. huhtikuuta 2016

Täysin myrkytön ja luonnollinen muurahaiskarkote.

Ketä tykkää keväästä? MINÄ ! Kenelle tunkee keväällä muurahaisia sisälle? MEILLE! Ketä pelottaa läträtä myrkkyjen kanssa koska talossa asuu pieniä lapsia? MINUA! Tässäpä jo kahten vuotena toimivaksi todettu muurahaiskarkoite joka on täysin luonnollinen, myrkytön, edullinen ja jopa ihan lapsen suuhun sopiva. Joskaan ei varmasti kovin hyvänmakuinen. Ja tämä maaginen aine on kanelia&suolaa.

Meille tunkee kesäisin keittiön lattialistojen sekä lavuaarin takaa muurahaisia sisälle. Ongelma ei ole suuri eikä kovinkaan jättikokoista yhdyskuntaa liiku sisällä mutta jo yksikin on liikaa minulle. Ulkoa en koskaan ole saanut pesää paikannettua ja sisällä ajatuskin myrkyttämisestä saa kahden pienen lapsen äitinä minut valitsemaan myrkytyskeskuksen numeron pikavalintaan. Vaitoehtona oli siis pistää google laulamaan ja tämä helmi sieltä löytyi. Kanelia sekä suolaa sekaisin ja muurahaisten kulkureitille. Oikeastaan parhaiten toimii kun laittaa sisääntulokohtiin. En tiedä miksi tämä toimii, mutta muurahaiset eivät ylitä kanelisuolaa.

Itse sirottelin kanelisuolaa koko keittiön lattialistoille sekä tiskipöydälle. Eipä ole pieniä mustia vihulaisia enää näkynyt kuin yksi tai kaksi eksynyttä sielua. Toki tämä tyyli ei ongelmaa poista ja estää vain kulkemisen mutta meillä tämä on auttanut. Ja lattia on hieman sotkuisen näköinen kanelikohdista mutta mielummin otan hieman sotkuisen ja joululta tuoksuvan keittiön kun muurahaisyhdyskunnan. Tosin kerrottakoon vielä että ennen sekoituksen lisäämistä annoin yön yli olla lattialla sellaisen muurahaismyrkkykiekon joten sekin varmasti auttanut asiaan. Tosiaan jos meinaa esimerkiksi kiekkoa käyttää niin kannattaa laittaa se ennen seoksen levittämistä. Tein viimevuomma fiksuna molemmat samaan aikaan ja eihän ne muurahaiset sinne kiekkoon tulleet kun eivät kanelisuolan läpi kulkeneet...

Toinen kokeilemisen arvoinen ja myrkytön vinkki. Itse en tätä ole kokeillut koska en murkkujen pesää löydä, mutta joku jossakin netinsyövereissä kertoi Fun light mehutiivisteen tappavan muurahaiset heti. Sitä vaan kaataa suoraan sinne pesään. Toimivuudesta en tiedä mutta jos toimii niin pistää miettimään että mitäs myrkkyä sitä meille mehuhyllyillä oikein myydään...

Ainiin, minähän ihan unohdin että onhan tämä kanelikin aikamoista myrkkyä. Vai muistatteko vielä sen kanelikohun? Että käyttäkäähän vaan pelkästään muurhaisten karkoittamiseen eikä pikkulasten joulupuuroihin taikka pulliin ;)


7 kommenttia :

 1. Muurahaiset on kyllä niin inhottavia että huhhuh! En oo ikinä kuullutkaan että kaneli ja suola vois karkottaa muurahaisia, pitänee laittaa korvan taa jos joskus niitä meille eksyy (toivottavasti ei!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivotaan ettei eksy! En minäkään tosiaan ennen viime kevättä!

   Poista
 2. Tän kun olis tienny rivarissa asuessa! No tietääpähän jatkossa :) Luojan kiitos meidän kerrostalokämppään ei ole muurahaiset eksyneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !!! onneks kerrostaloissa on harvemmin (kai..?) jos e imaan tasalla asu! :)

   Poista
 3. Huh. Onneksi meillä ei oo murkkuja näkynyt. Ällöjä :s

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, testaan kanelia pikapikaa :) Fun light mehun toiminta perustuu siinä olevaan makeutusaineeseen nimeltä aspartaami, joka on hermomyrkky.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3