maanantai 23. toukokuuta 2016

Kun kukkahattu ei pysynytkään päässä Happy Mealin takia.

Lauantaina saapuessani plussalaisten blogitreffeiltä minun oli pakko käydä Raision mäkkärin autokaistan kautta. Siis aivan pakko koska olihan se matkan varrella. Koska olin koko päivän ollut pois kotoota halusin olla huippu kiva mutsi ja päätin viedä Elviralle elämänsä ensimmäisen Happy Mealin siinä samalla. Juu kyllähän tuo napero on ranskiksia vääntänyt ravintolassa ennenkin mutta että koko ateria, ehei. Tämä oli eka kerta ja äiti oli paras. Tai niin ainakin luulin.

Ranskikset upposi tuttuun vanhaan tapaan mutta hampurilaisesta nakerrettiin reunaa hetki ennenkuin rynnättiin lelun kimppuun. Hetken touhua seurailtuani tajusin että lelun kanssa samalla vauhdilla uppoaisi vaikka parsakaali. Tämän oivalluksen jälkeen tietenkin aloin mielessäni spekuloimaan miten mäkkäri leluilla houkottelee lapsiperheet asiakkaiksi. Pääsin ajatuksissani jo niin kukkahattulevelille, että mietin miten tälläiset leluhoukuttimet tulisi kieltää lasten terveyden ja terveiden elämäntapojen takia. Eihän nyt herranjumala lapsia saa leluilla houkutella hamppareiden äärelle jossa suola ja rasvasuositukset paukkuvat jo ensimmäisestä haukusta. Olin jo niin syvästi vetänyt kukkahatun silmilleni ja ajatuksissani luonnostelin kaikkien kukkahattujen äiti tyylistä postausta tästä aiheesta blogin puolelle kunnes totuus iski harhojen läpi ja repesin nauramaan; ei nyt herranjumala ketään muuta kuin vanhempia voi syyttää lasten ravitsemusopeista ja -tottumuksista. Oli houkuttimena sitten lelu taikka iphone niin vanhemmathan sen lapsukaisen sinne mäkkisafkalle raahaavat. Tehtävä mielensäpahoittaminen turhasta: epäonnistunut.

Siinä sitten väkisin yritin pitää kukkahattua päässäni ja yritin spekuloida jutunjuurta niistä kamalista muovihirvityksistä joita näistä paholaisen aterioista saa. Miten kamalaa turhaa krääsää. Noh, tällä hetkellä teemana näissä taitaa olla Angry Birds ja livenä possun ampuminen linnulla upposi meidän taaperoon kuin häkä. Joten sekin tehtävä epäonnistui, lelu oli minunkin mielestäni ihan huippu!

Jottei kuitenkaan kaikkien kukkahattutätien elämä olisi yhtä kurjaa kuin tämän wnb kukkiksen niin lopuksi vielä huomautan teille pari seikkaa tästä tekstistä. Ettei vaan mene ohi: Meidän alle kolme vuotias sai oman hampurilaisaterian. Ja ei ollut ensimmäinen kerta kun ranskalaisia söi.

Olkaa hyvät, pahoittakaa mielenne ja vetäkää myssynne päähän ;) Ei vaan, muistakaa että kohtuus kaikessa niin kukaan ei ole hengenvaarassa. Kohtuus ranskalaisissa kuin myös niissä kukkien määrässä myssysi päällä. Rennomman äitimaailman puolesta eikö vaan? Terveisin epäonnistunut mielensäpahoittaja joka välillä nauraa näitä postauksen aiheita...


12 kommenttia

 1. Meidän 1.5 vuotias on syöny oman aterian. Jos muut käyää hesellä nii pakkoha tonki on saaha maha täyteen, eikä tasan kyllä kelpaa sillo mikää muu ku se sama joka siskolla. Tosin eipä se jaksa syyä siitä puoliakaa. :D Mutta mitäs tuosta, kerran paris kuukaudes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös matilda tajuaa jo varsin hyvin jos muut syövät eri ruokaa kuin hän :p mutta vielä ainakin maissinaksut tms kelpaa korvikkeeksi...:D

   Poista
 2. Tosi hyvä kirjoitus! :) Omassakin lähipiirissä äiti-ihmisiä, joiden kannattaisi välillä ehkä hieman löysätä niitä ruuveja päässään ja lakata liikaa murehtimasta, ei se lapsi pilalle mene. ;)

  VastaaPoista
 3. Hehe hauska postaus ja hyvä aihe, kohtuus kaikessa nimenomaan ;)

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus! Ja olen sun kanssa ihan samoilla linjoilla. Ei todellakaan ole siitä lapsesta kiinni vaan vanhemmasta ne ruokatottumukset. Meillä on hirveät kukkahattu vanhemmat ja ruuassa tiukkalinja. Sitä syödään terveellisesti ja monipuolisesti. Ja kas, ikävästi kävi... Kohta 14v teini ei tykkää hamppareista tai muusta roskaruuasta. Jos ulkona syödään, valikoi mieluiten subwayn tai sitten kunnon ravintolan. Toki on syönyt sen hamppariaterian aina silloin tällöin. Eli kohtuus kaikessa ;)

  VastaaPoista
 5. Hahah hauska postaus! :D Meillä on neiti vedellyt omia aterioita jo aika pitkään, jos käydään pikaruokalassa. Se olisi aika järkyttävä huutokonsertti jos ei sais IHAN OMAA! :D Meilläkin oli kyllä sama juttu ettei hampurilaiset kiinnostanut ja söi pelkkiä ranskalaisia, mutta nyt on pari kertaa syönyt jo kyllä sen hampurilaisenkin :D Lilian vaan hermostuu kun se ei pysy kasassa ja koko ajan se pihvi valuu sieltä pois :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.