maanantai 30. toukokuuta 2016

"Minimimmi" 11 kk !
Muistatteko miksi kutsuimme Matildaa ennen ristiäisiä? Minimimmiksi! Vaikkei tuo neitokainen koskaan mikään pikkiriikkisen mini ole ollutkaan...No mutta, lauantaina tämä minimimmi täytti täydet 11 kuukautta. Voitteko uskoa? Minä en! Olen jotenkin ollut niin uppoutunut tähän uuteen arkeemme etten ole tajunnut miten lähellä yksivuotis päivät ovatkaan. Ettäkö kuukauden päästä pitäisi jotain kemuja järjestää? Yhtäkään ajatusta niille en vielä ole uhrannut ja tuskin hetkeen kerkiän uhraamaankaan. Elviran vuosikasbileisiin tehtiin jopa hienot kutsukortit, tällä kertaa taidetaan mennä ihan tekstiviesti meiningillä. No mutta, mitä meidän minimimmille nykyään kuuluu? Mikä tärkeämpää, millainen lapsi tuosta minimimmistä on kuoriutunut?

Aloitetaan vaikka siitä helpoimmasta; luonteesta. Matilda on perusluonteeltaan iloinen vauva. Kun kaikki on hyvin, nauretaan ja lirkutellaan kaikille. Mutta kuten jokainen meistä, hänkin omistaa sen niin sanotun synkän puolensa. Ja se on sitten muuten aikamoinen Justiina! (Ehdotin minimimmin nimeksi Justiinaa ja se tottavie olisi sopinut kuin nenä päähän... vaikka kyllä Matildastakin tulee mieleen kaulinkäsi emäntä pienessä essussaan!) Matilda osaa hyvin kuuluvalla ja pitkäkestoisella äänellä kertoa kun jokin asia ei ole hyvin. Hermot taitavat myös olla aikamoiset maanataikappaleet meinaan niitä ei välillä tunnu olevan nimeksikään. Mikä kärsivällisyys? Ihan nevahööd vai miten se bb niko sanoikaan. Matilda on kiltti mutta hyvin vaativa. Huomiota, huomiota ja huomiota.


Matilda ährää ja menee pisin poikin ja minne vain. Parasta on rynnätä supervauhtia ulko-ovesta pihalle heti tilaisuuden tullen. Toisin kuin isosiskonsa, tämä neiti ei ole rauhallista ja paikallaan istuvaa vauvaa nähnytkään. Koko ajan meno ja meininki päällä. Kiipeily ja seisominen on tällä hetkellä in. Tuen kanssa kävely myöskin, vielä ei ilman tukea seistä saatika askelia oteta. Mutta tuskin enää kauaa ensiaskeliin, niin kovaa vauhtia karkea motoriikka näyttää kehittyvän! Liikkuvan ja menevän vauvan vastapainoksi löytyy myös se kunnon sylivauva. Välillä on päiviä kun ei mikään muu kuin syli kelpaa. Ja tuo melkeinpä 12 kilon mötikkä ei ole mikään maailman kevyin kanniskeltava. Luojalle kiitos Manducasta!

Tästä pääsemmekin siihen maagiseen kokoon. Edellinen neuvola tosiaan oli 8 kuukauden iässä joten tuoreita mittoja ei tähän nyt ole heittää. Kotivaaka näyttää painoksi melkeinpä 12 kiloa, pituudesta ei pienintäkään haisua. Veikkaisin ehkä jotain 50 cm- metrin välillä, heheee..En osaa oikeasti yhtään arvioida! Vaatteista suurin osa on 86-92 mutta se nyt johtuu yksinomaan siitä että housuista loppuu reisikoko "oikean" kokoisissa vaatteissa. Ja on helppo pukea molemmat neidit samoihin kokoihin vaikka toiselle vaate saattaa olla hivenen jämpti ja toiselle taasen pituudessa liian pitkä!Matilda syö vähintään 5 kertaa päivässä ja maitoa menee yhtä monta kertaa 60ml-150ml. Tällä tytöllä tosiaankin on ruokahalua, mutta sitä nyt ei taida olla vaikea arvata kun noita ylisöpöjä makkaroita katselee. Lempiruoka on kaikki suuhun sopiva, makaronilaatikosta hiekkaan. Kissanruoka on myös check, mutta arvon neiti ruoka-arvostelija ei kyllä tuomiota tälle aterialle antanut. Pikkuhiljaa ollaan alettu siirtymään korvikkeesta lehmänmaitoon, katsotaan koska voidaan vaihtaa punaiseen täykkäriin kokonaan! Ja katsotaan mitä neuvolantäti meinaa 1-vuotis neukussa kun meidän keijukainen juo täysmaitoa..

Niin, että tälläinen välillä niin raskas ja rasittava mutta siltikin niin kovin täydellinen ja rakas tyttö meillä asustaa. Uskomatonta että kuukauden päästä meidän huusholli on vauvavapaa! Tämä toinen vauvavuosi on todellakin mennyt pikakelauksella vaikkei siltä aina ole tuntunutkaan!


8 kommenttia

 1. Tildalle suukkoja, terveisin tuleva aviomiehesi Vili. <3

  VastaaPoista
 2. Ihana Matilda! Ja mikä michelin ♡ Vois meidän Venla vähän lainata matskua reisiinsä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 joo kyllä täältä löytyy vaikka muille jakaa ;) <3

   Poista
 3. Saanko udella miksi täysmaitoa? ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jotta matilda saa tarpeeksi energiaa kun maito vielä niin suuri energianlähde ruokavaliossa pienellä lapsella! :) sitten kun hivenen vanhenee, vaihdetaan kevyeseen (taino minä puollan että jätetään maito vaikka kokonaan pois..) mutta rasvattomia maitotuotteita meillä ei käytetä ollenkaan! :) ihan sen takia että ravinnosta kuuluu saada energiaa eikä poistaa sitä kaikkea jota sitä antaa! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.