torstai 26. toukokuuta 2016

Tämä äiti todellakin tarvitsee omaa aikaa. Joka ainut päivä.


Rakastan lapsiani. Mutta rakastan myös aikaa jolloin he nukkuvat. Vai miltä kuulostaa rauhallinen aamukahvi ihan yksin ennen työpäivää. Iltaisin tunti löhöaikaa sohvalla ihan rauhassa herkkuja syöden, ilman että joku kiljuu ja kinuu koko ajan vieressä. Aika mahtavalta kuulostaa, ainakin minun korvaani.

Olen äiti joka tarvitsee sen pienen hetken omaa rauhaa iltaisin. Pieni hetki jotain ihan ikiomaa juttua (yleensä tätä blogia..) sitten kun pienet murut on saatu nukkumaan. Eilen taas tajusin miten kovasti tätä hetkeä oikeasti tarvitsen kun en meinannut saada tyttöjä unille ennen omaa nukkumaanmenoaikaani.
Aamulla oma hetki on myös ihan parasta. Kun rauhassa saa juoda aamukahvia, tehdä aamupalaa samalla somea selaten. Sanomatta sanaakaan yhtään kellekkään. Se on luksusta se. Ei elinehto kuten tuo iltahetki mutta niin tervetullutta tähän kotiosoitteeseen. Se pieni hetki ennen ydinpommia (=taapero plus vauva kombo saa uskomatonta sekasortoa ja tuhoa aikaiseksi hyvin pienessä sadasosasekunissa..) kun lelut jotakuinkin on vielä korissa ja muruset yhtenä leipäpalana pussissa. Hiljaisuutta, pelkkää hiljaisuutta koko talo täynnä. Aina ei jaksa siivota kaaosta mutta hiljaisena hetkenä tiskivuori tai ryppyiset peitot sohvalla eivät merkkaa mitään. On vain hiljaisuutta. Ja kuumaa kahvia.Nämä hetket ovat mulle niin kovin tärkeitä. Olen äiti, joka todellakin kaipaa omaa aikaa. Päivittäin, jokaikinen päivä. Työelämään astumisen jälkeen tämä on ollut naurettavan helppo toteuttaa: työmatkat. Spotify huutaa täysillä ja termarissa keikkuu kuuma kahvi. Kaipaan päivittäin omaa aikaa, mutta hetkien ei tarvitse ollaa mitään maailmaa mullistavia kokovartalohierontoja. Jo rauhallinen wc reissu on luksusta. Oikeasti, vaikka tämä niin kovin yleinen vitsin aihe äitien elämästä onkin. Mutta totista totta, todellakin ja aina. 

Kaipaatko sinä paljon omaa aikaa? Ja miten sen vietät mieluiten?


20 kommenttia

 1. Kyllä sitä jokainen äiti tarvii, en tarkoita siis kokonaista vapaapäivää vaan nimenomaan illat on aikaa vanhemmille keskenään oloon ja yksin oleskeluun. Kyllä se hiljaisuuskin on ihan mukavaa hulinapäivän päätteeksi :)

  VastaaPoista
 2. Samoja ajatuksia ja oma aika on täälläkin erityäin tärkeässä roolissa ja juurikin ne pienetkin hetket riittää!:)

  VastaaPoista
 3. samoilla fiiliksillä. Mulle piisaa nimenomaan ne pienet hetket illalla ennen kuin meen itse nukkumaan. Mutta voi apua jos sitä ei oo, niin oon ihan riekaleina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama täällä, aivan riekaleina :D tai no, yleensä kyllä otan se oman ajan illasta joten aamulla vasta sitten riekaleina kun nukkumaanmeno on viivästynyt.. :p

   Poista
 4. Hitsi mikä sattuma,just tänään kirjoitin luonnoksiin tästä aiheesta:D. Todellakin tartteen! :)

  VastaaPoista
 5. Mulla ei tällä hetkellä ole mahdollista juoda aamukahvia hiljaisuudessa, mutta kyllä, illalla se 1-2 tuntia omaa aikaa kun lapset nukkuu<3 kyllä se melkein on elinehto, siitä pienestä ajasta saa niin paljon jaksamista seuraavaan päivään!

  VastaaPoista
 6. Siis mähän herään arkena 5:45 ihan vain siksi, että saan sen puolituntisen juoda rauhassa kahvia ja selata uutisia, facea, blogeja yms. RRRRRakastan nukkumista, mutta ehkä ihan himpun verran enemmän rakastan sitä lyhyttä hetkeä aamulla kun saan keskittyä itseeni :D Sama illalla, tunti omaa aikaa on joka päivä tarpeen :) ja omalla ajalla tosiaan tarkoitan sitä, kun voi tehdä sitä mitä haluaa, eikä sitä mitä täytyy ;) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos näin jälkijunassa! :) ja toi on totta että se oma aika on todellakin sitä OMAA AIKAA eikä niitä pakkopullahommia !

   Poista
 7. Kyllä, tämä on kuin omasta suustani Usein jopa odotan sitä hetkeä että saan laitettua lapset nukkumaan jotta saan keskittyä sohvalla esim. lehden lukemiseen RAUHASSA!

  VastaaPoista
 8. Eipä Ole ollut omaa aikaa vuosiin. Mies yrittäjän pakko tehdä pitkiä päiviä. Lomista ei tietoakaan. Minkään näköistä tukiverkkoa ei Ole. Lapset korvatulehduskierteessä. Kannattaisiko minunkin mennä töihin? Tuskin työnantaja katsoisi hyvällä. Eipä taida olla vaihtoehtoa. Omaa aikaa odotellen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuulostaa todella rankalta <3 tsemppiä ja voimia sulle arkeen ja sen pyörittämiseen <3

   Poista
 9. Mie yritän opettaa taaperolle ettei kiipeä äidin syliin kun äiti on vessassa, vessarauha mikä se on :'D mutta joo kyllä tunnunstan vaipuvani epätoivoon jos illalla nukutus venyy normaalia pidemmäksi ja lasken vain kuinka minuutit vähenee ja kohta on pakko mennä nukkumaan enkä ehtinyt tehdä mitään! Ja ne illat kun herään polvet kippurassa siitä pienen sängyn vierestä tai sieltä sängystä ja mietin että enpä taidakaan tänään kirjoitella :D mutta illat ne on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahhaa ihana sinä! :D myönnän että hyvin usein suunnittelen itsekkin vaikka mitä tekemistä kun lapset on saatu nukkumaan mutta kappas, nukuttaessa tulee itsellekkin uni aika helposti ja lopulta löhöän sohvalla hetken ja painun nukkumaan :p

   Poista
 10. Minunkin mielestä jokaisella pienen lapsen ja erityisesti pienten lasten äideillä täytyy olla mahdollisuus siihen omaan isolla O:lla pieneen rauhalliseen hetkeen. Silloin jaksaa paljon paremmin ja olla parempi äiti. :) Niin se vain menee, äiditkin ovat ihmisiä ja kyllä mekin tarvitaan pienen hengähdystauon jotta jaksettaisiin paremmin arjessa pienten lasten kanssa. P.s ihanaa lukea blogiasi! Piristää tänkin mamman iltoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana ja ihanaa että voin piristää <3 ja todella hyvä kommentti! Niin totta! tuntuu että liian usein me äidit unohdetaan olla itsellemme armollisia ja suoda muitakin kuin niitä äitihetkiä!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.