sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Säällä kuin säällä, kunhan on tarpeeksi päällä. (+ITKUHÄLYTIN ARVONTA!)Meidän Matilda on ollut aina aika vaativa vauva. Vaativa sillä tavalla, että hänellä on syntymästä saakka ollut tietyt ja tarkat rutiinit. Auta armias jos ne menee mönkään, sen kyllä kuulee. Yksi asia jossa kuopuksemme on ollut hyvin tarkka, on nukkuminen.

Ensimmäiseksi rutiiniksi nousi äitiyspakkauksen makuupussi. Uni ei tullut kuin omassa pienessä pussukassaan. Ja toisaalta pussukka toimi hyvin: nukkuva vauva oli helppo siirtää pussissa sohvalta tai vaunuista omaan sänkyynsä. Sitten piti olla rätti naamalla. Kun pussukka kävi pieneksi, tuli Ikean unipussi tilalle joka oli oltava, tai uni ei tullut. Rätti edelleen naamalla. Rutiinit muuttuvat pikkuhiljaa kuten huomaatte, mutta silti niitä koko ajan on olemassa enemmän tai vähemmän. Tällä hetkellä rutiini on kylkiasento taikka mahallaan, rätti naamalla tai naama tyynyä taikka kulmaa vasten lytättynä. Tutti suussa, tietenkin.Yöuniakin tärkeämmät rutiinit on päiväunilla. Niitä tosin on vain yksi:vaunuissa ulkona. Sisällä nukkuminen on aina taistelun takana eikä uni kestä kuin hetken, joten voitte varmaan arvata että meillä nukutetaan Matilda aina ulos. Jopa talven paukkupakkasilla vuorasin sekä lapsen että vaunut peitoilla jotta saimme kunnon päiväunet aikaiseksi. Säällä kuin säällä, kunhan vain on tarpeeksi päällä. No okei, hyvällä tuurilla Matilda saattaa nukahtaa myös sisälle mutta jokaisen meidän mukavuuden takia nukutamme lähes poikkeuksetta hänet ulos: me saamme rauhassa meluta sisällä ja Elvira ei joudu odottamaan niin kauan että nukutus saadaan päätökseen koska ulkona se käy kädenkänteessä. Matildan mukavuudesta puhumattakaan, hän saa olla aivan rauhassa ja nukkua niin pitkään kuin huvittaa.

Elvira taasen oli paljon helpompi tapaus, nukkui missä ja milloin vain. Sen takia meidän taloudesta ei löytynyt edes itkuhälytintä esikoisemme vauvavuotena. Ulkona ei juurikaan nukutettu koska sisällä nukuttiin ihan yhtä hyvin. Laiskat vnahemmat eivät jaksaneet pukea pienokaistaan ulos.. Itkuhälytin oli siis aikalailla ensimmäisenä ostoslistalla kun mietimme toisen kierroksen vauvahankintoja. Tähän asti meillä oli käytössä kaupan halvin malli joka toimi hyvin, mutta oli aika tilaa vievä möhkäle käsilaukussa kun olimme reissun päällä. Tästä voittekin arvata että olin aika innoissani kun sain blogin kautta testattavaksi itkuhälyttimien ferrarin: Nabbyn.Ensimmäinen asia johon itkuhälyttimessä kiinnitin huomiota oli pieni koko. Pikkiriikkisen pieni kun vertaa muihin markinoilla oleviin hälyttimiin. Pienen koon lisäksi pakkaus sisälsi hyvin vähän osia: pienen valkoisen kananmunan sekä usb johdon. Hei hetkonen, missä se toinen pää on!? No sehän on sinun oma puhelimesi taikka tablettisi.

Nabbyn toimintatapa on naurettavan yksinkertainen ja helppo: valkoinen pieni lähetin on vauvan monitori, sinun vastaanottimenasi toimii joko puhelin taikka tabletti. Kumpi vain kunhan se on joko apple taikka android. Käyttö on helppoa; lataa ilmainen nabby sovellus puhelimeesi play kaupasta tai app storesta, yhdistä laitteet bluetoothin avulla ja kaikki on valmista! Sovellus toimii vaikka kännykkää käyttäisi samanaikaisesti. Akkua se ei epäilystäni huolimatta kuluta juuri ollenkaan, ei kännykästä eikä monitorista. Pienessä valkoisessa munassa tuntuu riittävän virtaa naurettavan pitkäksi aikaa jos vertaan meidän edelliseen vehkeeseen. Kännykän sovelluskaupasta on mahdollista ladata myös ylimääräisiä sovelluksia itkuhälyttimeen: lämpömittari, unimittari sekä kuuntelutoiminto jolla voit kuunnella lastasi milloin tahansa. 
Nabbyn kaikkia toimintoja ääniherkkyydestä volyymitasoon säädellään kännykän tai tabletin kautta. Oman Nabbynsa saa nimetä haluamallaan tavalla ja lapsen herätessä kännykkäni näyttöön ilmestyy teksti; Matilda kaipaa huomiotasi! Aika söpöä ettenkö sanoisi. Jokainen meistä kaipaa eri toimintoja itkuhälyttimiltään. Yksi meikäläisen kriteeri on yksinkertaisuus (liikaa nappuloita, liikaa päänvaivaa minulle. Myöskään liitto minun ja käyttöohjeiden välillä ei tunnu koskaan kovin match made in heaven parilta..) sekä näppäryys. Nabby täyttää nämä molemmat pienellä koollaan ja yhdellä virtanappullallaan! Suosittelen!

Koska tämä vehje on oikeasti itkuhälyttimien ferrari ja tahdomme levittää hyvää, on teillä jollain mahdollisuus voittaa itselleen ihan ikioma Nabby! Kilpailu käydään instagramin puolella ja linkki siihen löytyy TÄSTÄ KLIK! taikka nimimerkin @tehtavanimikkeenablogi takaa! Onnea matkaan! Arvonta suoritetaan keskiviikkoiltana.4 kommenttia

 1. Oi että mie haaveilin tuosta jo esikoiselle, mut saatiin miehen veljeltä tarpeettomaksi jäänyt niin sillä on menty, se ei kyllä koskaan päässyt kotia pidemmäksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös kauan pohdin tätä elviran raskausaikana mutta sitten se vaan jöi! :)

   Poista
 2. Matilda nukkuu parasta aikaa päikkäreitä pinnasänkyssä täällä mammalassa 😊Ja hei et maininnut ensimmäistä itkuhälytintä, Vili-koiraa, joka toimii edelleen😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammala onki iham eri kun siellä lapset on enkeleitä aina ;) totta, paras unohtui xD

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.