lauantai 16. heinäkuuta 2016

Äiti oli sittenkin loman tarpeessa.

Viimeisiä viedään, maanantaina olisi paluu lomalta sorvin ääreen. Tosin vain kahdeksi viikoksi, sen jälkeen lomaillaan taas pari viikkoa. Kiven kovaan väitin ennen lomaani etten todellakaan ole loman tarpeessa, juurihan vasta työelämään palasin äitiyslomalta. Kuitenkin nyt kahden viikon jälkeen voin sanoa olleeni väärässä, kyllä vaan se loma tuli oikeaan aikaan. Sitä ei vain tainnut osata kaivata kun sitä ei ollut. Mutta voi kyllä, nämä kaksi viikkoa ovat tehneet niin hyvää minulle.

Työni puolesta en voi sanoa olleeni loman tarpeessa, päinvastoin. Innosta piukeena töihin joka aamu, edelleen. Työni ei ole raskasta vaan ihanaa, innolla menen maanantaina takaisin. Kuitenkin vasta nyt loman aikana olen tajunnut miten tajuton ikävä oli omia lapsiaan työpäivien aikana. Perhettä ja sitä kiiretöntä arkea jota melkein kolme vuotta putkeen täällä kotona elimme.

On ollut aivan upeaa nyt kahtena viikkona viettää paljon aikaa perheen kanssa. Leikkiä, höpötellä, käydä kaupassa. Tehdä niitä ihanan tavallisia ja joskus jopa tylsiäkin arkiasioita. Vaikka palasin omasta tahdostani töihin ennenkuin olisi ollut talouden puolesta tarve, olisin hullu jos en ikävöisi lapsiani työpäivän aikana. Tuskin kukaan niin luulikaan, mutta itse en ole tajunnut sitä ikävän määrää ennenkuin nyt. Nyt kun olen taas saanyt roikkua räjähtäneenä kotiäitinä kaksi viikkoa.

Postauksen valokuvat ovat viime viikkoiselta Ähtärin reissultamme. Vaikka neljän tunnin ajomatka ei ole suurinta herkkua kahden pienen lapsen kanssa niin loma oli ihana. Oli kiva viettää perheen kanssa aikaa ihan vain keskenämme. Oli ihana nähdä lasten innostuneet ilmeet hotellin leikkipaikalla sekä eläintarhassa. Vähän jotain erilaista muuten niin tavalliseen vaikkakin ihanaan arkeen!Lomassa on ollut huippua myös kodin laittaminen johon vihdoin on löytynyt aikaa. Pihaa sekä huonekaluja on pistetty uuteen uskoon, vielä laminaatit odottaisivat to do listalla mutta eiköhän nekin vielä tämän kesän aikana paikkansa löydä. Loman aikana olen myös ilman sen suurempia tunnontuskia ottanut omaa aikaa. Kun taas päivisin ollaan paljon yhdessä, ei haittaa jos äiti käy vähän rimpsalla iltasella ja nukkuu seuraavana aamuna hieman pidempään. Kun ollaan paljon yhdessä, on paljon helpompi antaa innokkaalle mammalle lapset yökylään ja toimia kavereiden sekä Tinon kuskina. Syödä sohvalla rauhassa aamupalaa Netlfixin tarjontaa kuluttaen. Sen jälkeen hakea lapset ja hukuttaa heidät suuriin ja märkiin suukkoihin.


Tämä kaksi viikkoa on mennyt aivan hujauksessa. Ensin mietin ettemme ole tehneet juurikaan mitään mutta olemmehan me. Nauttineet niistä ihan tavallisista ja arkisista asioista joihin ei aina hektisen työarjen keskellä meinaa löytyä aikaa. Se on se tavallinen arki joka tekee elämästä upeaa.


Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.