tiistai 12. heinäkuuta 2016

Älä ikinä valita lastesi hammaskiukuista...

Instagram @tehtavanimikkeenablogi

...Nimittäin se voi kostautua pahemman kerran. Terveisin kokemuksen syvä rintaääni.

Tiedätte sen pienten lasten vanhempien ikuisen valitussaarnan: meillä vähän nukutaan huonosti koska tehdään hampaita. Lapset vähän kiukuttelee, koska tekevät hampaita. Lapsia vähän sattuu, koska heille tulee hampaita. Kahden alle kolme vuotiaan lapsen äitinä voitte vaan arvata monestikko itse olen näitä mantroja sanellut ja valitellut. Karma yleensä on vähän ämmä, joten nyt täällä samaa mantraa saa valitella sekä lapset että mies. Nimittäin nyt sattuu ja särkee vuorostaan äidin ikenet ja purukalusto.

23 vuoden arvokkaan iän kynnyksellä olen vihdoin ja viimein päässyt tutustumaan niihin kovin kehuttuihin ja rakastettuihin legoihin nimeltä viisaudenhampaat. Karma tai sattuma, saan kunnian tuntea niiden kaikkien kasvun samaan aikaan. Viimeisen viikon aikana kipu kahden hampaan kohdalla on kuitenkin käynyt lähes sietämättömäksi, joten eilen varasin heti aamusta ajan hammaslääkärille. Tässä kohtaa taas oodi kovin purnatulle julkiselle terveydenhuollolle: sain ajan neljän tunnin päähän. 

Hammaslääkärin tuoliin istuessani olin aivan varma että pääsisin eroon puolesta viisaudestani ja kaksi viisuria jäisi sille reissulle. Vaiva oli kuitenkin jotain muuta: ientulehdus molempien viisurien kohdalla ja poistuinkin viikon antibioottikuuri kourassa kotiin. Ei ihme että suussa oli ollut hieman paha maku viimepäivät...yök. Tämä päivä on ollut yhtä tuskaa kuin muutkin mutta eiköhän tämä tästä. Toivottavasti. Koska että ihminen sitten voi vihatakkaan hammaslääkäriä, en mielellään mene siihen tuoliin enää uudestaan. Vaikka en kovinkaan hammaslääkäriä pelkää, niin kyllä se vaan on ahdistavaa hommaa. Olen aina miettinyt mikä hemmetti siinä ahdistaa mutta ehkä se että harva hammaslääkäri kertoo mitä aikoo tehdä ja koska. Tai varottaa että nyt saattaa hieman kirpasta...Tai sitten käsitys kivusta on hieman eri mitä siinä tuolissa istuvalla potilaalla: eilinen lääkärini sanoi että ikenen putsaus saattaa tuntua hieman ikävältä. Ikävältä, kun minä meinasin kivusta ja vihlauksesta hypätä kaksi metriä tuolilta ylös. Kipu on katsojan silmissä kai sitten...Niin tai näin, ei niin lempipuuhaa tuo hampaiden huolto ja tiedän etten todellakaan ole ainoa.

Niin että mitä tästä opimme? Älä valita. Ikinä mistään. Koska se voi kostautua. Ja sinulle rakas Karmani. Jos lupaan etten ensi kerralla ainoataakaan valituksen kauhistusta päästä suustani kun lapseni  tekee hampaita niin päästätkö minut näiden viisurien kanssa helpolla? Ole kiltti. Lupaan etten ensi kerralla tee muuta kuin sympaattisesti hymyilen kun kannan keskellä yötä silmäpussit maassa raahaten hampaitaan huutavaa vauvaa ympäri asuntoa samalla suppoa peppuun tunkien. Lupaan ja vannon. Jos vaan saan huomenna syödä jo ilman kipuja...Niin ja täytyy varmaan tähän loppuun vielä sääliä tuota perheen kaksilahkeista, ensin kiukuttelee hampaita lapset ja sitten vaimo. Ei ole nimittäin nämä viimepäivät täällä huushollissa ollut mikään kaupungin aurinkoisin ja pitkäpinnaisin emäntä häärimässä.

Instagram @tehtavanimikkeenablogi

6 kommenttia

 1. Siis samaa mieltä. Mitään informaatiota ei satele tarkastuksen aikana ja siinä istuu joka lihas jännittyneenä koko ajan. Lopussa sitten kuulee tuomion kertaheitolla. Ja tosiaan. Pientä kipua. Juuei lähelläkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi on niin totta !! Hädin tuskin uskaltaa hengittää !! :D kamalaaaa

   Poista
 2. Mulla kans revitty kaksi viisuria pois ja seuraavat kasvaa jo kovaa vauhtia, mutta voikin olla yhtäkkiä monta kuukautta vaivaamatta. Ja peukutan myös julkista hammashoitoa viisaudenhampaiden suhteen, aina kyseisissä päässyt lähestulkoon heti tai ainakin samana päivänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla on ihan sama että yksi viisuri vaivasi pari viikkoa, sen jälkeen ei mitään! Hyvin näyttää sieltä kasvavan mutta vaivaa ei onneksi ole. Vielä kopkop.. :D!

   Poista
 3. Mulla on (onneksi) poistettu kaikki neljä viisuria. Herra hammaslääkäri vaan oli hiukkasen kiireinen mies, joka ei niin välittänyt odotella puudutteen vaikutusta, vaikka yritin vikistä, että vielä tuntuu. Oli kyllä melkoiset poisto-operaatiot ja sen jälkeen olo oli kun jyrän alle jääneellä. Mut eipä oo enää viisaudenhampaita. Toivottavasti muut hampaat sais olla rauhassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apuaaaa mua ei varmasti ikinä tollasen jälkeen sais hammaslääkärille! :D toivottavasti sun hampaat saa tosiaankin olla rauhassa!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.