lauantai 30. heinäkuuta 2016

Näin vierotat vauvan tuttipullosta! Tai sitten et..

1. Tee päätös vierotuksesta.

2. Älä anna unipulloa vauvalle.

3. Kuuntele huutoa pari minuuttia. Tule siihen tulokseen että ei hitto jaksa.

4. Lämmitä ja anna maito.

5. Kokeile 15 vuoden päästä uudestaan.


Tämä temperamentti yhdistettynä lähes neuroottisen tarkkoihin maneereihin ensimmäisistä elinkuukausista lähtien. Tiedän että vanhemmuuteni sekä ammatillisuuteni tulisi jossain kohtaa äitiyden tiellä kyseenalaistetuksi mutta että nyt jo. Ja tuon neiti yks vee johtajan toimesta. Yritä tässä nyt sitten vierottaa toista unimaidosta kun tutti lentää kuin leppäkeihäs merkkinä iltamaidon ajasta. Samantien kun pää laskeutuu pinnasängyn pohjalle. Ja juuri kun pääsimme nauttimaan ihanista yöunista. Kynnys vaikeiden iltojen aloittamiselle on aika suuri tämän pitkään odotetun nautinnon takia! Voi toki olla että pääsisimme helpolla jos vaan ihan oikeasti yrittäisimme sinnikkäästi illan taikka pari. Mutta kun periksi antaminen on niin kovin helppoa.

Eihän tässä toisaalta ole vielä kiire. Ikääkin arvon johtajalla on vasta vuoden ja kuukauden verran. Mutta hyvän ruokahalun takia pullomaito on ravitsemuksen kannalta jo aivan turha juttu.

Joten tänne saa lähettää sähköisesti sekä neuvoja että sitkeyttä pysyä päätöksessä.

Ystävällisin terveisin; Johtaja ja hänen alamaisensa. 
Joita myös vanhemmiksi joskus kutsutaan...


10 kommenttia

 1. Meillä siirryttiin tuttipullosta nokkamukiin, iltamaidot siis vaihtoi vaan tarjoiluastiaa. Meillä tosin piti pullot saada kuvioista hyvissä ajoin ennen pikkukakkosen syntymistä (la marraskuussa). Iltamaidot esikoinen saa mun puolesta pitää niin kauan ku "tarvii" 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kans pikkuhiljaa siirrytty nokkamukiin aina muulloin paitsi unimaidon kanssa! :) ehkä tuo yöunimaito jää sitten yläasteella... xD ihanaa odotusta<3!!

   Poista
 2. Jossain vaiheessa alkoi iltajuomingit näkymään vaipassa....maito voi viedä päivän ruokailusta osansa.Muutama yö siinä menee, mutta lapselle kannattaa kertoa asia jo ennen nukkumaan menoa. Vettä maidon tilalla. Juo, jos on jano..
  Ei teillä vielä asialla kiire oli, pienihän tuo boss vielä on!!t ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta että maito vie tilaa kunnon ruoalta! Täatä asiasta tosin tämän neidin kohdalla en ole huolissani kun ruokahalua löytyy todella hyvin! :) kiitos vesivinkistä, täytyy kokeilla!

   Poista
 3. Voi ei :D Niin tuttua :D Aina päättää, että nyt vieroitetaan Emily yömaidoista, mutta ensimmäinen inahdusus kun kuuluu ja makaan hetken sängyssä siinä toivossa, että toinen nukahtaisi takaisin. Itku jatkuu ja luovutan, ihan vain siksi, koska en jaksa itse valvoa, huoh -,-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa etten oo ainoa! :p tsempit sinne, ehkä nää sitten yläasteella..;)

   Poista
 4. Meillä valvottiin koko vauvavuosi (kakkonen kyseessä). Ensimmäinen unikoulu pidettiin 7kk iässä, toinen muistaakseni joskus 9kk iässä ja kun vauva edelleen heräili öisin 1-5 krt oli pakko ottaa isi apuun.. :) Ensin vauva siskon kanssa omaan huoneeseen nukkumaan (11kk iässä) -> ei muutosta, edelleen herättiin 1-3krt yössä. Niinpä sisko mummilaan 2 yöksi ja isi puikkoihin (kesälomalla)! Minä hoidin iltanukutukset ilman tuttia ja tuttipulloa kuulosuojaimet päässä itkua vääntäen ja isi sitten yön ja minä taas aikaisen aamun. Lopulta noin 2 viikkoa meni ja nyt jo 12 kk ikäinen iso taapero nukkuu yöt 20-06 heräämättä ja ilman tuttia ja tuttipulloa. Jes! Meillä muutos oli näin radikaali siis siksi, että vauva heräsi koko ensimmäisen vuoden ajan vähintään 5krt yössä. Väsymys oli loputonta ja äiti aivan hermoromahduksen partaalla saati avioliiton tila.. Tsemppiä teille tuleviin koitoksiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa rankalta! Ja hatunnosto teille kun ootte ollu noin sitkeitä sissejä! Antaa mullekkin toivoa että ehkä mekin vielä jaksetaan rämpiä tää show läpi. Kiitos tsempeistä <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.