maanantai 25. heinäkuuta 2016

On ihan sama imetätkö vai ruokitko lapsesi pullolla. Taaperonikin sen tietää.

Äiti! Minä annan vauvalle ruokaa huutaa taapero kovalla äänellä ja kaivaa tissinsä paidan alta ja aloittaa imettämisen. Voivoi onko sinulla taas nälkä kuuluu hetken päästä ja taaperoni tuikkaa tuttipullon vauvan suuhun. Taaperoni leikissä ei ole oikeaa tapaa ruokkia lapsi. Kunhan lapsi ruokaa saa. Miksi ei meidän aikuisten maailmassa ole näin? Taaperoni leikissä kukaan ei kerro korvan vieressä miten imettämisen onnistumisen eteen tulisi tehdä valtava määrä töitä painottaen imettämisen tärkeyttä kerta toisensa jälkeen. Miksi ei meidän aikuisten maailmassa ole näin? Taaperoni leikissä kukaan ei ole heti tyrkyttämässä lisämaitoa jos vauva huutaa rinnan jälkeen nälkäänsä pian uudelleen. Miksi ei meidän aikuisten maailmassa ole näin? Taaperoni leikissä kukaan ei tappele onko äidinmaidolla kasvanut vauva terveempi kuin korvikkeella kasvanut vauva. Miksi ei meidän aikuisten maailmassa ole näin? Taaperoni leikissä kukaan ei tuomitse kenenkään tapaa ruokkia lapsia tai kyseenalaista sitä. Miksi helvetissä  meidän aikuisten maailmassa homma ei toimi näin!?

Lähdetäänkö kaikki mukaan tähän taaperoni leikkiin jotta vihdoin ja viimein tämä ainainen sota saataisiin loppumaan? On yhdentekevää miten äiti lapsensa ruokkii. Kunhan lapsi ja äiti ovat tyytyväisiä sekä onnellisia. Toinen lapseni on saanut rintamaitoa paljon kauemmin mitä toinen. En voi sanoa silti kumpi heistä olisi pysynyt terveempänä tai saanut stressittömämmän äidin. En voi sanoa kummalla on paremmat eväät elämään ja tulevaisuuteen.

Yhden asian voin kuitenkin vannoa: molemmat heistä on saanut yhtä paljon rakkautta, lämpöä sekä läheisyyttä. 

Ja se on ainut asia jolla oikeasti on merkitystä.

14 kommenttia

 1. Olet oikeassa, että ruokinta tai muutkaan tavat ei tee toisia äitejä toisia paremmiksi. Tälläisistä teksteistä vaan paistaa toisaalta syyllistyminen. Syyllistämistäkin on, valitettavasti, puolin ja toisin eri asioista, mutta osa on varmaan puhtaasti syyllistymistä asioista/puheista, joita ei ole tarkoitettu syyllistettäviksi vaan joista syyllistytään.

  Toisaalta täytyy vielä sanoa, että se, että jotkut syyllistyvät aiheesta, ei voi olla syy, miksi imetystietoutta ei saisi asiallisesti jakaa ja siihen tulisi kannustaa, kun se kuitenkin on ensisijainen vaihtoehto, vaikka korvikekin on oikein hyvä ja vauvat kasvaa sillä aivan samalla tavalla.
  Kiitos hyvästä ja rehellisestä blogista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista ja pitkästä kommentista! :) itse en ainakaan koe olevani syyllistynyt vaan puhtaasti vaan kyllästynyt äitimaailmaan tappeuluihin! :p imetystietoutta pitää jakaa ja voida jakaa ilman mielenpahoittamista mutta aina köytyy valitettavasti myös niitä joiden neuvot muuttuvat tyrkyttämiseksi ja syyllistämiseksi kovim helposti :/ tai sitten se on tämä netti joka aiheuttaa väärinymmärrystä puolin ja toisin kun ei nää elelkieltä!

   Poista
 2. Ihana postaus <3 kumpa ihmiset tajuaisivat vielä sen,että on samantekevää ruokitko lastasi julkisella paikalla tissistä, pullosta tai pilttipurkista. Ruokkimista se vain on :)

  VastaaPoista
 3. Pieni, mutta kiinteä rintaisena luulin, etten voisi imettää suositeltua aikaa. Päinvastoin maitoa riitti yllin kyllin. Pidin huolen niin juomisesta kuin riittävästä ravinnosta. Paino karisi huomaamatta. Rakkautta riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, mä taasen luulin päinvastoin :D isorintaisena olin aivan satavarma että maitoa kyllä tulee ja sitä riittää!

   Poista
 4. Näinpä! Äidin oma valinta :) kiva tää sun kirjoitustyyli :)

  VastaaPoista
 5. Asiaa! Ei toimi kyllä ihan noin hyvin aikuisten maailmassa kuin lastenleikissä :/

  VastaaPoista
 6. Valitettavasti se ei edes ole äidin oma päätös imettääkö vai saako lapsi pullosta, silloin erityiseen arvostelut ja kommentit sattuvat jos esim. pulloruokinta ei ole oma valinta! Olkaamme toisillemme armollisia, oma tapa ei ole ainut tapa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, koskaan ei tiedä onko oma valinta vai pakko joten annettaisiin vaan kaikkien olla rauhassa<3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.