torstai 14. heinäkuuta 2016

Vain vanhemmat ymmärtävät kakan päälle.

Sieltä se tuli. Niin selkeästi kirkkaalla ja kuuluvalla äänellä ettei voi erehtyä. Nimittäin Matildan toinen sana.

Ensimmäinen sana oli äätii tai oikeastaan äätää ja heti sen jälkeen olen ruvennut odottamaan milloin papupata lähtee pörisemään. Tavuja ja vähän niin ja näin sanoja melkein oikeassa kohtaa on tullut jo tovin, mutta pieni perfektionisti odottaa sanan olevan selkeä ja oikeassa paikassa sanottu ennenkuin se lasketaan.

Tänään kuitenkin neidin vaipan avatessani likka katsoi minua virnistellen ja sanoi: gagga! Ja voi että miten tämä äiti taputti ja hurrasi. Käski toistaa, taputti ja hurrasi uudestaan. Sano kakka kaikusi niin että koko asuinalue raikasi. Isosiskokin kipitti innoissaan paikalle samall huutaen ja taputtaen: äiti minäkin sanon Matidalle kakka ja taputan. Voi että miten me naurettiin, hoettiin kakkaa ja taputtaen räkätettiin koko talon naisväki. Hieman rauhoituttuamme soitimme isille kaiutin päällä ja hoettiin lisää kakkaa. Ja räkätettiin.

Kakasta huolimatta ei ollenkaan kakka juttu. Toinen sana, aika mahtavaa. Sanotaan että hulluilla on halvat huvit, idiooteilla ilmaset. Kumpaan kastiin me vanhemmat mahdetaan kuulua? ;) Kuulutaan sitten kumpaan kastiin tahansa, niin taitaa se kuitenkin olla niin että vain me äidit ja isät ymmärretään kakka ja pissajuttujen päälle. Ensimmäiset pottailut, vatsantoimitus, ummetusjutut ja niskapaskat. Niin yleisiä äitien ja isien fb päivityksien ja kaffepöytien jutun aiheita. Isosiskoni vauvakirjasta löytyy ensimmäinen pottakakan kuva, esikoiseni ensimmäinen pottakakka sen sijaan lähti whatsapin välityksellä isovanhemmille. Hulluutta vai arjen pieniä iloja...? 

Mutta kuten eräässä ummetuslääkemainoksessa kerran luki; kun sieltä ei tule mitään, niin mistään ei tule mitään. Joten onhan se kakka aika hieno juttu. Varsinkin kun se edustaa pienen ihmisen kasvavaa sanavarastoa.


4 kommenttia

 1. 😆😆 hahah oot huippu! Hyvin kirjoitettu ja hauskoja vertauksia! 🙈

  VastaaPoista
 2. hahha ihan paras piristys tähän päivään :D Meillä äiti ja isi olivat ensimmäisiä sanoja jotai sanottiin ja toisteltiin, mutta kyllä Kakka oli ensimmäinen joka oikeasti tarkoitti sitä mitä sanottiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! ;)<3 muahahhaa miten se kakka sopiikin pienen suuhun ekoiksi sanoiksi :p

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.