keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Yksivuotias lapsi Hesburgerilla...


Mitä tunteita yllä oleva kuva sinussa herättää?

Sitä asiaa mietin tänään; mitä muut ihmiset ajattelevat nähdessään meidän yksi vuotiaan istuvan Hesburgerin pöydässä pilli suussa kuin vanha tekijä. Olemmeko me huonoja vanhempia jotka pilaamme lapsemme terveyden hesemätöllä jo ennen kouluikää? Ruokavaliomme peruspilarit ovat kunnossa, mutta mistä sen muut ihmiset muka näkevät päällepäin. Varsinkin kuin puolet meidän perheesä (minä ja Matilda..) olemme sen näköisiä ettei meillä nälkää nähdä. Niin eiväthän mistään. Tuomittiinko meidän siis tänään ohikulkijoiden toimesta?

Toivottavasti ei, sillä kerrottakoon että mukista löytyi isosiskon lastenaterian mukana tullutta maitoa ja kuten tarkkasilmäiset huomaa, pöydällä ranskalaisten sijaan onkin maissinaksuja. Siltikin koko ruokailun ajan tuntui miten kanssa ihmiset silmät pieninä viiruina tuijottivat meitä ja pudistelivat päitään. Jos olisin ajatustenlukija, olisin aivan varmasti kuullut pari Herranjumala, taas nuo nuoret vanhemmat- kommenttia. Mutta kun en ole niin en voi tietää. Vai onko tämä kaikki tuomitseminen vain minun pääni sisällä?

Voi olla, koska hävettää ihan myöntää mutta minä olin ennen yksi heistä. Elviran vauvavuotena olin hyvin kova pudistelemaan toisten tavoille ja miettimään miten lapset menee rikki asiasta jos toisestakin. Mutta äitiys muuttaa sekä kasvattaa, luojan kiitos minulla se kasvu on mennyt oikeaan suuntaan ja  voin rehellisesti sanoa olevan paljon parempi ihminen mitä ennen lapsia. Kieltämättä edelleen huomaan kukkahatun yrittävän nousta päähäni mutta varoitusmerkkien soidessa tajuan katsoa eri kantilta. Tajuan asettua toisen saappaisiin ja lopulta aina tulen jompaan kumpaan näihin päätöksiin: Ei se lapsi siitä rikki mene & En minä voi tietää taustoja. 

Tuomitseminen äitien maailmassa on helppoa. Kaidalla tiellä pysyminen ei. Mutta vannon että se kantaa hedelmää paljon enemmän, kunhan jaksaa nähdä vähän vaivaa ja antaa aikaa sille asialle. Repsahduksia sattuu toki mutta salittakoon sen. Ja toisaalta, ei kaikkea tarvitse hyväksyä. Muttei suoralta kädeltä tuomitakkaan.

10 kommenttia

 1. Meillä käydään hesellä. Enni ei omaa ateriaa saa,ku ei sitä kuitenkaa syö. Maistelee siskon ranskiksia ja juo maitoa kupista. :D Käyään noin kerran kuussa ja lapsille se leikkipaikka siellä on se kovin juttu. Ite oon aatellu asian niin, että ne jotka on itekki hesellä syömässä ei oo kovin oikeita ihmisiä puistelemaan päätään. ;) Joten en oo koskaa ainakaa kiinnittäny huomioo, et ois tuomittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä myös Elviralle uppoo paljon paremmin se leikkipaikka kuin ruoka :D vaikka ranskalaisista toki kyllä tykkää! :) toi on kyllä totta, jos itse toimii samalla tavalla niin mikäs siinä sitten olis tuomitsemaan :p

   Poista
 2. Leo on saanut osansa Hesestä jo kans. Ranskalaisia, pala nuggettia ja vettä. 😁 Mun mielestä ihan ok. Ei me kuitenkaan usein tommosia syödä. 😊

  VastaaPoista
 3. Meillä käydään kerran kk:ssa tai kahdessa hesellä ja lapset saa lastenaterian niin, että poika syö hampparin ja tyttö ranskalaiset. :D Oon ajatellut jotta ei hyö siittä mee rikki, kun muuten syövät perus kotiruokaa. :)

  http://keltaisentalonelamata.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon kyllä ihan samaa mieltä sun kanssa! :) ja hei hyvältä kuulostaa toi jako ;) !

   Poista
 4. Mä varmaan pelkäisin muiden tuomitsevia katseita liikaa :D Mutta joo, kyllä meilläkin joskus reilu yksivuotiaana sai mussuttaa sämpylänpalasta kun kävin siskoni kanssa pikaruokalassa syömässä. Ihan totta, että kun ei tiedä koko totuutta perheen ruokailutottumuksista, niin ei saisi heti ajatella pahinta, mutta ihmisluonne on pitkälti juuri sellainen. Onneksi lapsi ei rikki mene satunnaisista herkuista tai roskaruoasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, tuntuu että ihmiset jotenkin luonnostaan tuomitsee kaiken muun paitsi omat tapansa :D ja ei, eihän ne lapset siitä kyllä rikki mene ! :)

   Poista
 5. Me käydään usein ravintolassa ja toisinaan myös pikaruokapaikoissa syömässä Ässän kanssa. Tosin Ässä ei ole saanut näitä "herkkuja", joita useimmat menee sieltä hakemaan. Vaan juuri niin kuin teilläkin. Mukiin maitoa, maissinaksuja, baby porkkanoita sekä mahdollisesti omenalohkoja ja mandariinia nenän eteen tarjottimelle. Pointtina on, että opetellaan olemaan myös siellä ihmisten ilmoilla. Ärsyttävää, kun ihmiset heti olettaa, että syötetään lapsi täyteen roskaruokaa, jos ollaan pikaruokapaikassa. Ihan kuin ei voisi syödä myös jotain järkevääkin... Onhan hesessä aikuisellekin se salaattiateria ja ransakalaiset voivat tilata suolattomina, tosin se ei sitä rasvaa siitä poista... Mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta! :) hyvin sanottu ja hyvältä kuulostaa ässän herkut, paremmilta jopa mitä hesen tarjonta :D!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.