maanantai 1. elokuuta 2016

Älä koskaan aliarvioi lastasi...


Koska hän voi todenteolla yllättää sinut! Näin minulle kävi eilen Elviran, neiti melkein kolme veen kanssa.

Lähdimme eilen tyttöjen ja mamman kera kylpylä Caribiaan pulikoimaan. Reissu oli kiva sekä onnistunut ja työpaikalta saatuja kuntoseteleitä sai taas vähän käytettyä. Eikö lastenaltaassa lilluminen ihan kuntoiluksi lasketakkin? No joka tapauksessa, lillumisen jälkeen huristelimme läheiseen Prismaan ja tottakai leluhyllyt oli syynättä läpi. Vaikka mitään ei pitänyt ostaa (kuten yleensä..) bongasin hyllystä kasan palapelejä. Koska kotona palapeli joukko on aika säälittävä, nappasin mukaan Disneyn 15 palan prinsessa palapelin. Ajatuksella että kyllä Elvira sen sitten joskus oppii, tehdään nyt aluksi aina yhdessä. Kokeillaan kerran ja laitetaan sitten hyllyyn odottamaan oikeaa ikää...Nimittäin tähänastiset palapelit ovat olleet vain 6 palaa.Vaan meidän taapero otti ja teki pienellä avustuksella koko palapelin tuosta vain. Tänään koko palapeli on mennyt jo kokonaan ilman apua. Äiti on niin ylpeä. Samoin tuo naantalin auringolta näyttävä taapero joka ylpeänä esittelee koottua palapeliään. Kerta toisensa jälkeen. Onneksi tämä kannustava äiti taas kerran luotti lapseensa ja hänen taitoihinsa. Noh ehkä tästä opimme jotakin. Yritetään ja jos ei onnistu niin harjoitellaan. Eikä koskaan ensi heittämältä sanota että ei onnistu. Tosin se hyvä juttu tässä on ettei aliarvoiminen tapahtunut ääneen vaan omassa pienessä päässäni. Se jos mikä olisi ollut (taas kerran) emämoka kasvatuksen kivisellä tiellä.

No mutta, joskus kiviseltä tieltä löytyy töyssyjä. Isompia taikka pienempiä. Joskus jopa ihan rengas puhkeaa ja tarvitaan korjausapua. Ja uskon että niinhän se vanhemmuuden oppiminen meneekin. Isompien sekä pienempien töyssyjen kautta. Tekemällä oppii, niin minä kuin taaperonikin.7 kommenttia

 1. Juuso sai 2-vuotislahjaks 24 palasen palapelin ja mä kiroilin, et inhottava saada uus, kiva juttu, mistä ei kuitenka oo iloa, kunnei osaa tehdä. Kolme päivää myöhemmin se teki sen kokonaan yksin ja me toivottiin joulupukilta vähän vaikeempia.... :D Siihen loppu aliarviointi.

  VastaaPoista
 2. Meidän 2v8kk tekee 30-40 palaisia palapelejä. Kyllä ne osaa kun treenaa 😊 Itsekin kyllä yllätyin kun muutama kuukausi sitten ostettiin ekana 20-palailen. Siitä vaan ostamaan vaativampia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vautsi miten taitava teidän taapero on! Mäkään en osaisi noin vaikeita..:p täytyy laittaa palapelit ehdottomasti synttärilahja toiveeksi! :)

   Poista
 3. Jos jotain olen äitiydestä oppinut, niin sen etten koskaan aliarvioi lastani. Se on suurin virhe mitä voi tehdä. On ne lapset yllättävän fiksuja otuksia. :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä ne päiväkodissa tekee jo paljon aiemmin noin isoja palapelejä. Jos ei ole saatavilla, niin eivät pääse myöskään treenaamaan.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.