sunnuntai 7. elokuuta 2016

Fiksu äiti valitsee taistelunsa: taaperolle lumelääkettä.

Elokuu, tavallaan vielä niin kesäinen mutta kuitenkin syksyinen kuukausi. Meidän perheessä elokuu on selkeästi jo syyskuukausi koska molemmat tytöt ovat saaneet ensimmäisen "syysflunssansa". Elvira näyttää päässeen helpommalla kun jäljellä on enää pikkuinen yskä, mutta Matilda niiskuttaa ja vuotaa kuin pieni niagara.

Tuli päiväuniaika. Huonon yön takia me kaikki olimme jo aika poikki ja kärttyisiä. Laahustimme yläkertaan viimeisillä voimillamme valmistautumaan päikkäreille ja sumuttamaan sieraimet täyteen avaavia sumutteita josko jopa oikeasti hetken nukuttaisiin. Taapero kuitenkin on jo sen verran terveempi, että tällä kertaa "nenälääkettä" sai vain pikkusisko. Ja siitäkös vasta riemu repesi.

Äitiiiiii minäkin tahdon, minäkin olen kipeä kaikui palosiirenin tavoin. Äiti mietti ja kirosi hetken mielessään koko tilannetta. Nyt ei oikeasti jaksaisi vääntää tästä asiasta, mutta en tasan laita nenäsumutetta turhaan vaikka itse ruotsin kuninkaallinen tuossa karjuisi. Ei auttanut selitellyt ettei sinulla ole enää kuin yskä ja siihein ei paljon nenäsumarit auta. No mutta katsos kulta, täällähän hyllyllä onkin yskänlääkettä, ottaisitko tätä? Itku loppui kuin seinään. Pienen hyväksyvän nyökkäyksen jälkeen ruiskastiin Ceridalia taaperon rintakehään ja painuttiin tyytyväisinä unille.

Erävoitto äidille. Joskus voi vähän pelata ja miettiä mitkä taistelut ovat taistelun arvoisia. Tämä ei todellakaan ollut yksi niistä. Nyt kahvia ja suklaata.


2 kommenttia

  1. Keittosuolasuihke! Se toimii myös oikeasti nenän limakalvoja puhdistavasti ja kosteuttavasti, eli sitä voi vähän niinkuin huvikseenkin nenään joskus suihkauttaa. Mahtava oivallus toi ihoöljy yskänlääkkeenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei miksi ei tullut mieleen koska meillä olisi tota kyllä ollut!!!! kiitos vinkistä, ensi kertaaan! :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.