maanantai 15. elokuuta 2016

Todellakin maanantai...


Tiedättekö, olen aina pitänyt maanantai päivästä. Masentavan työpäivän sijaan maanantai on ollut aina ihana paluu arkeen. Uusi viikko ja uudet kujeet. Mutta tänään, tänään Karvisen maanantai masennus iski minuun ja päivä on ollut kaikkea muuta kuin mukava.

Tänään oli maanantai kun oli aika palata arkeen. Työt kutsuivat, nähdään kesäloma taas vuoden päästä. Maanantaiaamun karua herätystä tuskin auttoi lauantaina vietetyt hivenen liian vauhdikkaat festarit. Ei myöskään se, että kahden pienen lapsen äitinä minun pitää tunnin välein herätä kyttäämään kelloa etten vain nuku ohi herätyksen. Kahden pienen lapsen äitinä herätyskelloa tarvitaan nimittäin todella usein (tähän aivan järkyttävän kokoinen sarkasmi ässä). Huonosti nukutun yön kruunasi pahalle haiseva termari. Mitäpä olin unohtanut lauantaina sen tiskata kahvin jäljiltä. 
Puputupuna oli häviksissä. Taapero itki. Kiukutteli ja itki hieman lisää. Äiti meinasi kaniinin metsästyksen takia myöhästyä komeasti ensimmäisenä työpäivänään mutta ehdinhän minä. Tosin pupurättiä ei löytynyt ja tuntui kurjalta lähteä töihin taaperon huutaessa mammalan ikkunan takana. Työpäivä maistu puulta koska väsytti. Otin kaiken ilon irti tästä masennusfiiliksestä ja oikeasti märehdin ja murehdin vain koko päivän. Rakastan työtäni ja työkavereitani mutta tänään, tänään ei luistanut.

Sitten pääsin kotiin. Pusutin, halin ja pusutin hieman lisää koko perhettäni. Ja maanantai oli poissa. Ehkä tämä maanantaifiilis johtui suurimmaksi osaksi siitä että oli ikävä. Oli ikävä perhettä. Kun taas hetken sai maistiaisen siitä yhteisestä ajasta jos olisin kotiäiti, kieltämättä tuntuu vähän haikealta olla taas erossa monta tuntia päivässä. Toisaalta, loman aikana iski kyllä sellainenkin fiilis että taisimme ainakin neiti taaperon kanssa saada pienoisen yliannostuksen toistemme seurasta ja työpäivät kuulostivat jo ihan kivalta vaihtoehdolta.Ehkä maanantaita enemmän masensi se, että tajusin syksyn olevan täällä. Oikeasti hei, jo elokuun puoliväli!? En minä vielä ole valmis luopumaan auringosta ja lämmöstä. Tai toisaalta, johan sitä joulukinkkua onkin ikävä! 

Ainiin, kruunasi maanantain myös se että taas kerran sain heitettyä tyttöjen avaavan nenäsumutteen pirtaleiksi kylpyhuoneen lattialle. Aina ei tosiaankaan suju ja kun kerta ei ollut edes ensimmäinen...

Kaikesta tästä valituksesta huolimatta oikein ihanaa viikkoa kaikille!
 Joko teillä on lomat lusittu?


Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.