lauantai 24. syyskuuta 2016

Joko voi sanoa että hei, me selvittiin vauvasta taas kerran!


Matilda istui tänään aamulla sylissäni kaikessa rauhassa. Yritti kaivaa nenääni ja nauraa räkätti joka kerta kun estin pienen sormen matkan kohti hengitysrööriäni.  Siinä hulvattoman hauskan äitilapsi- hetken keskellä kurkistin ammollaan olevaan suuhun. Ja ei tosikaan, sieltä pilkisti neljä uutta hammasta. Kaikki kulmahampaat ovat tulleet lähes huomaamatta (tai kaiken muun sairastelun ja kiukuttelun siivellä?) ja samaan aikaan. Ja tiedättekö, meidän lapsella on nyt kaikki legot suussa!

Okei, ne kaikkein viimeisimmät poskihampaat puuttuvat mutta isosiskolle ne tulivat vasta hetki sitten joten uskallan ehkä odottaa pientä taukoa? Pientä taukoa kaikesta särkylääke, kuola- ja kiukuttelushowsta? Uskallan ehkä toivoa että vihdoin, vihdoin ei tarvitse joka ilta miettiä kuinkakohan monta kertaa tänä yönä joutuu heräämään. Minun lapseni on iso. Meillä ei nyt tosiaankaan taida enää olla vauvaa.


Hampaiden lisäksi Matilda kävelee jo aivan täydellisesti. Yrittää siskon perässä hyppiä ja juosta. Juuri kun täällä valitin ettei sanoja tule eikös vaan niitä alkanut tulemaan. Kannattaa siis valittaa, aina. Ja mahdollisimman julkisesti, hehe. Kakka, mamma, pappa, uuto (auto) ja liuta tavuja sekä sinnepäin sanoja. Ehkä vauvani osasikin puhua mutta äiti ei keskittynyt tarpeeksi kuuntelemiseen ja ymmärtämiseen? Aika mahdollista, varsinkin meikäläisen keskittymiskyvyn ja puoliksi kuuron korvan kanssa.

Meidän vauva ei ole enää vauva. Iso tyttö. Taitava tyttö. Tyttö joka osaa syödä itse, juoda mukista, kävellä, laulaa (meluta), hieman puhua, siivota ja olla hyvin vahva tahtoinen. Meidän vauva on jo ihan ihminen. Sen kunniaksi taidamme Tinon kanssa juoda tänään lasilliset kuohuvaa ja tuhota eilen ostamamme irtokarkit. Jokohan sitä ihan oikeasti voi huokaista helpotuksesta; me selvittiin tästäkin vauvavuodesta!


4 kommenttia

 1. Katselin tässä joku päivän sun ig feediä ja tajusin että matildahan on jo oikeasti taapero enemmän kuin vauva!

  VastaaPoista
 2. Oi, siellä on tullut kovaa kyytiä hampaat! :) Ja taitava tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itsekin oikein yllätyin kun niin nopeeta tahtia tehtiin! :) ja hän on taitava kyllä <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.