sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Rankka viikonloppu sanontakin on muuttanut äitiyden myötä merkitystään...


Oli vähän rankka viikonloppu, tuli biletettyä aamusta iltaan. Kahtena päivänä peräkkäin. Oli vähän rankka viikonloppu, pidin Netflixin sarjamaratonin enkä malttanut nukkua. Oli vähän rankka viikonloppu, kun käytiin kavereiden kanssa pienellä road tripillä, mökillä, konsertissa...etc. Kuulostaakoo tutulta? Meikäläiselläkin on takana rankka viikonloppu mutta koska äitiys, se tarkoittaa aivan jotain muuta kuin hauskanpitoa.

Nimittäin hampaita, mahatautia, muuten vain valvottuja öitä ja kiukuttelevia lapsia. Meillä rankka viikonloppu tarkoittaa tällä kertaa enterorokkoa. Kyllä, suu ja sorkkatautia. Porsaita koko perhe. Ihan meistä aikuisista lähtien.Elviran mahatauti ei ollutkaan mahatautia vaan oksentaminen johtuikin kuumeesta. Oksennuskerrat jäivät kolmeen mutta kuume jatkui pari päivää. Kuumeen hälvennettyä ilmestyi näpyt jotka pistin ensin pikkusiskon sairastaman vauvarokon piikkiin. Vaan kun alkoi pikkusiskokin taas lämpenemään parin päivän päästä olin hieman äimänä. Ai että vauvarokko taas mukamas? Mutta kun löysin lämmön keran omasta kurkustani perjantaina työpäivän jälkeen rakkuloita oli diagnoosi selvä, enterorokko. Wipii...

Onneksi nyt ollaan jo voiton puolella. Itse näytän päässeeni naurettavan helpolla, pari erittäni kipeää rakkulaa kurkussa ja lämpöä yhden illan. Tytöt ovat myös jo paranemaan päin, Elvira oikeastaan täysin terve ja Matilda näppylöitä vailla valmis terveen papereiden omistaja. Mutta ei kolmatta ilman neljättä, tänään nousi perheen isimiehen kuume yli 39 asteeseen joten eiköhän sielläkin porsasrokko tee tuloaan. 

Että niin, vähän rankka viikonloppu takana. Onneksi pakastimessa on jäätelöä. Ja toisaalta, mitäpä minä tässä valittamaan rankasta viikonlopusta kun Matidalla on ollut hieman rankempaa viime viikot. Ensin vauvarokko ja sitten melkein heti perään entero. Jos nyt sitten koko suora heti kättelyssä ja vesirokko ensi viikolla? Tai sitten ei. Universumi ole kiltti, ei kiitos!


6 kommenttia

  1. Kyllä se siitä. Mamma hoitaa nuo nuoremmat huomenna, ja voi se Tinokin tulla meille hoitoon��

    VastaaPoista
  2. Paranemisia sinne! Tuo enterorokko on kyllä niin tympeä tauti, tiedän sen itsekkin. Toivottavasti teillä ei irtoa kynnet, seki kuuluu tautiin. :(

    VastaaPoista
  3. Tiedän tunteen. Paranemista sinne! http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.