maanantai 24. lokakuuta 2016

Jos maanantai olisi ihminen, näyttäisikö se tältä?


Takkuiset hiukset. Vähän likaiset hiukset. Silmäpussit. Kiiltävä nenä. Punoittava iho. Säälittävät meikinrippeet enää jäljellä. Likaiset, pölyiset ja sormenjälkiä täynnä olevat silmälasit. Joilla ei edes kunnolla enää näe. Jos maanantai olisi ihminen, näyttäisikö se tältä? Hieman tai vähän enemmänkin väsähtäneeltä. Kuluneesta päivästä kolhuja ottaneelta. Räjähtänyt ihmisolento. Olisiko maanantai sellainen?

Tänään erään maanantain kääntyessä iltaan näytti tämä ihminen tältä. Maanantailta. Viikon ensimmäiseltä, hivenen rankan päivän näköiseltä. Lasku viikonlopusta arkeen ei ole koskaan kovin pehmeä. On taas aikataulut sun muut. Viikonlopun mässäilyn jälkeen sokerihammasta kolottaa eikä maustamaton jugurtti ja omena maistu oikein miltään. Kahvihammas ei saa kyllikseen ja lapsiakin on ihan hirmuinen ikävä. Kun on saanut olla koko viikonlopun yhdessä ja taas ollaan erossa. Mutta tiedättekö, maanantain väsynyttä ja kulahtanutta naamaa koristaa leveä vaikkakin hieman väsynyt hymy. Koska elämä on ihanaa.

Ai että miten ihanaa. Kaikki on niin tavallista. Turvallista ja jopa hivenen tylsää. Mutta näin on hyvä Juuri nyt. On ihanaa kun on työpaikka johon mennä vaikka maanantai ei aina maistukkaan. On ihanaa kun on koti johon palata vaikka rumat muovimattolattiat on edelleen remppaamatta. On ihanaa että on auto jolla kulkea vaikka siihen uppookin ihan jumalaton määrä rahaa. On ihanaa että on ruokaa jota syödä vaikka kokkaaminen välillä maistuu puulta. On ihanaa että lapsillani on leluja joilla voi leikkiä vaikka dublo jalan alla ja leluvuoret lattialla joskus vähän ketuttavatkin. 

Työpaikkamme vessan seinälle on tulostettu lappu jossa lukee:
  Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.

Ja

Kaikessa on kauneutta. Kaikki eivät vain näe sitä.

Näihin lauseisiin on hyvä lopettaa tämä maanantai. 
Hyvää yötä!<3

4 kommenttia

  1. Heippa, onko teillä vielä tytöt mummon hoivissa? Viihtyvätkö hyvin? Käyvätkö jossain kerhossa tai jossain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovathan he, maaliskuuhun saakka! :) viihtvät todella hyvin, oikeastaan hassua puhua viihtymisetä koska mammala on heille kuin toinen koti ja itse mamma kuin toinen äiti! :) käyvät kerran viikossa seurakunnan perhekerhossa! :) elviralle hain paikkaa kerhosta mutten saanut koska täytti hieman myöhemmin kolme ja kerho oli jo täynnä :/ :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.