lauantai 29. lokakuuta 2016

Lapsiperheen lomamatka Viroon osa 1 !

Postaus on yhteistyöpostaus. Lomamatka saatu bloginäkyvyyttä vastaan. 
En hyödy linkkien klikkailusta.


Mitä teille tulee mieleen sanasta Viro? Minulla tallinna ja viinaralli. Ainakin ennen tätä lomamatkaa koska en ollut Virossa ikinä käynyt. Tästä ihanasta vaikkakin hieman raskaasta (lasten kanssa, kyllä te tiedätte...) käteen jäi ihania muistoja ja 517 valokuvaa. Mutta aloitetaanko ihan alusta?

Kaikki sai alkunsa sähköpostista jossa kysyttiin haluttaisiinko me lähteä perheen kanssa sponssatulle lomamatkalle Viroon. Lapsiperheelle räätälöity ohjelma, hotellimajoitus ja mikä parasta, valmiiseen ruokapöytään joka päivä. Totta munassa me haluttiin!

Perjantai päivällä laivan saapuessa Tallinan satamaan meitä vastassa oli ihana opas, minibussi ja ihanan lapsirakas ja mukava kuljettaja. Ja mikä parasta, autossa oli Wifi yhteys... Ensimmäinen kohteemme oli Tallinnan Lentosatama eli Viron merimuseo. Museo ei kuulosta sanana kovinkaan houkuttelevalta meidän perheen pienille mutta täytyy sanoa että museo oli kaikkea muuta kuin "museomainen". Siellä sai tehdä vaikka ja mitä.
Lentomuseossa oli esillä todella paljon erilaisia laivoja ja aluksia. Miinoja, viikinkikoruja, kypäriä, aseita ja iso sukellusvene. Sukellusveneeseen pääsi sisälle ja muutenkin museossa sai koskea moneen paikkaan. Pääsi ajelemaan lentokoneella, pienoisveneillä ja sukellusvenematkalle pienessä simulaattorissa. Lentomuseon eräs osa oli omistettu kokonaan viikinkijutuille ja ne olivat todella mielenkiintoisia. Elvira jaksoi vaikka kuinka kauan tapittaa viikinkikoruja. Hieman jännä pääkallokin sielä vitriinistä löytyi. Tiesittekö muuten että viikinkien kypärissä ei oikeasti ollut sarvia? Kypärä olisi silloin ollut aivan liian painava! 

Lentosataman jälkeen lähdimme kohti ensimmäistä hotelliamme Viimsi Spa hotellia. Hotellissa on suuri vesipuisto mutta me skippasimme sen tällä kertaa. Koko perhe oli niin väsynyttä sakkia että talsimme lähikauppaan ostamaan herkkuja ja sen jälkeen tutuistuimme hotellin sisäleikkipaikkaan. Joka muuten sekin oli aika hulppea, hieman Hoplopin tyylinen. Oli eläimiä ja vaikka mitä. Iltapalan kautta sänkyyn koska matka jatkuisi heti aamulla.
Lauantaiaamuna automme starttasi kohti Rakveren linnoitusta . Linnoituksessa pääsimme jousiampumaan, tekemään ja polttamaan ruutia sekä taiteilemaan mehiläisvahakynttilöitä jotka sytytimme linnan kappelissa palamaan. Sen lisäksi saimme kokeilla erilaisia miekkoja ja pääsimme kävelylle "kauhukäytävään" jossa esiteltiin erilaisia keskiaikaisia kidutusjuttuja. Tosin tässä käytävässä meidän perheestä kävi vain Tino ja luojan kiitos, koska käytävä oli lopulta muuttunut kunnon kummituskäytäväksi säikäytyksineen. Minä vellihousuna olisin tullut varmaan itkien ulos..Sen aikaa kun isä säikytteli itseään me tytöt pelattiin ulkona jättishakkia ja ratsastettiin keppihevosilla.

Linnoituksessa pääsimme myös maistelemaan erilaisia keskiaikaisten reseptien avulla tehtyjä ruokia. Gluteeniton kasvisriisipaistos oli niin yksinkertaista ja herkullista. Puhdasta hyvää ruokaa, en todellakaan valita! Pakko kyllä myöntää että tytöille ei oikein uponnut reissulla safka mutta onneksi yleensä hotelliaamiaiselta löytyi sitä tuttua kaurapuuroa, rusinoita ja hedelmiä. 

Lauantaina kävimme läpi vielä poliisimuseon ja seikkalupuiston mutta nämä kohteet sekä sunnuntai päivä seuraavassa postauksessa ettei tästä tulisi ihan kilometrin mittainen! Mutta hei, pakko sanoa että oli kyllä aikamoinen lottovoitto meille tämä reissu. Ei meinaan olisi tullut lähdettyä tälläiselle lomalle jos sen itse olisimme varanneet. Olisimme varmasti jumittaneet Tallinassa shoppailun lomassa emmekä sen enempää retkeilleet. Mutta hei, hyvän ja kivan loman perheellesi voit suunnitella (JA EHKÄ VOITTAA!!) 


Yhteistyössä Visit Estonia.

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.