maanantai 28. marraskuuta 2016

Jos masentaa, hyggeile. Tai masennu...


Masentaako pimeä vuodenaika? Onko valoilmiö nimeltä aurinko sinulle täysin vieras asia? Mikään uni ei riitä ja pimeä kylmä sää masentaa? Jos vastasit yhteenkään kohtaan kyllä, kokeile tanskalaisten keksintöä ja aloita hyggeily!

Lyhyesti ja tiivistetysti hyggeily tarkoittaa pimeydestä nauttimista. Kynttilöitä, hyvää seuraa ja lasi lempiviiniä lämpimän viltin alla. Kotoilu, joku oli näinkin suomentanut hyggeilyn. Ei kirkasvaloja vaan kynttilöitä. Ei masentumista vaan nauttimista. Näin tekee maailman onnellisin kansa, tanskalaiset.


Vaan ei se auta. Masentaa, masentaa niin pirusti tämä pimeä vuodenaika. Aurinko, mikä ihme se on!? Olen minä siitä joskus kuullut. Pimeä vuodenaika on aina ollut viholliseni. Flunssan sekä unentarpeen vuoksi. Tuntuu että aina on joku perheestä kipeänä, tuntuu ettei mikään uni riitä. Valivali, mutta minä niin oikeasti vihaan tätä pimeää vuodenaikaa. 

Että tanskalaiset, sanonko suoraan mihin voitte hyggeilynne tunkea? Ei toimi ei. Ainakaan minulla. Toki kynttilät lisäävät kodikkuuttaa ja oma sohva viltin kera vetää puoleensa kovemmin mitä kylmä marraskuun tuuli ikkunoista mutta mutta... Saanko lasillisen sijaan juoda pullon jos toisenkin punaviiniä ja herätä sitten maaliskuussa?

Ja jos jollain on oikeasti vinkkejä joilla saa A) virtaa B) vastustuskykyä niin ole hyvä ja kerro! Lapsetkin kaipaavat vastustuskykyä, virtaa heillä tuntuu olevan nuhakuumeesta huolimatta ihan riittämiin...


4 kommenttia

  1. Hei Lorde! C-vitamiini plus sinkki! Ja sitä kunnon sinkkiä purkista! ja cee erikseen.

    VastaaPoista
  2. C-vit ja sinkki on hyvä, oon viime aikoina ottanu niitä, on kynnetki muuttunu koviks. Ekaksi suosittelisin kuitenkin reilusti d:tä ennaltaehkäisyksi, viiskymppiset lapsille, sataset itelle :) tai imettäessä sataviiskyt (mikrogrammaa). Säännöllisesti joka päivä otettuna on vähentäny räkätaudit minimiin ainakin meidän perheessä. Tyrnimarjat on myös tehokkaita. Terkuin Viherrilli / viherrillin.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.