maanantai 14. marraskuuta 2016

Lapset pelastavat parisuhteen kriisiltä.

Joskus, ihan joskus vaan pinna kiristyy. Varsinkin iltaisin ei aina jaksaisi tuon paremman puoliskon kanssa argumentoida kovinkaan rakentavasti konfliktitilanteen uhkaavasti lähestyessä parisuhdettasi. Mutta lapset, ne kyllä tietävät mitä vanhemmat tarvitsevast ja pelastavat tilanteen kuin tilanteen. Okei nyt vähän liitoittelen. Joskus pelastavat. Nimittäin yleensä näissä tilanteissa tuntuu kriisissä olevan meidän parisuhteen lisäksi koko perhe. Milloin on vaippa huonosti tai ruma paita ihan meidän kaikkien päällä. No mutta, tänään lapsemme pelastivat suhteemme iltakiukkukriisiltä.

On nimittäin sangen hankalaa kinastella rakentavasti (tai ei niin rakentavasti) lasten hoidosta ja perheen pyörityksestä kun toinen hyppii tasajalkaa huutaen peppukarvaa kerta toisensa jälkeen. Ja toinen kakkaa keskelle kylpyhuoneen lattiaa ja näyttää tästä tapahtuneesta olevan pienoisessa shokissa kylpyhuoneen nurkassa ulisten. Siinä kohtaa oli kinastelun sijaan pakko nauraa, meidän molempien. 

Parisuhde oli taas kerran pelastettu. Kiitos lapset teidän, isi ja äiti istuu nyt sovussa vierekkäin tässä sohvalla.

Ja eilisen isänpäivän kunniaksi voin kerran vuodessa näin äänettömästi netin kautta ääneen myöntää: kyllä, saatan joskus olla vähän kontrollifriikki päällepäsmäri mitä lasten hoitoon ja kasvatukseen tulee. Mutta hei, ei tämä maailma vaan pyöri ilman minua. Tiedetään, pyöriihän se. Mutta kerro se minun sisäiselle pirttihirmulleni. Taidan olla aikamoisen paska puoliso mitä toisen kehumiseen ja vanhemmuuden pönkittämiseen tulee. Ehkä teen isänpäivälupauksen ja lupaan että ensi isänpäivänä voi armas puolisoni miettiä miten sisäinen justiinani onkin hieman kutistunut. Edes hitusen. Tai no, lupaan ainakin yrittää parhaani. 


2 kommenttia

  1. Täällä sama aina sillon tällön! Tiuskitaan molemmat välillä mitä sattuu (useimmiten illalla, kun pitäis siivota, riisua ipanat, tehdä iltapalat ym). Ilmapiiri on yhtä sanaa vaille räjähdyspisteessä, kunnes Juuso sanoo jotain hauskaa ja molemmat vilkasee virnuillen toisiaan... :D

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.