perjantai 25. marraskuuta 2016

Mä olen sun perjantai ja maanantai.

Näin rallattelee Tuure Kilpeläinen radiossa. Ajan autoani ja mietin että hitto miten fiksu lause. Lause joka kiteyttää koko parisuhteen sisällön. Elämä saatika parisuhde ei ole aina ruusuilla tanssimista. Ei pelkkiä perjantain bilehetkiä vaan myös sitä ankeaa maanantaita. Joka muuten tulee aina liian nopeasti, kyllä! On huonoja hetkiä, päiviä, viikkoja ja jopa kuukausia. Joku on joskus sanonut että pitkään parisuhteeseen mahtuu jopa vuoden ajanjaksoja jolloin se toinen lähinnä vain vitutti.

Parisuhde on rakkautta toki, mutta myös tahtoa. Tahtoa rakastaa ja olla siinä vaikka se toinen vähän ärsyttääkin. Varsinkin pienten lasten vanhempina sitä tahtoa tuntuu vähän enemmän aina tarvitsevan. Helposti valvottujen öiden keskellä unohtaa sen jonka kanssa arjen jakaa. Kaataa sen oman väsymyksen ja ketutuksen toisen niskaan. Silloin täytyy olla tahtoa. Tahtoa pysyä siinä vaikka elämä ei aina ihan kaunista häävalssia olisikaan.

Kyllä ne hyvät ja helpommat ajat sieltä koittaa. Vuoristorataa, sillä sanalla minä vastaisin jos joku kysyisi millainen on vauvavuoden parisuhde. Aina toitotetaan miten parisuhteessa tarvitaan rakkautta ja läheisyyttä. Toki, Mutta tahtoa, tahtoa siinä tarvitaan enemmän kuin kuvitellaankaan. Tahtoa olla yhdessä ja jaksaa yrittää niinäkin hetkinä kun tekisi mieli heittää toisen tavarat jätesäkissä takapihalle. Sanotaan ettei vauvavuoden aikana saisi erota. En täysin lausetta allekirjoita mutta meillä se on pitänyt paikkaansa. Maanantain jälkeen tulee aina perjantai. Vauvavuoden jälkeen tuli helpommat ajat vaikka eihän se vauvavuosikaan pelkkää tappelua ollut. Mutta hyvin raskasta. Niin ihan minun silmäpusseilleni kuin parisuhteellekkin.

Perjantai ja maanantai. Viikon odotetuin ja vihatuin päivä. Minä lupaan olla molempia ja tiedän että hänkin on niitä. Maanantaina tarvitaan aina vähän tahtoa, mutta tunti kerrallaan ollaan lähempänä sitä viikon parasta hetkeä: perjantaita.


6 kommenttia

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.