keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Jokaisen vanhemman vihollinen on täällä.

Otsikosta tulee ensimmäisenä mieleen täit tai kihomadot mutta ehei, ei vielä. Odotetaan sinne maaliskuuhun kun tyttöjen päiväkotiura alkaa niin eiköhän nekin lemmikit tänne kotiin löydä! Vaan uhma, voihan uhma. Se on täällä. Kertaa kaksi. Sanovat että lapset pienellä ikäerolla on mahtavaa. Toki, mutta kukaan ei muistuttanut minua että meillä on sitten kaksi uhmaikästä talossa samaan aikaan...Ja joku peijakas vielä meni kannustamaan että tämä kestää ainakin sen seuraavat 15 vuotta. 

Miten tuohon alle metrin mittaiseen ihmiseen voi mahtua tahtoa kuin pieneen kylään? Jos joskus olen valittanut Elviran uhmasta puolentoistavuoden iässä niin imasen kyllä ne sanat takaisin nyt heti. Ei ollut mitään, ei sitten niinkuin yhtikäs mitään verrattuna tähän pieneen matamiin.

Minä olisin halunnut antaa Matildalle nimeksi Justiina. Kaukaa viisas taidan olla, nimittäin se nimi sopii tälle matamille kuin nenä päähän. Ja tiedättekö, minä en edes tajunnut aluksi ajatella koko uhmaa. Ihmettelin vain miksi Matilda kiukuttelee koko ajan, onkohan tulossa kipeäksi? Katsokaas kun äitin vauva ei voi millään olla vielä uhmaiän kynnyksellä. Juurihan hän vasta syntyi. 

Uhma on tärkeä osa lapsen kasvua ja kehitystä. Oma tahto on oikeasti ihana ja upea asia. Pikkuhiljaa siitä tuttia muttuvasta pullaposkesta kasvaa ihan oikea ihminen. Mutta cmoon universumi, helpomallakin voisimme päästä. 

Karma...Muistan miten naureskelin kaverilleni vahingoniloisena kun hänen tyttärensä uhmaraivarit kestivät luoja ties kuinka kauan ja olivat niin upean dramaattisia näytöksiä että oksat pois. Nyt saamme me kokea tämän upean näytelmän monta kertaa päivässä. Ai että, kyllä kelpaa !

On rankkaa olla puolitoistavuotias. 
On myös rankkaa olla puolitoistavuotiaan vanhempi. 


10 kommenttia

 1. En ole ikinä nähnyt kunnon uhmaa kunnes viikko sitten hoitolapsi veti kilarit kun ei saanut mehua ruoalla. En edes uskalla ajatella sitä x2. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Hahaa, meillä täällä eletään kans kunnon uhma-aikoja, iässä tullaan pari kuukautta perässä :p

  VastaaPoista
 3. Matilda tarkoittaa mahtavaa taistelijatarta ja meillä myös asuu ihan nimensä veroinen Matilda, nyt jo 12 -vuotias. Samoin on tainnut käydä teilläkin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, on kuin onkin aika osuva nimi :D enpä tollasta tiennytkääm, kiitos!!.:)

   Poista
 4. Voihan uhma! Meillä asuu neljävuotias draamakuningatar. Olen vitsaillut, että draama varmasti lopahtaa sillä sekunnilla, kun viisi vuotta tulee mittariin ja laskenut leikilläni päiviä kolmen viikon päästä olevaan syntymäpäivään. En pahastuisi, vaikka niin kävisi ihan oikeastikin, sillä koko joulukuu on ollut suoraan sanottuna yhtä helvettiä. En tiedä kumpi on haastavampi kohdata, raivoava taapero jolle on usein turha puhua järkeä mutta jonka saa tarvittaessa poistettua tilanteesta vaikka kantamalla, vai tuollainen kielellisesti näppärä melkein viisivuotias joka raivoissaan toivoo, että äiti muuttaisi johonkin muuhun kotiin tai lähtisi vaikka ihan muuten vain menemään. Olen tyytyväinen, ettei ne kumpikin ole paikalla samaan aikaan...
  Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta että vielä päädee helpolla tavallaan kum voi vaan kantaa toisen tilanteesta pois :p kiitos tsempeistä ja tsemppiä sinnekkin!<3 tuota aikaa.odotellessa... :p

   Poista
 5. Joo, uhma! Täälläkin räjähdellään niin, että äitiä välillä itkettää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä!! :D<3 täälläki meinaa välillä äidillä itku päästä... xD

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.