perjantai 9. joulukuuta 2016

Perheen perustaminen pikakelauksella. Voiko siinä onnistua?


Kolme viikkoa tapailua ja tutustumista. Testi näytti plussaa. Minä olen raskaana sanoin. Vastauksesi sain ensin voi v***u ja sitten kysymyksen: No jokos me nyt sitten seurustellaan virallisesti? Siitä se ajatus sitten lähti. 

En ikimaailmassa suosittelisi kenelläkään tälläistä pikavauhtia perheen perustamisessa. Mutta jos niin sanotusti on vahinko jo käynyt, miksi sitä ei edes yrittäisi? Me Tinon kanssa sovittiin jo heti ensimetreistä lähtien että lapsen takia emme yhdessä olisi koskaan. Jos siltä näyttäisi ettei yhteistä olisi kuin se lapsi, olisi aika laittaa lusikat jakoon. Joskin ei tuossa kolmessa viikossa niin kovin paljon sitä yhteistä omaisuutta ehtinyt kertyä..

Tässä sitä ollaan edelleen. Me onnistuttiin ainakin tähän asti. Koskaan ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan mutta uskon, että kyllä me niin vahvasti ollaan liimauduttu yhteen ettei ihan hevillä periksi anneta. Tai oikeastaan voin sanoa ettei olla annettu, tämä ei todellakaan mikään sileä tie ole ollut. Lapset antaa paljon yhteistä pariskunnalle. Mutta valitettavasti samalla korostaa myös niitä piirteitä jotka toisessa nakertaa. Ja asioita jotka poikkeaa omasta maailman katsomuksesta. Mutta kun on valmis taistelemaan, kompromisseja löytyy aina. On vain osattava joustaa ja antaa periksi. Jälkimmäinen saattaa allekirjoittaneelle olla joskus hivenen hankalaa.. 

Jotkut häpeilevät kertoa vahinkoraskauksista ja ei niin perinteisistä parisuhteen aluista. Minä en ole koskaan osannut ymmärtää mitä hävettävää tässä asiassa pitäisi olla. Ehkä se ei ole asia joka ensimmäisenä vieraan ihmisen kanssa puheeksi otetaan mutta ei myöskään asia jota hiukkaakaan peittelisin. Päinvastoin, olen aika helkkarin ylpeä että me ollaan onnistuttu tässä. Ylpeä ja kiitollinen, onneksi se oli hän jonka kanssa tämä maailman upein vahinko kävi. 

Neljässä vuodessa olemme saaneet viettää parisuhdeiltoja murto-osan siitä mitä pariskunnat yleensä tässä kohtaa suhdetta, mutta senkin voi miettiä positiivisella asenteella. Eipä ainakaan käy toinen tylsäksi kun sitä ei juurikaan kahden kesken nää! Ja neljän vuoden jälkeen on tavallaan aika upeaa sanoa ettei tiedä toisesta ihan kaikkea tai tunne toista aivan läpikotaisin.

Vaikka kyllä tässä neljässä vuodessa jonkin verran toisen tapoja ollaan opittu. Tai ainakin mies on. Kotiutui nimittäin eilen jääkiekko-ottelusta gluteeniton Bicmac ateria kainalossaan. Hyvin pelattu Tino, hyvin pelattu... <3

Gallup: Kuinka kauan te olette seurustelleet ennen lapsen/lapsien saamista? 


49 kommenttia

 1. Oltii oltu vähän päälle 3 vuotta yhdessä kun tulin raskaaks ja poika synty viikko ennen mun ja miehen vuosipäivää. Nyt poika on vuoden ja me ollaan oltu 5 vuotta yhdessä ja toivottavasti ollaan vielä pitkään ♡.

  VastaaPoista
 2. Moikka! Täällä oltiin oltu yhdessä 6vuotta ennen lapsen syntymää ja hieman vajaa vuosi naimisissa. :)

  VastaaPoista
 3. Puol vuotta! Eikä päivääkään ehditty asua yhdessä :)

  VastaaPoista
 4. Heinäkuun lopulla nähtiin ekan kerran ja siitä tapailu alkoi, marraskuun alussa plussasin. Tästä jatketaan yhdessä tietä eteenpäin, toisiimme ja mahassa kasvavaan elämään tutustellen :)

  VastaaPoista
 5. Vuosi oltiin keretty olemaan yhdessä kun plussaa näytti testi. Olin 7kk raskaana kun menimme naimisiin ☺️ Nyt yhteistä taivalta avioliitossa takana 6vuotta ja kaksi ihanaa poikaa ollaan saatu aikaiseksi ❤️

  VastaaPoista
 6. moikka! Me oltiin oltu yhdessä ennen lapsen syntymää 6vuotta ja hieman vajaa vuoden naimisissa :) nyt sitten kohta puolin kaiken kaikkiaan yhteisiä vuosia tulee 9vuotta :)

  VastaaPoista
 7. Moikka! Me oltiin oltu yhdessä sellaiset huimat 3kk ennen kuin lapsi ilmoitti tulostaan ;) onnellisesti yhdessä edelleen ja naimisissa ollaan myös, puhutti paljon myös toisesta lapsesta.

  VastaaPoista
 8. Oltiin oltu noin 8 vuotta ennen plussaa, kohta 10 vuotta yhdessä.

  VastaaPoista
 9. 10kk kun esikoinen syntyi, naimisiin mentiin samalla kun ristiäisiä pidettiin. Nyt ollaan oltu naimisissa 23 vuotta ja toivottavasti vuosia tulee vielä paljon lisää.

  VastaaPoista
 10. Aika samankaltainen alku oli meillä kuin teillä, mut päättyi eri tavalla. Oltiin siis tapailtu about se kolme viikkoa kun olinkin jo raskaana. Päätimme yrittää perustaa perheen ja esikoiselle syntyi myös pikkusisarus. Mut meidän perhe hajosi.

  Oon kuullut tarinoita, joissa nää pikavauhtia alkaneet suhteet on kestäny ja vastaavasti vaikka suhde olis kestäny vuosia ennen ensimmäistä lasta, se voi silti päättyä eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 toi on kyllä totta, eihän se suhteen kesto määrittele sen pysyvyyttä! <3

   Poista
 11. 16 vuotias olin kun ruvettiin seurustelemaan ja 23vuotiaana sain esikoisen ja 2 vuotta myöhemmin toisen ❤️ Eli 7 vuotta yhdessä ennen lapsia, mutta ei siinäkään ajassa opi toista tuntemaan kokonaan. Nyt ollaan oltu 10 vuotta yhdessä ja kokoajan oppii uutta ❤️

  VastaaPoista
 12. Helmikuussa ensimmäinen kontakti, maaliskuussa ekat treffit. Huhtikuussa plussa ja keskenmeno. Elokuussa plussaa jälleen. Huhtikuussa syntyi ensimmäinen ja marraskuussa uutta plussaa. Vuosi ja kaksi kuukautta myöhemmin ensimmäisestä syntyi toinen. Keväällä tulee kolem vuotta ja kaksi lasta 1v 7kk ja 5 kk. :D

  VastaaPoista
 13. Me oltiin oltu yhdessä 13 vuotta ennen kuin meistä tuli pienen vauvan sijaisvanhemmat. Nyt hän on jo eskarilainen ja isoveli.

  VastaaPoista
 14. Oon samaa mieltä,ei tuossa oo mitään hävettävää!!
  Me oltiin miehen kanssa oltu vajaa vuosi yhdessä kun ostettiin omakotitalo ja vajaa kaks vuotta niin syntyi jo eka lapsi,kolmantena vuotena mentiin sitte naimisiin. Yhteisiä vuosia on nyt 13 takana ♡

  VastaaPoista
 15. 2v9kk oltiin oltu yhdessä kun vauva syntyi :)

  VastaaPoista
 16. 4kk oltiin keretty olla yhdessä ku tulin raskaaksi :)

  VastaaPoista
 17. 1v10kk oltiin seurusteltu kun esikoinen syntyi :-) Ihan tarkoituksella raskaus sai alkunsa, heti kun jätin pillerit pois mikä oli toki yllätys että niin nopeasti. Rankkaa oli kun 9kk vain istuin tyyliin sohvalla ja oksensin, oksensin ja oksensin, välissä voin pahoin ja taas oksensin! :-D Mutta suhde kesti ja keväällä tulee 8v yhdessäoloa (5v naimisissa) ja kesällä syntyy viides lapsi <3

  VastaaPoista
 18. Mä olin eronnut exästä kun sain tietää olevani raskaana. Olin noin kolmannella kuulla, kun tapasin nykyisen siippani, 2vuotta yhdessä ja meille syntyi yhteinen tytär, nyt ollaan oltu 4 vuotta yhdessä.

  VastaaPoista
 19. Me ollaan oltu miehen kanssa nyt reilu 2 vuotta yhdessä ja siitä reilu vuos naimisissa, huhtikuussa on eskikoisen laskettu aika <3 ja yhteen muutettiin noin kuukauden seurustelun jälkeen :D

  VastaaPoista
 20. 5v ollaan oltu yhdessä ja ensi kesänä meille syntyy ensimmäinen lapsi, jos kaikki menee hyvin... :)

  VastaaPoista
 21. Ensitapaaminen päättyi yhteiseen yöhön josta napsahti sitten plussa tikkuun 1,5kk myöhemmin. Muutettiin yhteen kun lapsi oli 4kk. Nyt takana vuosia 13.

  VastaaPoista
 22. 11kk oltiin tunnettu kun tulin raskaaksi. Esikoinen on nyt 2v3kk ja 5vkoa sitten syntyi toinen lapsi.

  VastaaPoista
 23. 3 kk seurustelun jälkeen ensimmäinen lapsi oli tulossa, ihan odotettu sellainen. Nyt tulossa toinen, lasten ikäeroksi tulee n. 1,5 v.

  VastaaPoista
 24. Oltiin oltu 5 vuotta yhdessä ja reilu vuosi naimisissa ennen esikoisen syntymää. Nykyään 8 vuotta yhdessä, 3 vuotta naimisissa ja lapsia on kaksi.

  Todella rohkeaa kertoa asiasta, eikä sitä tarvitse mielestäni hävetä. Ei se kuitenkaan ehkä ideaalein tapa ole perustaa perhe. Onko liian henkilökohtaista kysyä, että miten siinä niin pääsi käymään, missä ehkäisy?

  VastaaPoista
 25. 17 vuotta, josta 7 naimisissa. Tyttö on nyt 10 kk ja toinenkin lapsi olisi toiveissa. On ollut kiva lukea sun juttuja juurikin siksi että ollaan niin eri ikäisinä tultu äideiksi mutta tietyt kokemukset ja tunteet on kuitenkin ihan samat :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.