lauantai 3. elokuuta 2019

Kesäloma lasten kanssa käy kalliiksiÄiti mennäänkö muumimaailmaan? Koska mennään taas sinne zoolandiaan? Äiti kuulitko radiosta tuon huvipuiston mainoksen, me halutaan sinne joskus!

Joskus kyllä, mutta kaikkeen ei ole - eikä kyllä tarvitsekaan olla - saman kesän aikana varaa. Jestas lapsiperheen kesän kustannukset voivat olla isoja.

Pakko myöntää, että vasta näin itse vanhempana olen ymmärtänyt miten kalliiksi lasten kanssa reissaaminen ja kaikki spesiaali kesätouhu käy. Juuri eilen, kun tililtäni lähti 112 euroa muumimaailman lippuihin mietin, että huh huh. Ja summa sen kuin kasvaa kesä kesältä oli kohteena mikä tahansa.

Sain kerran lukea yhtä kesksutelua, idioottimaista sellaista, jossa ihmeteltiin miksi ei voi olla varaa viedä lapsiaan edes kerran kesässä huvipuistoon. Kun meidän lapset ovat yli 120 cm pitkiä, maksaa jo pelkät lasten rannekkeet 141 euroa. Huh. Se on todella iso summa. Siihen, kun laskee mahdolliset matkat, eväät, ruoat, yöpymisen jne.. Tulee helposti summaksi monta sataa. Se on iso summa se.

Jo pelkästään kahden tai kolmen lapsen vieminen sisäleikkipuistoon on kallista. Ei sinne mennä ihan muuten vain kun siltä tuntuu näim hoitovapaalla. Omat eväät on kielletty joten ruokailuunkiin täytyy aina varata vähän rahaa. Sisäleikkipuisto kuulostaa sellaiselta kivalta sadepäivän tekemiseltä, mutta käy lopulta helposti aika hintavaksi. Vinkkinä muuten, leos leikkimaassa on 10 euron päivä tiistaisin!

Me käytiin tossa kesäkuun lopussa Hämeenlinnassa kylpylähotellissa. Hotelliyö tuttava-alennuksella oli yli satasen, päivällinen hotellin ravintolassa satasen. Ei kovin halpaa lystiä sekään.

Onhan se lasten ilo sen arvoista. Mutta kallista. Onneksi on myös paljon erilaisia ilmaisia tapahtumia ja juttuja joita kesäisin voi tehdä. Turun seikkailupuisto on meidän lasten lemppari ja tällä viikolla kävimme Salon iltatorilla lasten päivänä.

Siellä esiintyi Hevisaurus ja oli kaikkea kivaa lapsille maalaamisesta keppihevosratoihin.

Lasten kanssa kesä voi tulla kalliiksi. Ei sitä ennen ole tajunnut ennen kuin itse on maksajan roolissa. Lasten ilo on sen arvoista, mutta kyllähän kaikki on aika hullun hintaisia nykypäivänä. Tai sittem vain se tuntuu siltä, kun itse maksaa ja on kotihoidontuella vielä kuukauden...

Lapset rikastuttavat elämää. Mutta rikastumaan heidän kanssaan ei pääse, hah.

Olen miettinyt tulevia kesiä ja niiden reissuja. Ensi kesänä haaveilemme menevämme ulkomaille, ehkäpä Kreikkaan. Matkakuume on kova, mutta kolmen lapsen kanssa matka on iso sijoitus ja säästökohde.

Nimittäin pitkästä aikaa minullakin ihan oikeasti on kesäloma ensi kesänä. Arki alkaa kuukauden päästä.

Säännöllinen kerran kuussa ilmestyvä palkka kuulostaa tällä hetkellä aivan ihanalta. Jos saisi hieman säästettyäkkin sitä rahaa.

Sukanvarteen. Niitä ajokortteja ja tulevien kesien huvipuistoreissuja. Nimittäin vaikka lasten kanssa kesäeläminen voi olla kallista, niin rajojen puitteissa haluan heille elämyksiä ja mahdollisuuksia tarjota. Mekin ollaan minun hoitovapaani aikana menty ja tehty aika paljon. Se on vaatinut rahaa, mutta me ollaan sellainen perhe että pitkälti materian sijasta valitaan elämykset.

Säästetään esimerkiksi vaatteissa ja muissa, mutta saatetaan lähteä extempore laivareissulle lasten kanssa. Ja onneksi omen voinut kuitenkin tienata näiden somehommien kautta jonkin verran, etten ihan kh tuen varassa killu.

Summa summarum. Elämä kallis. Lapset vielä kalliimpia.

Ja tämän tajuaa vasta oikeasti vanhempana.


2 kommenttia

  1. Samaistuin! Onneksi meidän ipana suostuu ”haahuilureissuille” Lintsille. Silloin sinne voi rullailla rattailla, mennä maksutta alueelle ja käydä ilmaislaitteissa. Ehkä syödä pehmiksen, jolloin reissun hinnaksi tulee pari euroa per napa. Mutta ne Muumimaailmareissut - huhhuh!😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooooo toi on kyllä huippuq että lintsillö on ilmaisiakin juttuja!! :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.