sunnuntai 4. elokuuta 2019

Kun lapset olivat liian viekkaita...Meillä on lapsilla vähän vaikeaa tuo siivous. Edellisiltana sitten fiksuna äitinä ajattelin olla viekas ja kehitin tarinan siivouksen iloksi. Leikin kautta ja silleen, josko kerrankin vältyttäisiin siltä, että minä miljoona kertaa sanon ja aina joku itkee tai kitisee. Joskus myös äiti.. 

Koska tytöt ovat prinsessa faneja ja lumikkileikit ovat in:

Lumikin noita oli heittänyt myrkytettyjä tavaroita lasten sänkyyn ja ne oli mahdollisimman nopeasti siivottava jotta sänkyyn pääsisi nukkumaan! Lasten sängyt olivat siis täynnä päivän touhuista jääneitä tavaroita ja oli aika mennä nukkumaan 

Yllättäkää äiti ja huone on tiptop kun tulen suihkusta.

Molemmat nyökkäsivät innoissaan ja lähtivät suihkunraikkaina huoneeseen pikapikaa ja minä painuin suihkuun.

Kävelin tyytyväisenä suihkun jälkeen huoneeseen ja myhäilin itsekseni miten viisas olin ollut. Huoneesta vain ei kuulunut pihahdustakaan.. 

Löysin lapseni vaatekaapista. Siellä he piilossa hihittelivät. Kiukku nosti jo päätään, taas kerran siivous oli vaikeaa!!! Kunnes esikoiseni hihityksen lomassa sai sanotuksi. 

Katsos äiti. Kun se noita tuli takaisin. Meidän piti siivouksen sijasta piiloutua tänne kaappiin! 

Äiti 0-1 lapset. Nuo kekseliäät ja viisaat naperot. 2 kommenttia

 1. Meillä toimi tuon ikäisten kanssa mm. Kimblen noppa (tai miksei joku muukin, ihan tavallinen noppa kävisi). Jokainen sai vuorollaan painaa. Sitten piti paikoilleen laittaa niin monta tavaraa, kuin noppa näytti. Ei yhtään enempää! Siitä pitää olla tarkka 😉. Uudestaan saa painaa vasta sitten, kun edellinen numero on suoritettu.

  Toinen tapa on valita väri. Joko yhteinen väri tai jokainen valitsee omansa. Sitten saa siivota vain sen väriset tavarat paikoilleen. Esimerkiksi ensin vain kaikki keltaiset. Muihin ei saa missään nimessä koskea. Sitten vaihdetaan väriä.

  Siivoaminen voi olla myös ominaisuuksien aarrejahtia. Äiti sanoo ominaisuuden, jollainen siivottavalla tavaralla pitää olla. Esimerkiksi ”jokainen vie paikalleen yhden tavaran, joka on pehmeä (/kova/pieni/suuri/pyöreä/litteä jne.) Ja koska äiti on tuomari, hän ei valitettavasti voi osallistua noukkimiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavia vinkkejä, kiitos paljon! :) ehdottomasti menee kokeiluun! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.