sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Äitiyden huippuhetki vol. miljoona!

kipea-lapsi-1


Aina välillä tulee sellaisia hetkiä, kun tekisi mieli antaa itselleen pienet aplodit. Pienet sarkastiset taputukset samalla kysyen: miten meni noin niinkuin omasta mielestäsi? Minulla näitä hetkiä tulee niin usein että osaan jo ottaa ne huumorilla. Tälläisen hetken tullessa vastaan naurahdan ja samalla totean voihan lapsi raukat millaisen äidin olette itsellenne saaneet. Ellei juuri sillä hetkellä naurata (ei todellakaan aina...) niin kyllä sitten hetken päästä. Itselleen nauramisen taito on yksi elämän tärkeimmistä taidoista! Eilen oli taas hetki jolloin ihan pikkuisen vaan säälin lapsiani ja nauroin hyvälle yritykselleni olla vanhempi...(Viime kerralla rikoin lapseni lumiukon..! )


Eilen aamulla Matilda heräsi hivenen lämpimänä. Yskä oli jatkunut jo pari päivää ja muutenkin koko perhe tuntuu olevan enemmän tai vähemmän räkänokkia. Iloista ja liikkuvaista lasta tuijotellessani totesin että njääh, sillä mitään kuumetta ole. En jaksa mitata turhaan kun se kuitenkin on kamalan tappelun ja taiston takana. Omat sormeni vaan taitavat olla jäässä ja siksi tyttö tuntuu hivenen lämpimältä. Yskää lukuunottamatta aivan normaalin oloinen. Sen enempää asiaa pohtimatta ja surematta päivä jatkui normaalisti. Käytiin pihalla peuhaamassa lumihangessa ja painuttiin päiväunille. Päiväunet pienemmän kohdalla olivat levottomat ja yskäiset. Vähän on kyllä lämpöinen muttei sen kuumempi kuin aamulla...No jos nyt sitten mitataan varmuuden vuoksi. Ja mittariin pamahti 38,6.


Hupsista. Voi raukkaparka. Pieni aivan kuumeessa ja äiti raahannut raukan pihalle. Jossa muuten sai ihan muutaman lumpipesun itseltään kun ei oikein osannut heittää lunta sinne minne halusi. Mahtoi jääkylmä lumi tuntua mukavalta kuumeisella naamalla...Millainen äiti ei huomaa lapsensa olevan kuumeessa!? Kyllä se ajatus mielessä kävi, mutta eihän hän nyt ihan niin kuumalta tuntunut...


Olen niin tohelo että ihan naurattaa. Lapsiraukat kun ei edes sairastaa rauhassa saa...Ja toisaalta on hyvä ripustautua myös siihen ajatukseen että pienillä lapsilla kuume saattaa nousta hyvinkin nopeasti. Mutta kun meinasin sen jo aamulla mitata..Onneksi ei ollut pakkasta kuin muutama aste. Ja päästiinpähän edes hitusen nauttimaan tuosta lumesta. Tänään kun tietenkin on sisäsairastelupäivä ja huomenna tai ylihuomenna sitä lunta ei sitten taida enää ollakkaan!


Tekevälle sattuu.


Tälle äidille ja sen kahdelle tytölle näyttää sattuvan vähän useamminkin.


kipea-lapsi-2

3 kommenttia

 1. Mulle vois tapahtua just noin. Elämä on!!
  Pikaista paranemista sinne suunnalle,sulla on ihana tyyli kirjoittaa!!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa etten ole ainut :p kiitos ja kiitos ihana Ulla!<3

  VastaaPoista
 3. Mulla on kaksivuotias lapsi, jolla ei ole ollut koskaan kuumetta. Tai sitten en ole vain koskaan tajunut oikealla hetkellä mitata :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.