perjantai 13. tammikuuta 2017

Joskus on hyvä painaa mykistä-nappulaa.

kipea-lapsi-2Ajelin tänään töistä kotiin. Räpläsin autoradiota etsien jotain hyvää biisiä päättämään tämän työviikon. Vahingossa osuin väärään nappulaan ja koko radio hiljeni. Painoin vahingossa mute nappulaa ja olin jo klikkaamassa äänet takaisin päälle kun pysähdyin. Kuulostelin auton hurinaa, asfalttiin osuvia nastoja ja mietin, koska viimeksi on ollut näin hiljaista?


Elämä työpaikallani päiväkodissa on kaikkea muuta kuin hiljaista. Kotona kahden alle kolmivuotiaan lapsen kanssa on kaikkea muuta kuin hiljaista. Lasten mentyä nukkumaan yleensä tiskikoneen ja pyykkikoneen lisäksi pauhaa vielä televisio ja Netflix. Vain yöllä on hiljaista mutta siitä ei ehdi nauttimaan, uni saapuu heti kun pää osuu tyynyyn. Hiljaisuus, tuo niin vieras käsite tällä hetkellä.


Tunnistan itsessäni pienen tylsyyden ja hiljaisuuden pelkurin. Heti kun on hiljainen tai tylsä hetki minä vähintäänkin selaan facebookkia tai lueskelen blogeja. En oikeasti tiedä, koska minulla oikeasti olisi ollut viimeksi tylsää. Elämä on tällä hetkellä arkea, mutta ei todellakaan sellaista jossa ehtisi tylsistymään. Tänään kun istuin autossa puoli tuntia hiljaisuudessa, ajatukseni lentelivät ties minne. Se puoli tuntinen oli hetki ajatella. Käydä läpi viikon ja päivän tapahtumia. Haaveilla ja miettiä mitä tulevaisuudelta haluaa. Sen hiljaisen puoli tuntisen aikana keräsin energiaa ennenkuin hiljaisuuden rikkoisi kaksi rakasta lastani. Puoli tuntia vain minulle ja ajatuksilleni.


Joskus on hyvä pysähtyä. Hiljentyä ja istua alas miettimään. Antaa hetki vain itselleen mahdollisimman pienin ärsykkein. Tänään hiljaisen automatkan jälkeen olo oli kuin pienen terapiatuokion jälkeen. Minä oikeasti ehdin ajatella. Ilman ainuttakaan keskeytystä.  Niin arkinen ja tylsä asia kuin autolla ajaminen voi olla jotain vielä enemmän. Taidan tästä lähin ajaa töistä kotiin aina hiljaisuudessa ja antaa ajatusten lennellä sekä levitä pisin ja poikin.


Äidiksi tulon jälkeen hiljaisuuden arvostaminenkin on noussut aivan eri tasolle mitä se ennen oli. Ennen lapsia hiljaisuus oli pelottavaa ja yksinäistä. Lastensaannin jälkeen se on luksusta. Lapsiini ei ole nimittäin ohjelmoitu mykistä nappulaa vaikkakin tuo tälläkin hetkellä pyörivä Pikku Kakkonen näyttäisi toimivan aika hyvin.Ihanaa viikonloppua kaikille! <3IMG_2829

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.