torstai 9. helmikuuta 2017

Joskus arki on asenteesta kiinni.Tässä kuvassa voisi nähdä väsyneen äidin. Hieman likaisia lastenvaatteita ja takkuisia hiuksia. Voi nähdä sotkuisen ja ei muodin mukaan sisustetun kodin. Mutta sen sijaan minä nään kuvassa..

Kaksi onnellista lasta ihanan ja touhun täyteisen hoitopäivän jälkeen leikkimässä väsyneen, mutta onnellisen äidin kanssa lääkäriä. Äiti on potilas, eikä todellakaan pistä vastaan leikkiä jossa saa vain maata. Ja oksentaa pottaan, miten ihanaa huomata miten upeasti lapset käsittelevät elämässään tapahtuneita juttuja leikin kautta. Sain oksentaa hyvin, hyvin monta kertaa ja se kieltämättä kuvastaa viikon sisäistä arkeamme aika hyvin. Tosin oksentaja ei milloinkaan ollut minä (JES!)

Päiväkodin sulkuvuoroa tehdessäni (kuten tällä viikolla) tuntuu etten aina ehdi kuin moikata lapsiani, ja sitten onkin jo aika mennä nukkumaan. Silti rakastan sulkuvuoroja, on ihana mennä töihin kun on jo valoisaa. On ihana lähteä töistä ihan kaikessa rauhassa, hiljaisesta päiväkodista. Varsinkin nyt kun huomaa kevään olevan jo kohta täällä! Viiden aikaan ei vielä ole pimeää!

Oksensin ja makasin. Annoin tarkastuttaa hampaani pienellä muovisella veitsellä ja tunkea sen jälkeen veistä kainalooni kuumemittarin virassa. Vain makasin, mutta olin siinä. Sen enempää ei äitiys vaadi työpäivän jälkeen vaikka joskus hieman korkealle sitä rimaa yrittää itselleen asettaa. Liian korkealle, se kun riittää että on lähellä ja läsnä.

Tänään leivänmurut, pyykit ja pölyt sai odottaa. Olin juuri siinä missä minua eniten tarvittiin. Olin juuri siinä mitä eniten itse sillä hetkellä tarvitsin. Olin lapsieni kanssa. Lähellä ja läsnä, jokaisen vanhemman tärkein ohjenuora.

9 kommenttia

 1. Olen miettinyt ihan samaa. Yleensä aina väsyttää/ärsytää/laiskottaa ja mitä ikinä, mutta hommat on hoidettava vaikka kuinka ottaisi päähän. Pääsee pitkälle kun päättää olla hyvällä, tai edes paremmalla, tuulella!
  Itse en tykkää sulkuvuoroista sen takia, että joudun joka kerta sumplimaan oman lapsen hakemisen. Tai siis syksyllä omien lasten... Mies on aina töissä iltapäivisin ja iltaisin ja puoli viiden vuoroistakin pöyräilin tukka putkella hakemaan lasta hoidosta. Ei tee hyvää stressitasolle se, varsinkaan talvisin tai kaatosateessa.

  VastaaPoista
 2. Tuo leikki onkin hauskaa :D Mamma joutui tänään askartelemaan, esittämään nukketeatteria ja leikkimään junaa :D

  VastaaPoista
 3. pitkäaikainen seuraaja13. helmikuuta 2017 klo 22.34

  Todella hyvä teksti! Oot ihan mun lemppari äiti! :) Tai semmonen äiti-idoli, millanen äiti mäkin haluisin omalle lapselle/lapsille olla. Nää sun tekstit ja kuvat instagramissa on niin ihania ja niistä oikeesti ja aidosti välittyy miten paljon rakastat sun lapsia ja sun miestä. Teillä on todella suloinen perhe! <3

  VastaaPoista
 4. apua mikä ihana kommentti! <3 :') meni kyllä vähän roska silmään, kiitos ihan tuhannesti kauniista sanoista! <3

  VastaaPoista
 5. meillä onneksi mies pääsee hakemaan tyttöjä aina vähän aikaisemmin jos teen sulkuvuoroja, ei tosiaankaan tekisi hyvää stressitasolle jos olisi kamala kiire heti työpäivän päätyttyä :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.