lauantai 4. helmikuuta 2017

Kyllä äiti huonosta kenkävalinnasta mielensä pahoitti.Tiedättekö, tässä maailmassa kulutushysterian hillitseminen on tehty ihan mahdottomaksi. Tuotteita ei ole tehty kestämään kulutusta saatika aikaa. Osta uusi, osta uusi, osta uusi. Rahaa palaa, roskaa syntyy ja luonto kärsii. Ja juu, kyllä minä vähän mieleni pahoitin kun kolme kuukautta vanhat talvinkenkäni menivät rikki.

Ymmärrän ettei viidelläkympillä voi saada vuosia kestäviä talvikenkiä. Ymmärrän että joskus laadusta pitää olla valmis maksamaan. Tosin minun 12 euron new yorker tennarit ovat yhdet parhaista kengistäni. Käytetty vaikka miten mutta vain valkoinen väri on niissä hieman kärsinyt...Ei mikään muu. Mutta jos ostan itselleni 50 euron talvikengät niin voin kai olettaa että ne kestävät edes yhden talven!?

Ostin kengät aika lailla tasan kolme kuukautta sitten. Ne ovat olleet lähes päivittäin käytössä mutta kuitenkin aika vähällä käytöllä. En lenkkeile ne jalassa, töissäkin minulla on eri kengät. Eli kävelen niillä jotakuinkin parkkipaikalle ja takaisin joka päivä. Muualta kengät ovatkin hyvässä kunnossa, mutta pohja on kulumassa puhki. Oikeasti, pohja. Kukaan ei voi edes syyttää että olisin käyttänyt kenkiä väärin koska eikös kengillä ole tarkotuskin kävellä!?


Harmittaa ja ärsyttää. Enemmän ehkä ärsyttää. Miksi meille kuluttajille voidaan myydä mitä tahansa roskaa? Mistä voi tietää mikä tuote kestää ja mikä ei? Ostaessani kengät ne tuntuivat hyvältä jalassa ja ajattelin että kyllä ihan kenkäliikkeestä voi olettaa saavansa ihan ok tuotteita vaikkei koko tiliään niihin tahdo käyttääkkään. Mutta ei näemmä, aina ei voi voittaa.

Kyllähän näitä kenkiä vielä käyttää mutta tuo vaalea joka tuolta kuluman alta tulee esiin, on aika pehmeää. Että ei se ainakaan yhtään taida kulumista hidastaa...Ja voisin kuvitella että hetken päästä pohjan kautta alkaa vesi imeytymään. Suomen loskatalvina se ei ole kovinkaan hyvä juttu ettei kengässä ole kunnon pohjaa...Mutta en varmasti osta enää täksi talveksi uusia kenkiä, tuon vaikka sitten työkuomani kotiin ja hiihdän niillä loppu pakkaset!!!

Kuomista puheen ollen, siinä on kyllä kestävät kengät! Minulla töissä kolmatta vuotta eikä ole mennyt miksikään. Matildan kuomat taasen ovat nyt kolmatta talvea kolmannella lapsella käytössä ja vasta nyt pohjasta huomaa ihan pientä kulumaa. Päällisin puolin aivan uuden veroiset vielä. Eihän nuo aikuisilla ole niin kovin muodikkaat, mutta kyllä vaan niin mukavat ja kestävät! Eikä muuten jäädy varpaat edes paukkupakkasilla.

Jos minulla nyt kuitenkin lähtee pohja irti noista kengistä ja on aivan pakko ostaa uudet kengät vielä tänä talvena niin kommenttikenttään voi jättää suosituksia kestävistä talvikengistä! Olisi ihana jos ei ihan joka talvi joutuisi ostamaan uusia. Ja jos jotkut hyvät kengät suosituksia saa niin ehkä niihin sitten uskaltaisi satsata hieman enemmän myös rahallisesti!

Oletteko te joutuneet pettymään jonkun ostamanne tuotteen laatuun?


Ja vielä kerrän oi kyllä, minä niin mieleni pahoitin! Vaikka vähän täällä itselleni samalla naureskelen...Tälläinen wnb avautuminen ja mielensä pahoittaminen ei taida oikeasti olla minun juttuni :D mutta silti, ÄRSYTTÄÄÄ!

28 kommenttia

 1. Ei muuta kuin meet näyttää liikkeesee kenkiä mistä ostit. Ainakin meidän liikkeessä on se 6kk reklamointi aika :)

  VastaaPoista
 2. Ensimmäiset tuon tapaiset talvikengät olen ostanut noin viisi, kuusi vuotta sitten Citymarketista 35 eurolla alennuksesta, hyvin ovat kestäneet ja tällä hetkellä palvelevat ulkokenkinä töissä. Merkki taisi olla Catmandoo, ovat myös mukavat jalassa ja pitävät jalat pakkasellakin lämpiminä! Pari viikkoa sitten ostin samanlaiset kengät, merkkinä nyt Halti. Vielä en voi siis sanoa kestosta yms. mitään, mutta mukavat ja sirot ovat. Nuo ostin lähinnä kaupunki/iltapäiväulkoilua varten, kun alesta löysin, jotta sain vanhemmat jättää työkengiksi :D

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti valittamaan! Muuten ei asiat ikinä parane..

  VastaaPoista
 4. Kuluttajana sinulla on oikeus olettaa, että kengät kestävät pidempään kuin kolme kuukautta. Voit siis hyvin mennä liikkeeseen kenkiesi kanssa neuvottelemaan niiden korjauksesta tai vaihtamisesta uusiin.
  Ihmiset turhaan hämääntyvät liikkeiden tarjoamista "ylimääräisistä takuista". Kyllä kuluttajalla on oikeutensa ilman "6kk takuutakin", eikä kaikkeen roskaan tarvitse tyytyä.

  VastaaPoista
 5. Suosittelen näissä kengissä valitsemaan kestävämpiä merkkituotteita, kuten Timberland. Hintaa on enemmän, mutta kestävyys ja laatu taattua. Itsekin ostin aikaisemmin näitä kopioita huonolla menestyksellä ja rahathan siinä menee vaan hukkaan. Laadukkaat kengät kestävät normaalissa käytössä vuodesta toiseen. Meidän perheessä on neljällä käytössä tämän tyyliset Timbelandit, viime talvena ostettu ja vieläkin ovat aivan uudenveroisessa kunnossa. Näillä pärjää hyvin Suomen vaihtelevissa talvioloissa.

  VastaaPoista
 6. Itse ostin 4 vuotta sitten vaaleat Columbia-merkkiset talvikävelykengät. Ovat olleet erittäin laadukkaat ja vasta tänä talvena alkaa käytönjälkiä näkymään, muttei mitään niin radikaalia, etteikö niillä vielä ensi talven pihalla lasten kanssa kulkisi :) ja itse olen niitä käyttänyt niin farkkujen kuin toppahousujen kanssa. Suosittelen kurkkaamaan mallistot ;) minun kenkäni maksoivat aikanaan 120€,mutta ovat kyllä olleet ihan joka sentin arvoiset!!

  VastaaPoista
 7. Ärsyttää kyllä itseäkin suunnattomasti nykytavaroiden huono laatu! Ja välillä juuri kun kuvittelee ottavansa sitä laadukkaampaa ja hintavampaakin ns merkkitavaraa (jonka pitäisi kestää vuosia), niin silti huomaa saaneensa kuitenkin sitä samaa "laatua" kuin monta kymppiä halvemmalla... mut usein kyllä materiaalien kyttäys auttaa, kengät nahkaa, neuleet villaa jne

  VastaaPoista
 8. Jos pohja kuluu tuolla tavalla vain kantapäästä (ja lohjennut vielä pala tuolta) niin veikkaisin että oot aika kova kanta-astuja ja se voi vaikuttaa isosti kengän käyttöikään. Pohjan materiaalikaan ei varmaan parhaimmAsta päästä, mutta jos kolmen kuukauden käytön jälkeen pohja näyttää tuolta niin voi olla kävelytyylissäkin ikään kuin "vikaa". Kannattaa käydä liikkeessä silti näyttämässä :)

  VastaaPoista
 9. Jos pohja kuluu tuolla tavalla vain kantapäästä (ja lohjennut vielä pala tuolta) niin veikkaisin että oot aika kova kanta-astuja ja se voi vaikuttaa isosti kengän käyttöikään. Pohjan materiaalikaan ei varmaan parhaimmAsta päästä, mutta jos kolmen kuukauden käytön jälkeen pohja näyttää tuolta niin voi olla kävelytyylissäkin ikään kuin "vikaa". Kannattaa käydä liikkeessä silti näyttämässä :)

  VastaaPoista
 10. Ensin käyt reklamoimassa nuo kengät. Wi tuolla kävelymäärällä kengän pitäisi tuohon kuntoon joutua.

  Mun luottomerkki on Merrell. Ei välttämättä se kaikista esteettisin mutta omaan jalkaani erittäin hyvä ja kestävä.

  VastaaPoista
 11. Timberlandin kengät on ihan kamalan liukkaita. :O Kuvittelin myös saavani hyvät talvikengät, kun kirpparilta löysin vähän käytetyt Timberlandit, mutta ne on liukkaat! Lämpimät joo eikä käytöstä ole miksikään menneet, mutta kun ei niillä pysy vähänkään liukkaammalla kelillä pystyssä. :D

  VastaaPoista
 12. Mulla on kokemus myös kengistä, ostin Catmandoon talvikengät eikä mennyt kauaakaan, kun sauma irvisti ja siitä meni lumi ja vesi sisään. Sama juttu kävi Haltin kenkien kanssa ja kyse siis sellaisista vähän vaelluskenkätyyppisistä goretex-kengistä... Miehellä hajosi vähän käytetyistä Haltin kengistä pohja talvella. Vei liikkeeseen ja korvasivat ne sitten. Suosittelen kiikuttamaan ne kengät siihen kauppaan, mistä ostitkin :)

  VastaaPoista
 13. Reklamointi kuten yllä suositeltu!
  Itse ostin "pulkkamäkikengiksi" aikuisten Kuomat! Siis sellaiset maiharityyppiset; eivät mitenkään maailman styleimmät, mutta ahh, niin lämpimät, mukavat, järkevät ja maksoivat Cittarissa alle 50€! Eivätkä ole edes liukkaat. Suosittelen!

  VastaaPoista
 14. reklamoimaan siis menen heti viikonloppuna!! :) ja hei mullaon kuomat töissä, oikeesti aivan parhaat!! :D ja omani sain vielä koon puolesta lastenosastolta niin pääsi vielä vähän halvemmalla ;)

  VastaaPoista
 15. onpa kurja tuuri ollut kenkien kanssa! :/ mulla yhdet tosi pitkäikäiset kengät on LIDLIN "vaelluskengät". Oliskohan nyt kolmatta vuotta työkäytössä eikä ole mennyt miksikään :p ja todellakin kiikutan!

  VastaaPoista
 16. todellakin käyn ! :) ja kiitos merkkivinkistä! Ja kyllä olen samaa mieltä ettei tälläisellä kävelymäärällä kenkien pitäisi mennä todellakaan tälläiseen kuntoon ! :/

  VastaaPoista
 17. oon kyllä kantaastuja, MUTTA koskaan ei mitkään muut kengät menneet pohjasta puhki vaikka vanhatkin ovat joten en voi uskoa että niin kovin näitäkään olisin maahan hakannut :)! Kyän reklaamassa, katsotaan mitä sanovat!

  VastaaPoista
 18. no niimpä! Itse en merkkivaatteita juurikaan ostele mutta kuullut kyllä tuota samaa ! :)

  VastaaPoista
 19. hei kiitos vinkistä, pitää tutustua !! :) vaikka pihi olenkin niin tuo 120 e ei kuulosta niin pahalta jos kestäisivät enemmän kuin yhden talven! :) tai kolme kuukautta kuten nämä... :D

  VastaaPoista
 20. täytyy kyllä varmasti kokeilla ensi kerralla jotain hieman kalliimpaa merkkikenkää :) ei tässä tosiaankaan ole mitään järkeä!

  VastaaPoista
 21. täytyy siis ostaa sellaiset nastapohjalliset lisäksi jos tähän merkkiin päädyn ! :D

  VastaaPoista
 22. näin minäkin asian ajattelen! :) toivottavasti riittää että tositteena ostosta on vain nettipankin jutut, kuittia ei minulla tietenkään ole enää tallessa kun sitä kerrankin olisi tarvinnut :/

  VastaaPoista
 23. hei kiitos merkkivnkeistä, täytyy tutustua tarjontaan! :) ja joskus halvat on todella hyviä! Mun yhdet hyvät ulkokengät on LIDLISTÄ kahella kympillä :D ja kyllä vaan ovat kestäneet!

  VastaaPoista
 24. Minä ostin pari vuotta sitten Stockmannilta syksyksi saapikkaat. Maksoivat 250€. Kolmen päivän jälkeen pohja irtosi. Tympeä myyjätär kysyi minulta ylimieliseen sävyyn: et kai vain ole kävellyt näillä märällä säällä ulkona? Vään aikaa tuijotin häntä: lokakuussa Suomessa? Lopulta kysyin, että olivatko nämä siis tarkoitettu vain sisäkäyttöön. Pitkän kinastelun jälkeen hän suostui antamaan maksusitoumuksen suutarille, joka kiinnitti pohjan takaisin. Ärsyttävää.

  VastaaPoista
 25. Satsasin Timberlandeihin ja petyin! Eivät ne ole niin hyvät mitä kaikki ovat hehkuttaneet tai ainakaan minun jaloissa sekä käytössä eivät ole olleet huiput. Hienot suoja-aineet ostin ja varoen niitä käyttänyt, mutta yksi kolaus kadulla kynnykseen ja pinta naarmuuntui pahasti. Eivät ole käytössä muokkaantuneet jalkoihini sopiviksi ja varpaat palelevat 30min. jälkeen. Harmittaahan toki, mutta niistä maksoin, joten niillä on nyt mentävä. :(

  VastaaPoista
 26. Plääh voi ei! Mä päätin tunkea villasukat loppu talveksi kenkii ja miettiä ens talvena tätä kenkä ongelmaa uudelleen..:D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.