torstai 16. maaliskuuta 2017

Toinen askel kohti raskautta: Ovulaation bongaus!

Tiedättekö mikä on aivan hulvatonta sekä ironista! Kun raskaus ei ole toiveissa, tuntuu että kuukaudessa on 30 päivää jolloin raskausvaara piilii aivan nurkan takana. Ja kun raskautta toivoo, tärppipäivät vähenevätkin yhtäkkiä yhteen. Ovulaationpäivän paikantamiseen on monia kikkoja, ja tässä muutama vinkki jonka avulla voit oppia tunnistamaan sen The päivän niiden muiden päivien joukosta.

Kivut. Minulla on ollut todella selkeät ovulaatioireet Matildan synnytyksen jälkeen. Luulen niiden osittain johtuvan kuparikierukasta ja nyt jännitänkin mitä tuntien tarkkuudella paikantamiselle tapahtuu. Onko enää särkylääkettä vaativaa kipua tunnin verran joka kuukausi? Onko ovulaation bongaus vielä ihan naurettavan helppoa. Nyt, kun niistä kivuista voisi hyötyä sen merkityksettömän kärsimisen sijaan. On ollut tuhauttava kärsiä kuukausittain ovulaatiokivuista kun sillä ovulaatiolla ei ole tehnyt tuon taivaallista..

Alapääliman analysointi. Ällövaroitus eriteherkille ihmisille. Älä avaa linkkiä, se sisältää valokuvia naisen alapäälimasta!

Linkki on tässä.  Kuulostaa ällöttävältä mutta luonto on tämänkin tarkkaan suunnitellut ja kaikella on tarkoituksensa. Jopa limalla. Kierron eri vaiheissa se tavara, joka alakerrastasi tulee ulos on erilaista. Tarkoituksella. Sitä tarkkailemalla voit tunnistaa aika helposti The päivän ja sitä edeltävät hedelmälliset päivät. Lasta yrittävälle tuo linkki on oikeasti kultakaivos, vaikkakin ehkä hivenen inha.

Ruumiinlämmön mittaaminen aamulla. Ovulaatio laskee ruumiinlämpöä hivenen, kun munasolu on irronnut. Ja kun munasolu on matkalla kohtuun, nousee ruumiinlämpö melkein asteen verran korkeammaksi parin päivän ajaksi.

Ovulaatiotestit. Niin, tähän hommaan on olemassa ihan samanlaisia testejä kuin raskauden toteamiseenkin. Testit maksavat kahdesta eurosta viiteen euroon, joten pihinä ihmisenä suosittelen edes yrittämään luonnollisia tapoja ovulaatin toteamiseen.

Eihän loppupeleissä siihen lasten tekemiseen tarvita yleensä kuin sitä seksiä. Varmin tapa aloittaa raskaus on harrastaa seksiä kierron jokaikinen päivä. Arki kuitenkin saattaa olla hetkistä ja väsyttävää jolloin illalla lasten nukahtaessa Netflix ja suklaalevy tuntuu liian houkuttelevalta. Eikä seksiä kannata pilata pakonomaisella lastenteolla (hassua, se kun on sen oikea tarkoitus). Omaan kroppaan ja sen toimintaan on aika mielenkiintoista kiinnittää huomiota ja tutustua. Varsinkin näihin asioihin joihin meidät on alunperin luotu. Ja sitäpaitsi, nämä vinkit toimivat myös toisin päin: luonnonmukainen ehkäisy on oikeasti aika luotettava jos osaa lukea kroppaansa ja sen toimintaa oikein!
Sanotaan että raskaus tulee kun sitä vähiten yrittää ja ajattelee. Mutta kun raskautta odottaa ja haluaa, sitä ajattelee joka päivä ja usean kerran päivässä.9 kommenttia

 1. Ennen kuin itse yritin ekaa kertaa tulla raskaaksi minulla oli käsitys, että se tapahtuu siitä vain sitten kun päättää. Jep, jep. Tai tietysti tiesin, että monella on asian kanssa vaikeuksia, mutta alitajuisesti uskoin sen tapahtuvan kohdallani helposti. Ehkä tästä(kin) saa syyttää kouluaikojen tiukkaa seksivalistusta, joka on toki tarpeen, mutta antaa kuvan, että raskaaksi voi tulla jo aivastamalla pojan suuntaan :D.

  Ovulaation bongaaminen on kyllä aika hermoja raastavaa hommaa. Ja sitten se raskaustestien teko, huh.

  VastaaPoista
 2. Mulle tää aihe on kovin arka, koska mulla esikoinen 5,5v ja kamala vauvakuume! Mun hyvä ystävä sai 4kk vauvan, toinen hyvä ystävä on kohta rv15, moni bloggaaja odottaa ja tällä viikolla näin, että jopa 4 ihmistä julkisti että odottaa, se käy itsetunnon päälle :/

  Esikoinen oli sattuma ja onneksi olikin. Toista nyt "yritetään" nykyisen miehen kanssa, tietenki enemmän peiton heilutusta se vaatisi ja iltasin on jotenki niin puhki ja harrastaminen siinä tuntuu "pakkopullalta"

  On jotenki vaikee seurata omaa kroppaa, mutta toivotaan parasta, en luovuta :)

  VastaaPoista
 3. Ei tartte jokapäiväistä. Joka toinen riittää.

  VastaaPoista
 4. Meillä vainotaan ovulaatiotestien nimeen. Erikoista yritettiin seitsemän vuotta. Ensin tulee, jos on tullakseen ja sitten omaa kehoa kuuntelemalla. Seitsemän vuoden jälkeen otettiin käyttöön ovulaatiotestit ja todettiin, että jos ei niillä tärppää puolessa vuodessa, niin on aika mennä tutkituttamaan värkit. Raskautumiseen meni neljä kuukautta. Nyt ollaan yritetty toista saman verran ja jännitetään kuin käy.

  VastaaPoista
 5. Raskautusmisasia kaiken kaikkiaan on miusta tosi mielenkiintoista! Oon kans itse seurannut ovulaatiolimat, lämpotilat ja muut, naisen keho toimintoineen on kyllä niin ihmeellistä :)
  Jännitän ja pidän peukkuja teille! <3

  VastaaPoista
 6. hihihii ihana kommentti mutta ajattelin kyllä ihan samalla tavalla :D pelkkä halaus riittää ja BÄNG vauva vatsassa xD :D

  VastaaPoista
 7. plussa tuulia sinne, toivotaavn että pian tärppää<3 ja tiedän tuon fiiliksen miten jokainen raskausuutinen "vihlaisee" sydäntä <3

  VastaaPoista
 8. te olette olleet pitkäjänteisiä, minä olisin varmaan ekan puolen vuoden jälkeen tikuttelemassa ;D! :) toivotaan että tärppi pian käy <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.